Unde au dispărut Dan Creimerman și Dana Bartzer. În anii '80 erau numiți Albano și Romina de România

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.09.2023 - 13:48
Unde au dispărut Dan C. și Dana B. În anii 80 erau Albano și Romina de România - Foto: Fanatik / imagine cu caracter ilustrativ

Îi mai ții minte pe Dana Bartzer și Dan Creimerman, cuplul de aur al muzicii ușoare româneşti din anii 80? Cei doi artiști nu mai fac parte de mult timp din viața publică și au stat departe în ultimii ani de lumina reflectoarelor.

SHARE

Îi mai țineți minte? Dana Bartzer și Dan Creimerman făceau furori pe scenele din țara noastră în anii 80 și erau cunoscuți drept „Romina și Albano de România”, dar s-au retras brusc din lumina reflectoarelor și mulți se întreabă acum ce mai fac.

Ce mai fac „Romina și Albano de România”

Dana Bartzer și Dan Creimerman și-au canalizat atenția către propriul studio, la care apelează numeroase agenții de publicitate unde crează și înregistrează. Se ocupă de foarte multe proiecte de muzică clasică și sunt co-organizatori, sub asociația lor culturală și canalul media „Art Channel'.

Citește și: Artist român de geniu, pictează paralizat cu pensula legată de mână. E la pat când îl arestează

Prin urmare, nu se ocupă doar de îndrumarea copiilor talentați, ci și de organizarea și prezentarea unor evenimente de profil. Dana Bartzer a prezentat, ani la rând, gala muzicală „Live la Enescu”.

În 1986, Dana a câștigat Premiul Tinereţii la Festivalul de la Mamaia, iar vocea sa a răsunat pe scenele românești până la Revoluție. Apoi, a luat decizia de a se retrage din muzică și s-a reprofilat.

Mai mult decât atât, Dana Bartzer este profesoară de canto pentru tinerii la început de drum. Printre aceștia se numără și Andrada Precup, câștigătoarea emisiunii X Factor din anul 2020. Artista are numai cuvinte de laudă pentru concurenta lui Ștefan Bănică.

„Andrada învață la Colegiul George Enescu de anul trecut, al doilea an la secția specială de jazz pop. A fost acceptată prin examene și am preluat-o eu. Am fost un pic temătoare la început, pentru că eram fără experiență cu o elevă nevăzătoare.

Însă este eleva ideală, un om minunat, foarte caldă, un muzician extraordinar, un om talentat, dornică să facă muzică, dornică de a învăța lucruri noi. Nu spune niciodată NU, ci doar ‘să vedem, să încerc. 

Ce-și dorește un profesor mai mult decât atât? Are o ureche și un auz absolut, o acuratețe vocală, o memorie fantastică. Pentru noi, cei care vedem, e greu de înțeles cum procedează ei, nevăzătorii.

Ea reține piesele ascultând, are programe speciale, este pricepută în tehnologie. Trebuie să știți că ea este la un liceu normal, nu la un liceu pentru nevăzători. Ea ține pasul cu toată lumea.

Andrada este foarte lipicioasă, e un om cald. Avem o relație de prietenie, stăm de vorbă, chiar locuiește aproape de noi, într-o garsonieră cu sora ei, ea nefiind din București”, spunea la un moment dat Dana Bartzer pentru click.ro.

Căsătoria care durează de câteva decenii

Artista de origine șvabă, fiică compozitorului Richard Bartze, formează un cuplu cu Dan Creimerman de foarte multă vreme atât pe scena muzicală, cât și în plan personal. Formează o familie din anul 1988 și au doi copii.

Dana Bartzer și Dan Creimerman au împreună doi urmași. Boris este specialist în imagine și absolvent al Universității de Arte și Design din Karlsruhe, Germania, în timp ce Robert este un instrumentist de excepție.

Citește și: Dramele Didei Drăgan: A vrut să își ia viața de mai multe ori. Părăsită pentru o colegă de scenă

Cel din urmă copil al cuplului de cântăreți de renume este un pianist foarte cunoscut, dovadă că este invitat la mai multe festivaluri concurs, masterclass-uri și tabere de muzică clasică.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te