Dramele Didei Drăgan: A vrut să își ia viața de mai multe ori. Părăsită pentru o colegă de scenă

DE Alex Darvari | Actualizat: 19.06.2023 - 19:05
Dramele Didei Drăgan: A vrut să se sinucidă de mai multe ori - Foto: Arhiva

Dida Drăgan, poate ce mai bună voce rock feminină, a cunoscut mari tragedii, după cum ea însăși mărturisește. A vrut să se sinucidă, iar în dragoste nu a avut noroc.

SHARE

Dida Drăgan a fost considerată cea mai bună voce feminină din muzica rock. I s-a spus „Pasărea Rock”. Grigore Vieru, poetul basarabean spunea că „exigențele ei față de versuri, nu numai față de muzică, denotă o in­teligență și un rafinament care nu admit diletantismul și compromi­sul”. A numit-o „vocea de flacără”.

Citește și: De ce nu s-au înțeles niciodată Mirabela, Angela și Corina Chiriac. Cine le-a stricat prietenia

A fost „Doamna Oscar”

„Dida Dră­gan interpretează o singură pie­să cu versuri compuse de mine, piesa cunoscută de în­treaga Românie , «Rea­prin­deţi candela», pe muzica lui Ion Al­dea-Teodorovici. Aş pu­tea spune că abia după ce am as­cultat-o interpretând acest cân­tec am cunoscut-o cu ade­vărat pe Dida Drăgan.

M-a frapat forţa neobişnuită, origi­na­li­tatea vocii, trăirea adâncă a melodiei şi a versurilor. Aveam impresia că Dida adu­nase cele mai frumoase cân­tece ro­mâ­neşti, cele mai frumoase voci într-un singur cân­tec, într-o singură voce”, spunea Grigore Vieru.

Marele poet Nichita Stănescu, care era „atins” de versurile melodiilor cântate de Dida Drăgan o numea „Doamna Oscar”.  Stilurile muzicale abordate de către Dida Drăgan sunt rock, pop, folk și jazz. A cântat de-a lungul vremii piese din diverse genuri rock, pop, folk, jazz. A câștigat 22 de medalii de aur la concursurile europene și mondiale de compoziție și interpretare.

Citește și: Ursulescu, amintiri din „Epoca de Aur”: Mirabela Dauer avea „motor”. Dichiseanu, pantaloni mulați

Artista s-a retras în anii 2000 și despre ea s-au știut puține lucruri. În 2005, presa a scris că Dida Drăgan a făcut un împrumut de 500.000 euro, pentru a-şi deschide două afaceri, una în domeniul vestimentar, iar alta în cel imobiliar. Criza i-a afectat afacerile care nu au mers aşa cum şi-a dorit, iar veniturile au început să se micşoreze, astfel încât plata creditului a devenit o povară.

Artista și-a revenit financiar și emoțional după ce a decis să se mute în Elveția la sora ei și după ce și-a găsit calea spre Dumnezeu.

Dida Drăgan își împarte viața între Elveția și România

„Am avut nenumărate depresii, dar sunt o mare credincioasă. Dumnezeu nu m-a lăsat! Niciodată nu mi-a fost ușor. Trebuie să recunosc, am vrut să-mi iau viața de mai multe ori. Unul dintre momente a fost atunci când m-au acuzat pentru ce nu am făcut. Am fost acuzată de misticism, când am luat premiu cu piesa «Reaprindeți candela». Mergeam la biserică, e adevărat”, spunea Dida Drăgan.

După o luptă cu boala, în 2010, artista decide să se pocăiască. Despre regrete, spune că are unul singur: nu i-a plăcut să iasă în față.

„Da, am regrete în viață! Cel mai mare regret este am fost încuiată la sertar. Am fost un artist tare cuminte. Mie nu îmi place să bat toba în public. Îmi place liniștea! Sunt o femeie foarte cuminte. Nu mă duc la baruri sau la nu știu ce petreceri! Nu am timp de așa ceva. Nici nu îmi doresc să fiu altfel pentru că nu îmi permite programul!',a declarat artista.

„Am ales pe cine nu trebuia”

Dida Drăgan a fost căsătorită cu Petre Magdin. După această căsătorie, Dida Drăgan și-a refăcut viața cu Florin Ochescu. Cei doi au împreună un copil. 

„Am ales pe cine nu trebuia. Nu m-a ales nimeni pentru femeia care sunt. O singură dată am fost îndrăgostită cu adevărat. Atunci am înţeles ce înseamnă să-ţi fugă pământul de sub picioare, să nu mai ştii cum te cheamă şi să-ţi bată inima ca un fluture”, spunea Dida Drăgan, cu ani în urmă, citată de Click.

A fost o relație de mai bine de un deceniu, fără acte, dar cu multă pasiune, din care a rezultat un băiat. Dida Drăgan și Florin Ochescu au rămas în relații civilizate de dragul fiului lor, Florin Junior, care mulți ani a locuit în Elveția, cu celebra lui mamă. 

Tragediile Didei Drăgan: A vrut să se sinucidă de mai multe ori

Dida Drăgan îl va pierde pe Florin Ochescu care va trăi o poveste de iubire cu Silvia Dumitrescu.

„Știu că se spune că ea mi-ar fi furat bărbatul pe Florin Ochescu. El este tatăl băiatul meu, este un tată implicat, am rămas în relații bune.
Fiul nostru este traducător, a studiat în Elveția, dar s-a întors în România, păcat că nu continuă activitatea noastră muzicală, este tare talentat, ne-a moștenit. Nu Silvia Dumitrescu mi-a furat bărbatul, Florin Ochescu a ales-o, eu am rămas cu copilul nostru, de doar trei ani. Care e problema? Eu nu o să acuz niciodată pe nimeni, ce a fost, a fost!”, a precizat celebra artistă, potrivit sursei citată mai sus.
 
 
Dida Drăgan a ajuns la vârsta de 77 de ani. Dincolo de toate problemele din viața ei are o mare mângâiere. În urmă cu doi ani a devenit bunică.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te