Ultima dorință a regretatului Nicu Covaci, ignorată. Cum va fi condus pe ultimul drum, până la urmă

DE Elena Petrescu | Actualizat: 06.08.2024 - 14:33
Ultima dorință a regretatului Nicu Covaci, ignorată. Cum va fi condus pe ultimul drum, până la urmă  -Foto: Facebook(imagine cu rol ilustrativ)
Ultima dorință a regretatului Nicu Covaci, ignorată. Cum va fi condus pe ultimul drum, până la urmă -Foto: Facebook(imagine cu rol ilustrativ)

Ultima dorință a regretatului Nicu Covaci, ignorată. Astăzi, trupul neînsuflețit al lui Nicu Covaci va fi adus pentru ultima oară la Filarmonica din Timișoara, unde toți cei care l-au admirat pe legendarul chitarist al trupei Phoenix au ocazia să îi aducă un ultim omagiu.

SHARE

Astăzi, trupul neînsuflețit al lui Nicu Covaci va fi adus pentru ultima oară la Filarmonica din Timișoara, unde toți cei care l-au admirat pe legendarul chitarist al trupei Phoenix au ocazia să îi aducă un ultim omagiu.

Ultima dorință a regretatului Nicu Covaci, ignorată. Cum va fi condus pe ultimul drum, până la urmă

Sicriul va fi expus timp de două zile în foaierul de la etajul instituției.

Din păcate, ultima dorință avută de regretatul Nicu Covaci nu va fi respectată. Solistul Phoenix își exprimase ferm dorința de a fi incinerat. Cu toate acestea, familia a decis să îi facă o înmormântare creștinească, ortodoxă.

După cele două zile de comemorare organizate la Filarmonica Banat, trupul neînsuflețit va fi îngropat la Cimitirul Eroilor din Timișoara. Decizia finală a fost luată după o discuție clară cu Mitropolitul Banatului, în ciuda dorinței explicite a artistului de a fi incinerat.

Citește și: Mircea Baniciu despre Nicu Covaci: "El m-a scos din școală și m-a pus pe scenă!"

Nicu Covaci, care a murit vineri, 2 august, lăsase indicații clare în legătură cu ultimele sale dorințe.

Solistul a solicitat ca trupul lui să fie incinerat, iar cenușa să fie împărțită în două: o parte să fie aruncată în Marea Mediterană, în Spania, unde a locuit în ultimii ani, iar cealaltă parte să fie îngropată lângă cenușa mamei sale, Tamara, decedată în 1992, în urma unei crime oribile.

În ultimele sale zile de viață, liderul trupei Phoeniix și-a exprimat dorința ca trupa lui să își continue activitatea și a menționat explicit că dorește să fie incinerat.

„Dorința lui Nicu este literă de lege pentru noi. În ultimele sale momente a spus că dorește să continuăm cu Phoenix, pentru că nu a luptat 62 de ani ca să se piardă Phoenix-ul.

Citește și: Tragedia cumplită din viața lui Nicu Covaci: mama lui a fost ucisă. ”A doua zi după înmormântare...”

Apoi, dorința lui a fost ca cenușa să fie împărțită: jumătate să fie aruncată în mare, în Spania, iar jumătate să fie pusă lângă cenușa mamei, pe care el o păstra acasă, pe un raft, și care să rămână în România”, a declarat pentru G4Media.ro Costin Adam, solistul trupei Phoenix.

Cu toate acestea, ieri, Raluca Talasman, impresara trupei Phoenix, a subliniat faptul că nu a existat niciun conflict între trupă și familia regretatului artist în legătură cu metoda de îngropare. 

„Nici nu s-a pus problema vreodată de cremare. A ieșit în presă că, vezi Doamne, familia s-a opus hotărârii trupei.

Trupa nu a avut niciodată un cuvânt de spus, adică noi nu facem altceva… Că nu suntem noi aparținătorii. Nu suntem factor de decizie”, a declarat Talasman.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te