Uleiul făcut în casă cu un fruct din bucătărie, remediu natural pentru părul uscat. Cum îl prepari?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 17.10.2024 - 07:37

Uleiul făcut în casă cu un fruct din bucătărie, remediu natural pentru părul uscat. Cum îl prepari? Ce beneficii are pentru păr și din ce fruct este preparat?

SHARE

Uleiul făcut în casă cu un fruct din bucătărie, remediu natural pentru părul uscat. Cum îl prepari? Ce beneficii are pentru păr și din ce fruct este preparat?

Uleiul de casă făcut dintr-un fruct din bucătărie, remediu natural pentru părul uscat 

Sănătatea și în special a părului este una dintre principalele preocupări pentru multe femei din România. Și, dincolo de imagine, prin părul nostru spunem multe și despre noi înșine și chiar putem exprima tot felul de sentimente și emoții .

Cu toate acestea, deși poate spune lumii tot felul de lucruri bune despre noi, poate spune și tot felul de lucruri negative. Acesta ar putea fi cazul  părului prost întreținut. 

Citește și: Ingredientul care te ajută să scapi de firele albe în doar câteva minute. Costă doar 10 lei

Deși pe piață sunt vândute tot felul de produse și remedii anti-încrețire , acestea ajung întotdeauna să dăuneze părului mai mult decât încearcă să-l repare. Există și o multitudine de tratamente în saloanele de înfrumusețare, dar dacă dorim să menținem părul strălucitor și hrănit , cheltuiala de bani ajunge să fie prea mare. 

În acest sens și văzând opțiunile pe care le avem, vă puteți gândi la ceva mai bun decât trucuri și remedii naturale ? Iar chestia este că unele alimente și fructe au atât de multe proprietăți și beneficii încât putem chiar să obținem un păr mai hidratat cu ele decât mergând la profesioniști. 

Dacă există un fruct la modă în România, acesta este avocado. De câțiva ani se pare că nu există bucătărie în care să nu existe. Varietatea sa mare de opțiuni atunci când vine vorba de a-l adăuga în dieta noastră zilnică l-a făcut să devină unul dintre alimentele preferate ale multora. 

Dar ce credeți dacă vă spunem că beneficiile acestui fruct nu se opresc aici? Dincolo de a fi pur și simplu un mod culinar, avocado a devenit deja un aliat indispensabil pentru cei care caută părul hrănit și regenerat . 

Vorbim despre un aliment bogat în acizi grași esențiali, precum și în vitamine și antioxidanți. Acest fruct, cunoscut sub numele de Persea Americana , este o sursă naturală de vitamina E , care ajută la repararea și întărirea părului deteriorat, precum și acizii grași omega-3 , care oferă hidratare și strălucire. 

În plus, conținutul său ridicat de biotină favorizează creșterea părului și, datorită vitaminelor A, D și K, se obține un scalp hrănit, ajutând astfel la prevenirea uscăciunii și a mătreții. 

Citește și: Ingredientul din bucătărie denumit „miracolul gri” care are beneficii uimitoare pentru florile tale

Cum prepari uleiul de avocado?

Prepararea este foarte simpla, tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de cativa pasi pentru a obtine cel mai bun remediu pentru un par hidratat si stralucitor. 

  1. Pentru a începe, aveți nevoie de 12 avocado coapte. După ce le-ați selectat, separați-le de sâmbure și coajă și puneți-le într-un castron. 

  2. Cu avocado în recipient, începeți să le zdrobiți, fie cu ajutorul unei linguri sau al unei furculițe, fie cu un zdrobitor de cartofi, până obțineți o textură moale și pastoasă . 

  3. Este timpul să lăsați amestecul să se odihnească pe o suprafață netedă ; Tava de cuptor va fi o opțiune perfectă. Apoi, trebuie să amestecați de trei ori pe zi timp de trei zile , până când pasta capătă un ton închis. 

  4. Apoi puneți amestecul pe o cârpă subțire pentru a-l lăsa să se odihnească peste noapte și a doua zi dimineața strângeți-l cu grijă. 

  5. Pentru a termina, filtreaza-l cu o strecuratoare pentru a elimina eventualele cocoloase si toarna-l cu ajutorul unei palnie in recipientul dorit. 

Cu doar cinci pași simpli, vei obține uleiul perfect pentru a obține un păr invidios.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te