TRAVEL Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului începând cu luna mai

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 09.04.2021 - 11:02
Domeniul Regal de la Săvârşin îşi va deschide porţile pentru vizitatori din luna mai până la sfârşitul lunii octombrie. / Foto: news.ro

Domeniul Regal de la Săvârşin îşi va deschide porţile pentru vizitatori din luna mai până la sfârşitul lunii octombrie.

SHARE

Turiștii vor avea acces în Satul Regal şi Parcul Regal, care includ Muzeul Automobilului, Magazinul de Suveniruri, Grădina Ascunsă, Micul Pavilion, Lacul şi insula, Grădina Toscană, Aleea Lungă şi Aleea Stejarilor Bătrâni, a anunțat Casa Regală pe pagina de Facebook "Familia Regală a României".

"Castelul şi parcul de astăzi au, exact ca şi în timpul vieţii Regelui Mihai, un rol de catalizator, de punct vital în dezvoltarea comunităţii, de aceea am şi făcut timp de atâţia ani eforturi să refacem patrimoniul construit şi patrimoniul natural. Începând cu ziua de 10 mai 2021, Satul Regal şi Parcul Regal sunt deschise vizitărilor în grupuri ghidate", scrie pe site-ul savarsinregal.ro. 

Citește și:

VIDEO Hummer EV SUV: 830 CP, 0-100 km/h în 3,5 secunde și până la 480 km autonomie

Muzeul Automobilului, una dintre atracţiile principale

Muzeul Automobilului va fi una dintre atracţiile principale, fiind inaugurat în 2011, când Regele Mihai împlinea 90 de ani. Muzeul găzduieşte câteva maşini noi şi vechi, precum şi expoziţia de fotografii şi documente legate de pasiunea pentru automobil a Regelui Mihai. Un atelier mecanic este parte a muzeului şi cuprinde colecţia de unelte auto a fostului rege, precum şi piese originale de care s-a folosit pentru reconstituirea, de-a lungul anilor, a unor maşini militare americane.

Satul Regal este format din Muzeul Automobilului, aflat în clădirea restaurată a garajului regal, Atelierul Auto al Regelui Mihai, aflat în aceeaşi clădire în care a fost în anii 1940, Spălătoria şi Călcătoria, Casa Musafirilor, Casa Ceaiului, Casa Intendentului (rămasă aceeaşi cu cea din anii 1940), Casa Tehnică şi Magazinul de Suveniruri.

Citește și:

Al 8-lea continent, continentul de plastic

Parcul regal are în componenţă o grădină ascunsă, un pavilion, un lac cu o insulă, un teren de tenis din 1945, o grădină de trandafiri şi bolta de glicine.

Cel mai important imobil al Domeniului Regal Săvârşin este un castel construit în perioada 1650-1680. Castelul a intrat în proprietatea Regelui Mihai în 1943, prin cumpărare, dar a fost confiscat de regimul comunist în 1948, revenind în proprietatea Casei Regale în 2001.

Lucrările de restaurare a Castelului Regal Săvârşin, începute în 2007, au fost încheiate în 2015, investiţiile fiind făcute de familia regală.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.