Și adulții au dreptul la vacanță

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 16.07.2018 - 16:15

Vacanțe cu copiii, vacanțe cu prietenii sau pentru seniori. Există nenumărate tipuri de vacanțe, însă, cum și adulții au nevoie de relaxare și timp doar pentru ei, conceptul „Adults Only“, bazat pe intimitate și discreție, este unic.

SHARE

Vacanța mare este în plină desfășurare, iar copiii, fie că au luat sau nu premiu la școală, au prioritate în planurile de concediu ale părinţilor. Nici preșcolarii sau bebelușii nu sunt lăsați acasă. Prin urmare, plajele, piscinele și hotelurile sunt asaltate de prichindeii plini de energie și chef de joacă, de la răsărit și până la asfințit. 

Cuplurile de îndrăgostiți obișnuite cu distracția până în zori sau persoanele singure, însă, nu au greșit cu nimic pentru a fi trezite, de exemplu, la ora 7.00 dimineața, de copiii care tropăie și chiuie pe holurile resorturilor în drum spre micul dejun și o nouă zi de joacă. Iar părinților care evadează pentru câteva zile fără copii trebuie să li se acorde și lor o șansă să-și încarce bateriile și să se relaxeze total.

Pentru toate aceste categorii, precum și pentru turiștii care apreciază discreţia, există conceptul „Adults Only“. 

Denumirea este incitantă și alimentează imaginația, dar interzicerea accesului persoanelor sub 18 ani de către unele hoteluri nu ascunde decât o „oază“ de liniște, intimitate și maturitate, scăldată în romantism. 

Printre cele mai apropriate astfel de „oaze“ destinate exlusiv adulților se numără Hotelul Adam and Eve din Belek, Turcia. Cu o piscină de 104 metri lungime și un spațiu de Spa & Wellness de 5500 metri pătrați, resortul se autointitulează „Raiul pe Pământ“ și oferă, chiar și un „Serviciu de Îngeri“ -
 o echipă întreagă stă non-stop la dispoziția oaspeților, pentru a le face orice poftă. Camerele au pereți din sticlă, oglinzi jucăușe, băi pentru două persoane și sistem de cromoterapie. Iar dacă alegeți un bungalow, puteți beneficia de propria piscină și saună. 

Alte exemple „Adults Only“ sunt lanțurile Sandals și Royalton, cu hoteluri în Jamaica, Mexic, Bahamas sau Cuba. De pildă, chiar dacă timpul parcă a stat în loc în timpul regimului Castro, insula din Antile este o destinație de vacanță vibrantă, cu petreceri până în zori și plaje paradisiace. 

La Royalton Hicacos Resort & Spa, cuplurile au la dispoziție trei piscine, șase baruri, inclusiv unul de noapte, și un

 Cigar bar și, de exemplu, posibilitatea de a lua masa chiar și după un răsărit romantic. Iar „oaze“ pentru adulți sunt și în Republica Dominicană. Hotelul Barcelo Bavaro Beach, de exemplu, este destinat persoanelor cărora le place relaxarea și aventura. Resortul este compus din viluțe intime, iar plaja privată răsfață îndrăgostiții cu spații special amenajate pentru un masaj în cuplu

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te