Safari în mijlocul Europei

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 27.07.2018 - 10:59
La doar o oră de mers cu mașina de Hamburg găsești cel mai mare oarc exotic din Europa, cu peste 15.000 de animale din întreaga lume

O întâlnire de gradul zero cu leii, tigrii, rinocerii, antilopele și girafele seamănă cu firul epic al romanelor de aventură semnate de Hemingway. Iar copiii vor rămâne cu gura căscată să trăiască pe viu ceea ce au văzut numai la televizor sau au citit în cărți.

SHARE

Nu, nu vorbim despre o banală vizită la Zoo, nici despre o călătorie până în inima Africii, în rezervația Masai Mara, ci despre Serengeti Park din Germania.

La circa o oră de mers cu mașina de Hamburg, Hanovra sau Bremen, în sudul regiunii Lüneburg Heath, peste 15.00 de animale sălbatice și exotice din toate colțurile lumii se ascund libere în cele 17 zone tematice ale Serengeti Park. „Safariul în mijlocul Europei“ poate începe pe jos, cu autobuze speciale sau chiar cu mașina personală. În „drumeția“ alături de ghizi specializați și experimentați, veți descoperi girafe, maimuțe verzi (Chlorocebi) întâlnite doar în vestul Africii, în Senegal, și antilope Gemsboks, Blesboks sau Bongo, din regiunile aride din sudul Africii. Apoi, aventura „Serengeti Safari“ continuă cu un tur cu autobuzul de aproximativ o oră.

În „Jungle Safari“, porniți într-o incursiune de-a lungul unei „insule“ de 15 hectare, unde peste două sute de maimuțe și-au găsit o nouă casă
 
Nu există cuști sau alte bariere între vizitatori și animale! Pe lângă cursurile înguste de apă, veți fi surprinși de cimpanzei, languri gri, macaci cu coadă de leu, maimuțe tamarin și capucin cu capul alb. Iar în cadrul unei expediții off-road, cu mașini „4x4“ speciale, veți pătrunde în „habitatul“ leilor, tigrilor și rinocerilor. Atenție, mixul de efecte speciale vă va duce până la granița lumii reale și, chiar, dincolo de aceasta. 

„Adventure Safari“ este un parc tematic cu peste 40 de atracții pentru toate vârstele. Mai ales copiii, însă, vor fi încântați să li se alăture exploratorilor în expediții captivante și pline de adrenalină, prin apă, aer sau pe uscat, pe râul Black Mamba, la cascada Victoria sau, de exemplu, în Aqua Safari. Cei care preferă confortul și relaxarea se pot plimba vaporul cu zbaturi, cu o barcă cu vâsle pe lacurile din Serengeti Park sau se pot opri în restaurantul Zanzibar de lângă Lacul Victoria.

Prețul biletelor de intrare în Serengeti Park sunt de 27,5 euro pentru copii și de 34,5 euro pentru adulți. Copiii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani intră gratuit, iar turul cu autobuzul costă 5,5 euro de persoană. De asemenea, dacă doriți să petreceți o noapte în mijlocul animalelor sălbatice, complexul oferă diferite facilități de cazare, de la corturi și rulote, până la căsuțe private. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te