Românii fug de restricțiile COVID în vacanțe în destinații verzi ca Egipt și Dubai

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 04.10.2021 - 23:14
Românii fug de restricțiile COVID în vacanțe în destinații verzi. Egipt și Dubai, vedetele anului. / Foto: SUNRISE Royal Makadi Resort, Facebook
Românii fug de restricțiile COVID în vacanțe în destinații verzi. Egipt și Dubai, vedetele anului. / Foto: bonjour-tour.com

Egiptul este vedeta a anului, peste 250.000 de turiști români alegând acestă destinație. În iarnă-primăvară, a fost printre puținele țări în care s-a putut călători fără restricții și acum se poate intra cu test sau certificat de vaccinare. Iar Dubai e destinația acestei toamne.

SHARE

„Prin numărul mare de turiști români care au fost în Hurghada, în Sharm el Sheikh, ori în ambele anul acesta, Egiptul devine destinația anului pentru români. Cel puțin 250.000 de turiști vor fi fost în 2021 în Egipt”, a declarat Alin Burcea, CEO Paralela 45.

“În Egipt se intră acum cu certificatul de vaccinare sau cu un test negativ și e o țară verde de mai multă vreme, ceea ce ne-a permis să legăm România de Hurghada și Sharm el Sheikh prin curse charter săptămânale organizate din multe orașe ale României”, a adăugat Burcea.

Citește și: Mihai Morar, fără prejudecăți, se menține în formă, „ca fetele”, făcând Pilates

Dacă în prima parte a anului Egiptul a fost una dintre puținele țări în care românii au putut călători fără restricții, acum, la început de octombrie, cu o medie de 600-700 de îmbolnăviri raportate într-un interval de șapte zile, cu temperaturi ridicate și un raport calitate/preț bun, Egiptul este și principala destinație a toamnei. Cea mai ieftină vacanță în Egipt pornește, în luna octombrie, de la circa 430 de euro/persoană în Hurghada și de la circa 410 euro/persoană în Sharm el Sheikh, la hoteluri de patru stele, cu all inclusive.

Dubai este a doua destinație-vedetă a anului. Figurând pe lista destinațiilor verzi de mult timp, „emiratul superlativelor” este ales de turiștii români pentru a transforma octombrie în a cincea lună de vară. Orientativ, un pachet de șapte nopți în Dubai pleacă de la aproximativ 580 de euro în octombrie.

Citește și: Primul sezon Radical Cup din România a tras cortina. Andriescu, Borlovan și Stoian, campioni

În timp ce România e în plin val patru de COVID, în peste 15 state europene cu rată mare de vaccinare se călătorește ca înainte de pandemie

“În aproape toată Europa valul patru a trecut, mai mult de 15 state au un număr redus de îmbolnăviri zilnice în comparație cu România și un procentaj mai mare de vaccinări. Sunt deschise restaurante ori muzee, nu sunt restricții pentru cei vaccinați, pentru cei care au fost bolnavi ori pentru cei testați.

Citește și: „Regina muzicii latino pop”, Gloria Estefan, dezvăluire șocantă: a fost abuzată sexual la 9 ani

Se călătorește ușor, ca înainte de pandemie. Verificarea certificatului verde electronic a devenit o rutină pentru turiști”, a explicat Alin Burcea.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te