GALERIE FOTO Replicile Wes Anderson din jurul lumii

DE Kathleen Rellihan | Actualizat: 23.10.2020 - 10:39
Ciclonul alb - Kuwana, Japonia

Le știi când le vezi. Filme precum „Hotel Grand Budapest“, „Un tren numit Darjeeling“ și „Aventuri sub clar de lună“ privesc viața printr-o lentilă capricioasă, nostalgică, cu nuanțe pastelate.

SHARE

Cu o bază de fani în creștere, de un milion de adepți pe Instagram, un nou album foto capricios – Replicile Wes Anderson (RWA) - celebrează estetica ciudată și caracteristică a iubitului realizator cu o colecție de 200 de imagini din întreaga lume a locurilor din viața reală care arată ca desprinse direct din unul dintre filmele lui Anderson - toate surprinse de o comunitate de fani ai săi.

„Există întotdeauna ceva pe care nu poți pune degetul, dar știi că se potrivește perfect când îl vezi“, spune Wally Koval, curatorul și autorul AWA.

„Cealaltă piesă la fel de importantă este povestea din spatele fațadei - acolo lucrurile devin cu adevărat interesante și fără asta povestea nu este completă.“

Oficiul poștal - Wrangell, Alaska

Deși pare a fi scoasă direct din mintea lui Anderson, această scenă nu este un decor de film.

Situat în extremitatea nordică a unei insule din Alaska, Wrangell găzduiește 3.000 de persoane cărora le place să viziteze oficiul lor poștal pictat - de asemenea, o necesitate, deoarece în aceste părți nu există serviciul de livrare la domiciliu a poștei.

Căsuțele Roberts - Oceanside, California

Pinky din trecut fac parte din limbajul vizual pe care Anderson îl folosește pentru a-și spune poveștile în film.

Aceste bungalouri de închiriat, distribuite sub formă de palmieri, evocă zilele de început din California, când un mic oraș de pe litoral a ademenit vizitatorii cu promisiunea: „Vino la Oceanside, unde viața merită trăită“.

Casa minimă - Buenos Aires, Argentina

Semnătura de umor și ciudățenie a lui Anderson este evocată în cea mai îngustă casă din Buenos Aires.

Cu puțin peste 8 metri lățime și 40 metri adâncime, va trebui să gândești creativ pentru a înțelege cum ar putea trăi oricine aici.

Sunt oferite tururi ghidate ale casei miniatură, dar, așa cum spune RWA, „deși merită vizita, putem presupune liniștiți că nu va fi una prelungită“.

Ascensorul Bica - Lisabona, Portugalia

Deși niciunul dintre filmele lui Anderson nu are loc la Lisabona, nu este o surpriză că acest oraș amintește de munca cineastului, întrucât se simte ca un portal spre alte vremuri.

Există trei funiculare încă în uz în Lisabona, amplasate de-a lungul unui fundal de case pastelate și străzi pietruite, care ar fi putut fi desprinse din filmele sale.

Hotel Opera - Praga, Cehia

Nu poți rezerva o cameră în „Hotel Grand Budapest“, o mare „doamnă“ est europeană din vremea celui de-Al Doilea Război Mondial, imaginată de Anderson, dar poți rămâne în acest hotel cu aspect similar din Praga.

În cartierul „Orașul Nou“, fațada neo-renascentistă boemă a Hotelului Opera întâmpină astăzi oaspeții din viața reală în toată gloria sa în nuanțe de roz.

Farul Green Point - Cape Town, Africa de Sud

În oda lui Anderson despre rătăcire, „Aventuri sub clar de lună“, un far roșu-alb se află pe insula fictivă New Penzance.

Veți observa unul cu dungi similare pe coasta din dreptul Cape Town; rămâne cel mai vechi far operațional din țară.

Ciclonul alb - Kuwana, Japonia

Este dificil să uiți scena de urmărire printre copaci din „Hotel Grand Budapest“, care pare identică cu Ciclonul alb din Japonia.

Ne închipuim că veți merge mult mai încet pe cel mai vechi rollercoaster din lemn din Japonia, ceea ce este rar într-o țară cu reglementări puternice privind tăierea copacilor.

Acest rollercoaster a fost realizat cu suficient lemn pentru a construi aproape o mie de case (locația, pe pagina următoare).

Fortul Amer - Rajasthan, India

O țară cunoscută pentru diversitatea culorilor și a detaliilor complicate, India a fost unul dintre personajele principale din „Un tren numit Darjeeling“, filmat mai ales în Rajasthan, unde a fost surprinsă și această scenă din viața reală.

Locul regal și cetatea militară construită în 1592 păstrează minuni neașteptate în interior, cum ar fi un calei­doscop de sticlă tăiată, într-o sală a oglinzilor.

Pontonul Crawley Edge - Perth, Australia

Acest ponton albastru, inspirat de filmul „Viața acvatică“, este mai ciudat decât ficțiunea: a devenit cea mai fotografiată atracție turistică din Perth, cu atât de mulți turiști la coadă, obsedați de selfie, încât în 2019 primăria orașului a decis să cheltuiască 400.000 de dolari pe o toaletă alimentată cu energie solară.

Cabana Wharf - Glenorchy, Noua Zeelandă

Glenorchy este un paradis al aventurierilor, iar peisajele sale apar în filme non-Anderson, precum trilogia „Stăpânul inelelor“ și „Narnia“.

Dar această cabană roșie care le spune vizitatorilor că au reușit amintește mai mult de unele dintre scenele preferate marca Anderson, pe fundalul munților acoperiți de zăpadă și cu un dram de nostalgie.

Replicile Wes Anderson

De Wally Koval, cu o prefață a cineastului. Cartea conține fotografii ale unor locuri idiosincretice, care amintesc de filmele lui Anderson.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te