Reabilitat de judecător deși comandase înjunghierea unui tovarăș, interlopul Corbu, iar în pușcărie

DE Alex Darvari | Actualizat: 10.08.2022 - 21:43
Interlopul Corbu FOTO: debrila.ro

Liderul grupării din Lacu-Dulce, a fost la un pas de a ieși din închisoare, după ce, în urmă cu o lună de zile, Judecătoria Brăila a admis cererea de eliberare condiționată a interlopului. Totuși, procurorii au depus contestație, iar Tribunalul Brăila a admis-o.

SHARE

Citește și: Cum a corupt-o interlopul oltean Rechinu pe frumoasa politiciană Laura Fernández: Ea va ajunge sus

Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de debraila.ro, judecătorul de la Tribunal a desființat sentința prin care Corbu putea fi pus în libertate, stabilind că „nu sunt îndeplinite condiţiile pentru acordarea liberării condiţionate”.

Citește și: "Împăratul" și interlopii lui l-au făcut „tocăniță" cu răngile pe un proxenet concurent din Dublin

Citește și: Cum a corupt-o interlopul oltean Rechinu pe frumoasa politiciană Laura Fernández: Ea va ajunge sus

Astfel, Stănel Corbu va rămâne în spatele gratiilor – unde ispășește o pedeapsă de 3 ani și 4 luni pentru tentativă de omor, iar eliberarea condiționată va putea fi repusă în discuție abia după data de 15 septembrie.

Judecător: „Perioada executată este suficientă pentru reeducarea sa”


În urmă cu o lună de zile, avocatul lui Corbu a depus la Judecătoria Brăila o promisiune de angajare și mai multe înscrisuri din care rezultă că Stanel Corbu și-a câștigat existența prin muncă, nu are cazier judiciar, iar până la vârsta de 54 de ani a muncit.

Totodată, avocatul a arătat că Stanel Corbu „nu a avut abateri de la normele de convieţuire socială, a avut câştigată existenţa prin muncă, are familie, copii, nepoţi, iar această amânare i-a fost dată pur şi simplu pentru că se află la prima analiză”, considerând că „instanţa poate manifestă clemenţă pentru a i se da posibilitatea de a reveni în sânul familiei”. 

 Judecătorul a decis să admită cererea de eliberare condiționată, arătând, printre altele, că dosarele penale care îl vizează pe Stanel Corbu nu reprezintă antecedente penale pentru că nu există hotărâri definitive de condamnare.

„Prin urmare, apreciindu-se că perioada din pedeapsă executată de către condamnat este suficientă pentru reeducarea sa, scopul pedepsei fiind îndeplinit, instanţa va admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat”, a notat magistratul.

Cum a comandat Stănel Corbu înjunghierea celui care l-a lovit cu toporul


Stelu Bănică, membru al clanului interlop din care face parte Stănel Corbu şi unul dintre locotenenţii acestuia, a primit  4 ani de închisoare pentru tentativă de omor şi violare de domiciliu.

Imediat după comiterea faptei, bărbatul a fugit din ţară, încercând să îşi piardă urma, dar după doi ani s-a predat autorităţilor judiciare, în condiţiile în care fusese dat în urmărire internaţională. Un martor din dosar, Dumitrache Ion, a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă după ce şi-a schimbat declaraţia dată iniţial în faţa anchetatorilor.

Lovit şi înjunghiat în propria casă Stănel Corbu a pus la cale o răzbunare sângeroasă, pe 8 august 2016, împotriva lui Ionuţ Marin Vrînceanu, zis „Ionel”, un fost membru al grupării conduse de Corbu, care se distanţase de foştii parteneri de fărădelegi.

Mai mult decât atât, în octombrie 2015, Vrînceanu l-a atacat cu un topor pe Corbu, fiind la un pas să îl omoare. Interlopul nu a trecut cu vederea gestul şi a pus la cale un plan pentru a-şi ucide rivalul.

Conform procurorilor, Stănel Corbu l-a transportat pe Bănică Stelu la un imobil de pe strada Plevna din Brăila, unde se afla Ionuţ Marin Vrînceanu. Bănică Stelu a dat buzna în casă, lovindu-l şi injunghiindu-l de mai multe ori pe cel care l-a tăiat cu toporul pe Stănel Corbu. După comiterea faptei, Corbu l-a ajutat să fugă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te