Matematica este o disciplină care ne ajută să înțelegem lumea înconjurătoare și să luăm decizii informate în viața de zi cu zi. Problemele de matematică ne ajută să dezvoltăm abilități precum gândirea critică, rezolvarea de probleme și luarea deciziilor.
Aceste abilități sunt esențiale în multe domenii, cum ar fi știința, tehnologia, ingineria și afacerile. Astfel, dacă vă întrebați de ce ne trebuie matematica dacă am terminat școala și nici nu profesăm într-un domeniu care ar avea tangență cu aceasta, aveți acum o parte din răspuns.
Alt răspuns este că puteți afla zilnic o mjulțime de lucruri interesante cu ajutorul matematicii.
Problemă de matematică. 2x2+3x3+4x4-5x5=? Cifra pe care unele popoare refuză să o folosească
Pentru a rezolva expresia: 2x2+3x3+4x4-5x5=? trebuie să ținem cont de regulile privind ordinea operațiilor în matematică.
Astfel, rezolvăm mai întâi înmulțirile:
2x2=4
3x3=9
4x4=16
5x5=25
Astfel, expresia devine:
2x2+3x3+4x4-5x5=4+9+16-25=4
Citește și: Problemă de matematică. Rezolvă 33-44÷2+5-18÷2=? rapid. Rezultatul îl găsești în basme
De ce numărul 4 este ocolit de unele popoare
Japonezii şi alte popoare din Asia au, la fel ca orice naţiune din lume, o serie de reguli şi obiceiuri vechi de sute de ani pe care le respectă.
Una dintre cele mai ciudate reguli a japonezilor se referă la cifra 4. În ”Ţara Soarelui Răsare”, acest număr se pronunţă la fel ca cuvântul "moarte", fiind, astfel considerat ca aducând ghinion mare, aşa cum în unele culturi occidentale este numărul 13.
Citește și: Problemă de matematică. 5x5+6x5+7x5-8x5-9x5=? Numărul rezultat este simbolul perfecțiunii
Tocmai de aceea, turiştii străini nu trebuie să se mire dacă nu vor vedea cifra 4 pe tastatura liftului sau numărul este blocat pentru utilizatori. Prin ”lipsa” etajului 4 nu înseamnă neapărat întreruperea numărătorii, ci şi faptul că, uneori, se păstrează spaţiul respectiv aşa cum este el şi nu este folosit, cel puţin nu în activitatea directă cu turiştii.
Japonezii au exclus şi combinaţia 49, care seamănă, la pronunţie, cu expresia ”durere până la moarte”. Practica eliminării cifrelor nefaste în legătură cu cifra 4 este numită ”tetrafobie”. Acest termen se referă şi la lucrurile asociate cu cifra 4, pe lângă etajul 4 un alt exemplu fiind scaunul de la cinema cu numărul 4, 14, 24 etc, scrie adevarul.ro.