Problemă de matematică. 5x5+6x5+7x5-8x5-9x5=? Numărul rezultat este simbolul perfecțiunii

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 06.10.2023 - 08:02
Problemă de matematică Foto: Newsweek

O problemă de matematică extrem de ușoară a devenit o adevărată provocare pentru mulți oameni. Rezultatul trebuie dat în 20 de secunde. Iar noi vă com dezvălui o serie de curiozități despre numărul rezultat.

SHARE

Problemele de matematică sunt bune antrenamente pentru creier. Cei care le rezolvă zilnic vor putea avea o minte strălucită care este capabilă să ia decizii foarte bune în situații limită. 

Exercițiul de azi este unul care trebuie rezolvat rapid, având în vedere că sistemul de rezolvare este foarte simplu și se poate face mental.

Problemă de matematică. 5x5+6x5+7x5-8x5-9x5=? Numărul rezultat este simbolul perfecțiunii

Pentru rezolvarea expresiei: 5x5+6x5+7x5-8x5-9x5=? 

trebuie să avem în vedere ordinea operațiilor în matematică. Astfel, rezolvăm mai întâi înmulțirile:

5x5=25

6x5=30

7x5=35

8x5=40

9x5=45

Apoi, adunările și scădereile de la stânga la dreapta iar ecuația devine:

5x5+6x5+7x5-8x5-9x5=25+30+35-40-45=5

Citește și: Problemă de matematică. Rezolvă 33-44÷2+5-18÷2=? rapid. Rezultatul îl găsești în basme

Ce simbolizează cifra 5

Există o mulțime de fapte interesante despre numărul 5. După cum am menționat mai sus, numărul 5 este considerat numărul căsătoriei. Se referă în special la căsătoria dintre Pământ și Cer.

Numărul 5 este considerat un simbol al Omului. Numărul 5 este format din numerele 2 și 3. Numărul 2 este un simbol al dualității, ceea ce înseamnă că caracterul Omului nu este stabil. Pe de altă parte, numărul 3 este un simbol al divinității Omului.

Citește și: Problemă de matematică. Rezolvă ecuația: 60÷6x3+5-4=? Rezultatul este un număr ”fericit”. Ai aflat?

În Maya numărul 5 a fost considerat simbolul perfecțiunii. De asemenea, se crede că numărul 5 este un simbol al harului.

De asemenea, putem spune că numărul 5 este asociat cu corpul uman. Înseamnă că avem 2 picioare, 2 brațe și 1 cap, deci suma acestor părți ale corpului este 5. Mâinile și picioarele noastre au și 5 degete. De asemenea, este interesant de menționat că toți oamenii au 5 simțuri. Înseamnă că putem vedea, auzi, mirosi, gusta și atinge lucrurile.

Numărul 5 este un număr de naștere a persoanelor născute între 23 iulie și 23 august. Se știe că al 5-lea semn zodiacal este Leul. Este posibil să nu fi auzit că numărul 5 este numărul lui Mercur și este foarte norocos pentru persoanele ale căror semne astrologice sunt Fecioară sau Gemeni.

Citește și: Problemă de matematică. Rezolvă ecuația: 2×1+ 6×6 =? Rezultatul număr care simbolizează curajul

Am menționat deja mai sus că numărul 5 este un simbol pentru armonie, echilibru și pace, deci există un alt fapt interesant. Când vine vorba de Tarot, numărul 5 este cartea pentru Papa, care este folosit ca simbol al armoniei și al păcii.

Probabil ați auzit de un gest social popular „High five“, dar probabil nu știți că râma are chiar și 5 inimi! Dacă vorbim despre sport, putem spune că sunt 5 jucători într-o singură echipă de baschet.

Majoritatea femeilor adoră cu siguranță parfumul Chanel No 5, dar multe dintre ele nu știu că numărul 5 a fost numărul norocos al lui Coco Chanel, scrie ro.astrotap.net.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te