Primul cuțit de bucătărie cu ultrasunete din lume costă 399$. Ce poate să facă față de cel obișnuit?


Primul cuțit de bucătărie cu ultrasunete din lume a fost pus spre vânzare cu un preț de 399 $. Creat de o companie americană, ineditul cuțit poate vibra cu o frecvență de 40.000 de ori pe secundă, fără ca cel care îl utilizează să simtă ceva, iar performanțele sunt pe măsură.
O companie americană a proiectat primul cuțit de bucătarie cu ultrasunete din lume. El a fost botezat C–200 și prezintă o caracteristică ce-l face unic.
Lama sa cu aspect futurist vibrează cu o frecvență de 40.000 de ori pe secundă, dar inventatorul său spune că cel care-l folosește nu simte și nu vede mișcările respective.
Cuțitul cu ultrasunete are un acumulator detașabil
Un cuțit vibrator poate părea o rețetă pentru dezastru. Dar situația reală pare să fie cu totul alta.
Compania Seattle Ultrasonics a proiectat primul cuțit de bucătarie cu ultrasunete din lume pentru bucătarii amatori, numit C–200. Iar la prima vedere, el arată ca orice alt cuțit obișnuit.
Cu toate acestea, la apăsarea unui buton, lama începe să vibreze rapid, cu o frecvență de peste 40.000 de ori pe secundă – folosind energie ultrasonică.
Acest lucru reduce frecarea, permițând o experiență de tăiere mai lină, care necesită cu 50% mai puțină forță.
Citește și: Fructul pe care îl ai în bucătărie îți curăță colonul și te menține tânăr. Îl tai cu cuțitul
„C–200 face lucruri pe care niciun alt cuțit nu le poate face”, a spus Scott Heimendinger, fondatorul Seattle Ultrasonics, potrivit Daily Mail.
Nu este de mirare că acest cuțit de înaltă tehnologie are un preț exorbitant. Bucătarii în devenire trebuie să plătească 399 dolari pentru a-și îmbunătăți tehnica de tăiere.
Cuțitul de bucătărie cu ultrasunete C-200 are un aspect futurist - Foto: Seattle Ultrasonics
Heimendinger, care are experiență în dezvoltarea de software, a petrecut șase ani lucrând la crearea modelului C–200.
„Am văzut cu ochii mei cum tehnologia ultrasonică industrială permite tăieri curate și fără efort”, a explicat el.
„M-am întrebat: «Aș putea integra această tehnologie într-un cuțit de bucătar?». După ani de cercetare, dezvoltare și mai multe eșecuri, răspunsul este da”, a adăugat el.
Lama cuțitului oscilează microscopic (cu o lungime a cursei de aproximativ 10-20 microni) de peste 40.000 de ori pe secundă.
Citește și: Metoda rapidă prin care deschizi în 30 de secunde un borcan de murături. N-ai nevoie de cuțit
Această mișcare este mult prea mică pentru a fi văzută cu ochiul liber, iar vibrațiile sunt izolate în lamă, astfel încât nu le simțiți în mâner.
Lama are o lungime de 20 cm și este fabricată din oțel inoxidabil japonez AUS-10 de înaltă calitate.
Potrivit Seattle Ultrasonics, lama este „durabilă, rezistentă la coroziune și ușor de întreținut” și poate fi reascuțită la fel ca un cuțit tradițional.
Cuțitul are un acumulator detașabil și suficientă energie pentru aproximativ 20 de minute de utilizare continuă – timp suficient pentru a tăia legumele pentru cină.
Citește și: O tigaie, noua vedetă mondială din bucătărie. De ce e tot mai preferată în locul celor din teflon?
Imaginile distribuite de companie arată lama ultrasonică folosită pentru a tăia cu ușurință roșii, ceapă verde, struguri, lămâi, brânză și chiar pâine.
Și, deși a fost anunțat abia săptămâna aceasta, cuțitul a atras deja o atenție enormă pe rețelele de socializare, semn că vânzările vor fi pe placul producătorului său.