”Perla Africii” se redeschide. Test COVID la intrare/ieșire, 10 metri distanță față de gorile

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 14.10.2020 - 10:51

Uganda, ”Perla Africii”, își redeschide porțile pentru turiști și afaceri, după șase luni de restricții din cauza pandemiei de COVID-19. Toți călătorii care intră sau ies din țară trebuie să se testeze și să respecte o serie de reguli stricte.

SHARE

Autoritățile ugandeze au impus reguli și protocoale stricte anti-COVID și Uganda a obținut certificatul ”Safe Travels Global Safety & Hygiene” din partea WTTC (World Travel and Tourism Council - Consiliul Mondial al Turismului și Călătoriilor), în încercarea de a relansa turismul fără a pune în pericol sănătatea aventurierilor, a populației și a animalelor sălbatice.

Aeroportul Entebbe, situat la circa 40 de kilometri de capitala Kampala, a reluat operațiunile cu liniile aeriene internaționale și toate parcurile naționale din Uganda au fost deschise publicului. Purtarea măștii de protecție și menținerea unei distanțe sociale de minimum 1,5 metri sunt obligatorii în și între terminale. Iar la intrarea în Uganda pasagerii trebuie să prezinte un test PCR negativ pentru COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

De asemenea, pasagerii trebuie să se supună unui examen medical rapid pe aeroport. Cei care prezintă simptome de COVID-19 vor fi transportați cu salvarea și izolați într-un centru din cadrul Spitalului Entebbe, unde li se va face un test COVID-19. Dacă acesta va fi pozitiv, vor fi transferați într-un centru special pentru tratament.

Atenție, și la plecarea din Uganda, pentru a se putea urca în avion, călătorii trebuie să prezinte un test PCR negativ pentru COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Distanțare socială de minimum 10 metri față primate

Cum în Uganda trăiesc peste jumătate din gorilele de munte (o specie protejată, aflată pe cale de dispariție) de pe între globul, iar Bwindi Impenetrable Forest, pădurea în care pot fi admirate, este una dintre principalele destinații din această țară, autoritățile au impus reguli stricte atât pentru oameni, cât și în ceea ce privește contactul cu animalele.

Astfel, în parcurile naționale din Uganda, vehiculele și bărcile pentru vizitatori operează la jumătate din capacitate, purtarea măștii de protecție este obligatorie, iar, din loc în loc, au fost amenjate puncte de control pentru verficarea temperaturii turiștilor.

În timpul excursiilor pentru surprinderea gorilelor și a cimpanzeilor în habitatul lor natural, vizitatorii sunt obligați să respecte o distanță socială de minimum 2 metri între ei și, atenție, o distanță de minimum 10 metri față de primate.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.