Patria whiskey-ului și a berii Guinness, prin ochii copiilor

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 05.07.2019 - 07:12

Celți, vikingi, cavaleri medievali, castele bântuite și fortărețe impunătoare, rezervații naturale și peisaje amuțitoare, de un verde intens.

SHARE

Irlanda nu este doar patria whiskey-ului și a berii Guinness. Este o destinație complexă, cu o istorie tumultoasă și nenumărate atracții pentru toate vârstele, ce se potrivește perfect cu ideea unei vacanțe active în familie, unde copiii sunt vedete.

Povestea în care cei mici se pot distra la maximum și învăța fel de fel de lucruri noi alături de părinți poate începe la Dublin, pe coasta de Est a „Insulei de smarald“.

Orașul lui Jonathan Swift, autorul „Călătoriilor lui Guliver“, al prozatorului și poetului James Joyce și al lui George Bernard Shaw, scriitorul irlandez laureat al Premiului Nobel pentru literatură în 1925, este centrul cultural al Irlandei, condensând, pe o suprafață relativ mică, numeroase muzee, castele, biserici, universități și biblioteci.

Fondată în secolul al XVI-lea, Trinity College, de exemplu, este cea mai veche universitate de pe insulă, iar Christ Church, cea mai veche catedrală.

Itinerarul nu trebuie să ocolească statuia lui Molly Malone și Dublinia – un muzeu de istorie interactiv, unde copiii se pot întâlni cu vikingii și cavalerii medievali.

După lecția de istorie, părinții se pot relaxa la Guiness Storehouse, locul în care a luat naștere vestita bere neagră Guiness, sau într-unul dintre sutele de pub-uri.

Apoi, se poate merge la Cork, unde cei mici vor  putea lua cu asalt și cuceri Rock of Cashel, o fortăreață impunătoare care a fost un simbol al puterii regale pentru o perioadă de peste o mie de ani.

La Castelul Blarney întreaga familie va avea ocazia să treacă printr-o experiență interesantă, atingerea cu buzele a vestitei pietre Blarney aducând, se pare, darul vorbirii elocvente, fără minciunele sau adevăruri spuse pe jumătate.

Iar o vizită în Fota Wildlife Park vă va da ocazia să descoperiți în familie peste 70 de specii aflate pe cale de dispariție.

O altă destinație interesantă este Lacul Killarney, o zonă bogată în vestigii istorice, unde, cu mic, cu mare, veți putea vizita Muckross, un conac din anul 1843 care face parte din Parcul Național Killarney.

Iar un tur „Ring of Kerry“, în jurul peninsulei Iveragh, vă va aduce pe retină o succesiune de peisaje incredibile, de-a lungul linei de coastă, presărate cu mici așezări pescărești pitorești.

Aventura medievală poate continua, apoi, la Shannon Heritage. Impunătorul King John’s Castle este o adevărată carte de istorie interactivă, tehnologia modernă făcând posibilă „călătoria în timp“.

Și nimeni nu trebuie să se lase surprins la vederea unor localnici îmbrăcați precum Robin Hood.

Descoperirea Irlandei în familie nu trebuie să se termine fără o escală la Cliffs of Moher – probabil, una dintre cele mai spectaculoase atracții ale insulei.

Țărmul stâncos, sculptat mii de ani de apele Oceanului Atlantic, este o adevărată operă de artă a naturii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te