Pășește în eleganța toamnei: un ghid de alegere a pantofilor pentru bărbați pentru un sezon rafinat

DE Adrian Costin | Actualizat: 11.01.2024 - 15:21
Pășește în eleganța toamnei - imagine cu rol ilustrativ Foto: Envato Elements
mocasini, bocanci sau sneakerși? Ce să alegi? Foto: Envato Elements

Toamna este un moment magic, este acea perioadă din an care ne întâmpină cu nuanțe calde, texturi rafinate și un miros excepțional. Este și momentul în care renunțăm la garderoba de vară și ne orientăm spre articole mai călduroase, confortabile și plăcute.

SHARE

Însă pentru a ne bucura de un sezon rafinat, avem nevoie și de o pereche de pantofi potriviți. De la cizme și botine, la mocasini și sneakerși, află cum și ce fel de modele să alegi pentru a crea în permanență ținute masculine trendy și contemporane.

Pantofi pentru un strop de eleganță clasică, mocasini, bocanci sau sneakerși? Ce să alegi?

În materie de stiluri, opțiunile de încălțăminte pentru bărbați sunt variate și elegante. Pentru un sezon de toamnă versatil, adaugă în garderobă câte un stil diferit, pe care să-l integrezi în zeci de ținute.

Pentru ținutele business, pantofii Oxford sau Derby sunt o opțiune clasică, rafinată, versatilă și lejeră. Poți selecta culori precum negru sau maro închis. Zilele confortabile și ținutele lejere se împletesc excelent cu o pereche de mocasini.

Fie că alegi nuanțe închise sau culori mai deschise, acești pantofi se potrivesc perfect cu ținutele casual-chic. Spiritul aventurier te poartă prin oraș în zilele reci de toamnă?

Botinele și cizmele, ori o pereche de bocanci simpli, își vor îndeplini cu succes rolul protector. Și vor completa perfect ținutele elegante, bineînțeles.

Chiar o pereche de cizme din piele întoarsă își va găsi locul în acest peisaj tomnatic rafinat. 

Toamna nu înseamnă neapărat să renunți la confort. Poți selecta o pereche de papuci Karl Lagerfeld barbati tip sneakers pentru a păstra un echilibru între stil și comoditate.

Alege materiale de calitate, și culori care se potrivesc cu paleta toamnei. Îi poți purta cu blugi sau chiar cu pantaloni eleganți, creând astfel o ținută casual sofisticată.

Ce culori și texturi sunt potrivite pentru a aduce în prim-plan rafinamentul sezonului?

Toamna, culorile devin definitorii în alegerea ținutelor, iar această regulă se aplică și pantofilor pentru bărbați.

Renunță la nuanțele luminoase ale verii și selectează tonuri mai închise, precum burgundy, verde închis, sau cărămiziu.

Aceste culori îți vor încălzi vizual ținuta și vor integra perfect în peisajul toamnei.

Kaki, negru, gri deschis, gri închis, bej, maro, albastru, toate acestea sunt nuanțe care se vor integra perfect în numeroase ținute, fie că preferi stilui urbane, elegante sau smart-casual. 

Astfel de culori vor completa cu succes articolele de îmbrăcăminte specifice sezonului, fie că te gândești la pulovere călduroase sau paltoane minimaliste. Poți selecta pe https://modivo.ro/c/barbati/sport/imbracaminte-sportiva/geci/marca:columbia, o geacă potrivită pe care să o integrezi alături de pantofii preferați. Alege nuanțe care să se potrivească cu garderoba ta existentă pentru versatilitate maximă.

În ceea ce privește texturile și materialele, pielea netedă sau chiar pielea întoarsă sunt alegeri excelente.

Asigură confort, durabilitate și versatilitate în crearea ținutelor. Texturile bogate adaugă interes vizual, oferindu-ți posibilitatea de a-ți personaliza outfiturile.

Optează pentru pantofi cu detalii subtile, precum cusături sau perforații, pentru un plus de rafinament. În plus, accentele metalice adaugă o notă contemporană, așadar poți opta și pentru astfel de detalii. 

Toamna este un sezon plin de culori și îți posibilități numeroase prin care să-ți exprimi stilul personal rafinat.

Sezonul acesta, o pereche de pantofi potrivită nu este doar o necesitate. Ci o ocazie prin care să-ți îmbunătățești stilul și să-ți etalezi personalitatea.

Prin urmare, asigură-te că deții în garderobă mai multe modele și stiluri, în nuanțele care-ți completează perfect ținutele.

Articol de la partener

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te