Paradisuri paralele în Caraibe

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 11.01.2019 - 09:44

Caraibe pare o denumire neîncăpătoare pentru arhipelagul care ascunde, probabil, unele dintre cele mai râvnite paradisuri paralele de vacanță.

SHARE

Fiecare insulă sau insuliță are personalitate, arome și secrete proprii. Însă, indiferent dacă vorbim despre Barbados, Jamaica, Curaçao, Cuba sau Mexic, de pildă, există și un numitor comun – plaje de un exotism incredibil, scăldate de valuri translucide, preparate culinare pe baza de fructe de mare proaspete, care îmbată papilele gustative, și ritmuri romantice de reggae sau salsa. Bineînțeles, destinațiile din Caraibe pot fi vizitate pe rând, pentru o imersie cât mai adâncă în cultura locală, dar, pentru un cocteil de experiențe și amintiri unice, summumul unei vacanțe în această regiune fascinantă a globului este atins la bordul unei nave de croazieră care, în fiecare zi, schimbă complet peisajul. Seara, de exemplu, vă culcați în Aruba, iar dimineața faceți plajă în Bonaire.

Barbadosul este una dintre destinațiile preferate ale VIP-urilor din întreaga lume. Scăldată de apele Atlanticului și de Marea Caraibelor, insula are un șarm aparte și adăposteste unele dintre cele mai apreciate locații pentru snorkeling sau diving. De asemenea, este un loc preferat de către iubitorii de polo pe iarbă, curse de cai si cricket.

Coasta Yucatan Quintana Roo (Mexic)

Capitala reggae-ului, Jamaica este un paradis al naturii, fiind brăzdată de numeroase râuri cu cascade spectaculoase, perfecte pentru rafting, și casa a peste trei mii de specii de plante tropicale. Iar distracția nu are limite. După petrecerile pe plajă care țin până în zori și puțin răsfăț pe nisip sub razele binevoitoare ale soarelui, puteți face un tur al plantațiilor de cafea și al distileriilor de rom. Și, bineînțeles, sejurul nu poate să se termine fără o oprire la Muzeul Memorial Bob Marley, regele neîncoronat al muzicii reggae.

Curaçao

Curaçao este cea mai populată dintre „insulele ABC“ (Aruba, Bonaire și Curaçao ) și orice amator de cocteiluri trebuie să fi auzit măcar o dată de lichiorul Blue Curaçao. Arhitectura clădirilor reprezintă un mix între cea olandeză și stilul colonial spaniol, iar pe insulă pot fi descoperite multe forturi construite pentru protecția împotriva piraților. Sezonul uscat ține din ianuarie până în septembrie, iar cele mai frumoase plaje sunt concentrate pe coasta de sud – Kleine Kenapa, Lagun, Lui Hook Hut, Mambo Beach, Kalki, etc.

Plajele mayașilor din Mexic au multe povești de spus. Iar cele mai frumoase zone de plajă se afla în Cancun și pe coasta Yucatan Quintana Roo. Nisipul alb și apa cu reflexii colorate duc cu gândul la vis multicolor, iar amatorii de senzații extreme pot gusta unul dintre cei mai iuți ardei din lume, care pe scara Scoville atinge un scor de 580.000.

Jamaica

Cuba, cea mai mare insulă din Caraibe, este o destinație desprinsă parcă din scrierile lui Ernest Hemingway și cu un aer libertin, ce aduce aminte de revoluționarul Che Guevara. Plaje spectaculoase se găsesc la tot pasul, ritmurile de salsa răsună până în zori, iar cele peste patru mii de insulițe, precum Isla de la Juventud, ce o înconjoară stimulează aventura.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.