O instagrameriță, amendată cu 1.800 € pe o plajă renumită din Sardinia. Ce a făcut

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 16.06.2024 - 08:29
O instagrameriță, amendată cu 1.800 € pe o plajă renumită din Sardinia. Ce a făcut - Foto: timeout.com

O instagrameriță a fost amendată cu 1.800 € pe o plajă renumită din Sardinia. Imaginile postate de aceata pe rețelele de socializare i-au supărat pe localnici și aceștia au sesizat poliția.

SHARE

O creatoare de conţinut a fost amendată cu 1.800 de euro pentru că a pătruns pe o plajă interzisă cu nuanţe roz din Sardinia, înainte de a distribui pe reţelele de socializare o serie de clipuri video şi fotografii cu escapada sa, informează News.ro, citând The Guardian.

O instagrameriță, amendată cu 1.800 € pe o plajă renumită din Sardinia. Ce a făcut

Femeia a ajuns cu o barcă pneumatică pe ţărmul Spiaggia Rosa, o plajă renumită pentru nisipul său roz de pe micuţa insulă Budelli din Sardinia, ignorând, se pare, toate semnele de interdicţie, potrivit relatărilor din presa italiană.

Turiştilor li s-a interzis să se plimbe pe plajă - de pe care nisipul a fost adesea furat - şi să înoate în marea de acolo încă din anii 1990, dar pot vizita insula în timpul zilei cu ajutorul unei bărci şi li se permite să se plimbe pe o potecă din spatele plajei.

Citește și: FOTO Vacanță în Halkidiki? Cât costă să mergi la plajă: bere - 5 €, cola – 3,5 €, șezlong GRATIS

Femeia, de origine braziliană care trăieşte în Dubai, a încărcat conţinutul pe @Rogeriaguiadubai, un cont de Instagram cu peste 35.000 de urmăritori. Într-unul dintre clipurile video, ea îşi filmează urmele de paşi pe nisip, pe melodia La Vie en rose a lui Édith Piaf, care se aude pe fundal.

Încălcarea, care se presupune că a avut loc în urmă cu câteva zile, a stârnit indignarea oamenilor din Sardinia, determinându-i pe ofiţerii de la paza de coastă din arhipelagul La Maddalena, care include Budelli, să investigheze.

Aceştia au dat repede de urma femeii din Dubai şi i-au comunicat amenda de 1.800 de euro, din care 300 de euro pentru încălcarea interdicţiei şi 1.500 de euro pentru că a sosit la bordul unei ambarcaţiuni care nu avea autorizaţie de acces în Budelli.

Citește și: VIDEO Pleci în vacanță la plajă în Thassos, Corfu sau Zakynthos? Cu cât s-a scumpit feribotul

Femeia a închiriat bărcuţa, iar proprietarul firmei de închiriere nu ştia că aceasta intenţiona să navigheze cu ea până pe insulă.

Budelli este nelocuită, deşi timp de peste 30 de ani a fost casa unui rezident, Mauro Morandi, care a descoperit insula în 1989, după ce catamaranul său s-a stricat în drum spre Pacificul de Sud.

Morandi, comparat de unii cu Robinson Crusoe, a reuşit să rămână după ce a devenit îngrijitorul de facto al insulei, dar în 2021, bărbatul, care avea 84 de ani, a fost forţat să plece de către autoritatea care administrează parcul naţional La Maddalena.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te