O croazieră, 140 de zile, șapte continente

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 16.08.2019 - 08:20

Prima croazieră în jurul lumii în care turiștii vor pune piciorul la propriu pe toate cele șapte continente ale Terrei este organizată în cel mai mic detaliu de operatorul de lux Silversea Cruises.

SHARE

Nava Silver Whisper, care are o capacitate de 382 de personae, va ridica ancora și va porni în „croaziera anului 2020“, în data de 5 ianuarie 2020, din portul Fort Lauderdale, Statele Unite, și, după 140 de zile, 62 de porturi și 32 de țări vizitate, pe 25 mai 2020, va ajunge la Amsterdam, în Olanda.

Itinerarul este fabulous, cu locații și experiențe alese pe sprânceană, astfel încât și cei mai versați călători să rămână fără cuvinte.

După trei zile pe mare, prima oprire va avea loc în San Juan, Puerto Rico, unde, pe lângă vizitarea vechiului oraș colonial, sunt disponibile zece excursii la sol.

Apoi, până pe 26 ianuarie, când Silver Whisper va ancora la Buenos Aires, în Argentina, pentru o lecție de tango, vasul va opri în mai multe locații de vis, mai mult sau mai puțin cunoscute, precum Bridgetown (Barbados), Ile Royale (Guiana Franceză), Fortaleza (Brazilia), Natal (Brazilia), Rio de Janeiro (Brazilia) sau Punta Del Este (Uruguai).

În cea de-a doua etapă a „croazierei anului 2020“, între 27 ianuarie și 15 februarie, Silver Whisper îi va purta pe turiști de la Buenos Aires până în Valparaiso (Chile), via Montevideo (Uruguay), Stanley (Insulele Falkland), Ushuaia (Argentina) și Peninsula Antarctică (aventurierii vor putea explora această zonă cu ajutorul bărcilor de tip Zodiac, alături de biologi, ornitologi și geologi).

Pe 1 martie, nava va ajunge la Papeete, în Tahiti. Apoi, în cea de-a patra etapă (1 martie – 20 martie), itinerarul croazierei va ajuge în Australia.

Pe drum, se va opri în locații precum Bora Bora sau Vanuatu, pentru fel de fel de experiențe (Aqua Safari, Off-Road Adventure, Glass Bottom Cruise, zboruri cu elicopterul, etc.).

Pe 19 și 20 martie, Silver Whisper va rămâne ancorată în Sydney. În următoarea etapă, vasul de croazieră va ajunge pe 7 aprilie în Singapore, dar nu înainte de a face o escală în Bali.

Apoi, va merge către Mumbai, India, (18 aprilie), trecând de exemplu prin Phuket (Thailanda) și Colombo (Sri Lanka).

După ce va ridica ancora din Mumbai, itinerarul se îndrepta către Europa. Pe 6 mai, de pildă, aventurierii vor ajunge la Roma (Civitavecchia, Italia), pe 15 mai în Dublin (Irlanda), după ce vor vizita Barcelona (Spania) și Lisabona (Portugalia), iar pe 25 mai „croaziera anului 2020“ se termină după două zile în Amsterdam (Olanda).

Bineînțeles, o astfel de vacanță ieșită din comun nu este ieftină. Cei care își pot permite să-și ia aproape cinci luni sabatice, trebuie să pregătească circa 60.000 de euro pentru o cabină standard sau până la 240.000 de euro pentru cea mai luxoasă cazare la bordul Silver Whisper, un „Royal Suite“ de 126 de metri pătrați, cu două dormitoare și o verandă.

Majoritatea locurilor au fost deja rezervate, însă, pentru mai multe tipuri de cabine întocmindu-se liste de așteptare.

Silver Whisper este una dintre cele mai elegante și luxoase nave de croazieră. Atmosfera sofisticată, de boutique hotel plutitor, este completată de patru restaurante de top – La Terrazza, The Grill, The Restaurant și La Dame -, un centru Spa & Wellness botezat Zagara și un bar cu muzică live.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te