O altfel de tabără: schi, snowboard și limbi străine

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 27.10.2018 - 10:17

Destinate special elevilor și studentilor din întreaga lume, taberele Les Elfes din Verbier, Elveția, o stațiune aflată în „Top 10 destinații pentru schi“, au durata de una până la două săptămâni și oferă tinerilor cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani experiențe unice.

SHARE

Focusul este pe schi, snowboard și învățarea limbilor  străine, dar în program figurează și fel de fel de activități menite să stimuleze lucrul în echipă, descoperirea de lucruri noi și socializarea.

În zona Verbier se află peste 400 de kilometri de pârtii, la înălțimi cuprinse între 1.500 și 3.330 de metri, cu diferite grade de dificultate, și peste o sută de instalații de cablu. Tinerii aflați în tabără au în program șase ore de lecții de schi sau snowboard pe zi, trei ore dimineața și trei ore după-amiaza. Cursurile cu monitori experimentați sunt atât pentru începători și intermediari, cât și pentru cei avansați, iar evaluarea este făcută de către instructori conform unei scări valorice de la unu la cinci. Pe lângă schi și snowboard, pot fi practicate și alte sporturi de iarnă, precum patinajul și săniușul. 

Al doilea punct de interes al taberelor Le Elfes este programul intensiv de franceză, germană, engleză sau spaniolă. Programa specială include opt ore de curs pe săptămână cu profesori specializați, cu foarte multă experiență. Un cadru didactic lucrează cu cel mult șapte copii, iar la sfârșitul taberei acordă un certificat de absolvire. 

Copiii sunt cazați în două cabane din lemn situate la circa cinci minute de centrul Verbier-ului. Camerele spațioase dispun de patru paturi și baie proprie, iar cabana oferă două camere de zi, un șemineu, o terasă cu grătar, o bibliotecă, o sală de jocuri, cinema, discotecă, săli de clasă pentru cursuri și diferite activități, săli de conferință, Wi-Fi gratuit și bucătării complet utilate. De asemenea, tinerii beneficiază de echipament special pentru diferite jocuri și sporturi, în contextul în care complexul Les Elfes oferă terenuri de fotbal, baschet, volei și badminton, o trambulină și pereți pentru cățărat.

În zona Verbier se află peste 400 de kilometri de pârtii, la înălțimi cuprinse între 1.500 și 3.330 de metri

O dată pe săptămână, elevii și studenții aflați în tabără la Les Elfes pot alege o excursie la Geneva, ori la castelul din Montreaux sau în alte locuri tradiționale, precum o fabrică de brânză și una de ciocolată. Taberele de iarnă Les Elfes sunt organizate de la începtul lunii decembrie până la sfârșitul lunii aprilie. Tariful pentru o săptămână pornește de la 1.995 de franci elvețieni (cca. 1.750 €) și ajunge la 3.990 de franci elvețieni (cca. 3.500 €), pentru 14 zile, în cele mai solicitate perioade. 

_____________________________

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te