MTS organizează Ziua Porţilor Deschise la Stadionul Arcul de Triumf

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 21.07.2021 - 17:31
MTS organizează Ziua Porţilor Deschise la Stadionul Arcul de Triumf. / Foto: telekomsport.ro

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat că inaugurează complexul sportiv Arcul de Triumf duminică, 25 iulie, printr-un festival multi-sportiv deschis publicului larg.

SHARE

''Duminică, 25 iulie, începând cu ora 11:00, Ministerul Tineretului şi Sportului organizează 'Ziua Porţilor Deschise' la Stadionul 'Arcul de Triumf', un eveniment dedicat copiilor, tinerilor, sportivilor şi iubitorilor de sport în aer liber. Acesta va marca inaugurarea pentru publicul larg a Stadionului 'Arcul de Triumf' şi va fi organizat sub forma unui festival multi-sportiv. În raport cu strategia Ministerului Tineretului şi Sportului de a face din acest obiectiv o casă a sportului, deschisă publicului larg, 'Ziua Porţilor Deschise' are misiunea de a promova şi încuraja sportul de masă şi activităţile sportive recreative mai ales în rândul copiilor şi tinerilor", se arată într-un al MTS.

Citește și: FOTO Eduard Novak a acoperit sigla rugby-ului cu cea a MTS la Stadionul de Rugby Arcul de Triumf

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a afirmat că îşi doreşte ca pe noul stadion să fie organizate tabere şi cantonamente ale celor mai populare sporturi.

"Ziua Porţilor Deschise la Stadionul 'Arcul de Triumf' se poate numi şi 'triumful sportului'. Mă bucur să ne aflăm în punctul în care Ministerul Tineretului şi Sportului inaugurează pentru public acest obiectiv atât de aşteptat. Deşi are o tradiţie de peste 100 de ani, ne aflăm acum în faţa unui centru sportiv de excelenţă, cu dotări la cele mai înalte standarde. Acesta trebuie să fie deschis şi accesibil populaţiei, să fie o casă multifuncţională a sportului, unde să se organizeze şi evenimente sportive şi antrenamente, dar şi manifestări şi competiţii la care să participe oamenii care îşi doresc să fie activi. Sper ca acest eveniment să fie primul dintr-o serie care va include şi tabere şi cantonamente dedicate celor mai populare sporturi, să capete un caracter repetitiv, cu creştere de durată de la un an la altul. În această duminică, vino cu bicicleta la Arcul de Triumf! Vom pedala împreună pentru triumful sportului şi al sănătăţii", a declarat Eduard Novak .

Citește și: România-Argentina, primul meci oficial pe noul stadion de rugby de la Arcul de Triumf

Ziua Porţilor Deschise la Stadionul 'Arcul de Triumf', organizată sub forma unor ateliere demonstrative

Evenimentul, organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, în colaborare cu o serie de federaţii, cluburi sportive şi organizaţii de tineret, va avea loc între orele 11:00 şi 18:00, în incinta Stadionului 'Arcul de Triumf'. Suplimentar, în intervalul 11:00-12:00, ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, invită copiii şi iubitorii sportului pe două roţi la un tur cu bicicletele în jurul arenei. Circuitul se va desfăşura pe B-dul Mărăşti, Aleea Primo Nebiolo, Şoseaua Pavel D. Kiseleff (E60), Str. Alexandru Constantinescu, cu revenire în B-dul Mărăşti, cu restricţionarea temporară şi parţială a traficului rutier.

"Ziua Porţilor Deschise" va fi organizată sub forma unor ateliere demonstrative, cu antrenamente susţinute de sportivi legitimaţi, sub îndrumarea antrenorilor de specialitate. La aceste ateliere, vor asista şi participa copii şi tineri din public, ei fiind principalii beneficiari ai evenimentului.

Obiectivele adiacente ale evenimentului organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului vizează promovarea unui stil de viaţă echilibrat şi sănătos, iniţierea copiilor în diverse discipline sportive, sprijinirea şi motivarea noilor practicanţi, prin crearea unei comunităţi diversificate de tineri sportivi, încurajarea ciclismului urban ca metoda de transport şi promovarea municipiului Bucureşti pe plan sportiv, precizează sursa citată.

Pentru atingerea acestor obiective, organizatorii îşi doresc atragerea unui număr cât mai mare de participanţi. Evenimentul va respecta prevederile legale şi sanitare în vigoare în contextul pandemiei de COVID-19. Accesul este liber, fiind condiţionat exclusiv de respectarea regulamentului de participare care se regăseşte pe pagina web a MTS. Parcarea subterană a stadionului va fi deschisă şi gratuită pentru participanţii la eveniment pe durata desfăşurării acestuia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te