Motivul pentru care o bunică și-a ucis nora. Ce scrisoare a găsit poliția în casa criminalei?

DE Florentina Enache | Actualizat: 19.08.2024 - 14:41
Motivul pentru care o bunică și-a ucis nora. Ce scrisoare a găsit poliția în casa criminalei? - Foto: Marisa Galloway și Zachariah Reed / The New York Post
Motivul pentru care o bunică și-a ucis nora. Ce scrisoare a găsit poliția în casa criminalei? - Foto: Marisa Galloway și Zachariah Reed / The New York Post

Crimă cu premeditare, urmată de sinucidere, în Statele Unite ale Americii. O femeie a omorât-o pe mama nepoatei sale, dintr-un motiv halucinant, apoi s-a sinucis. Polițiștii au găsit o scrisoare de șapte pagini, în care criminala și-a motivat decizia.

SHARE

Kathleen Leigh, o femeie din Statele Unite ale Americii a ucis-o pe mama nepoatei sale înainte de a se sinucide, ca parte a unui complot bolnav elaborat pentru a-i obține fiului ei custodia deplină a fetiței de 4 ani.

Dosarul tulburător din Manhattan dezvăluie, de asemenea, detalii sfâșietoare despre cum a fost viața părinților victimei Marisa Galloway după oroarea crimei care le-a răpit fiica, scrie The New York Post.

Kathleen Leigh, 65 de ani, din Chicago, bolnavă în fază terminală, a împușcat-o mortal luna trecută pe Marisa Galloway, o profesoară de 45 de ani, care avea un copil cu fiul ei, Zachariah Reed.

Citește și: 23 ani de pușcărie pentru tânărul care l-a ucis pe iubitul mamei în noaptea de Revelion

După ce a omorât-o pe fosta parteneră a fiului ei, femeia s-a sinucis.

Acum, părinții lui Galloway, Nancy și John Galloway, au depus o petiție de urgență în instanță, susținând că Reed a fugit la „casa sa de milioane de dolari” din Chicago cu nepoata lor, Lili, sub pretextul că „jelește” moartea lui Leigh și a interzis familiei Galloway orice contact - chiar și un apel video cu cea mică.

„În mod clar, mama [lui Reed] a avut un plan deliberat de a o ucide pe Marisa pentru ca fiul său să obțină custodia fetiței”, acuză documentele judiciare.

„Din păcate, [Reed] a demonstrat o intenție absolută de a promova aceleași obiective ale mamei sale, deoarece a refuzat să o putem vedea pe Lili timp de 3 săptămâni.”

Citește și: Mărturisirea înfiorătoare a unuia dintre cei mai diabolici ucigași în serie: „Unora le place asta”

Bunicii cer unui judecător de la Curtea Supremă din Manhattan să împartă custodia fetiței de 4 ani cu Reed.

De asemenea, ei cer ca bărbatul să fie obligat să locuiască în New York City până când Lili împlinește 18 ani, astfel încât aceasta să poată păstra o relație strânsă cu bunicii ei și cu sora ei vitregă, Mariel, fiica în vârstă de 1 an pe care Marisa a avut-o cu un alt bărbat, se arată în documente. Părinții Marisei sunt tutorii legali ai lui Mariel.

Ce scrisoare a găsit poliția în casa criminalei?

Mama victimei a prezentat autorităților istoricul „relației tumultoase” dintre Marisa și Reed, de când cei doi s-au despărțit, și lupta lor „controversată” pentru custodie.

Marisa și Reed au locuit împreună până când ea „a fost forțată să se mute ... de [Reed] la 25 iulie 2021, deoarece Marisa se temea pentru siguranța ei”, se explică în declarație.

Cuplul a ajuns în cele din urmă la un acord privind custodia lui Lili la 4 noiembrie 2022, în care mama o avea nouă nopți din 14, iar celelalte nopți erau timpul lui Reed cu fetița, conform documentelor judiciare.

„Pe 26 iulie 2024, viețile noastre s-au schimbat pentru totdeauna”, a scris Nancy, cu inima frântă.

În acea zi, Marisa își făcuse bagajele și o urcase pe Mariel în mașină pentru a petrece cinci nopți cu părinții ei în New Jersey. Ea urma să o ia pe Lili de la tatăl ei înainte de a pleca din oraș, se arată în documentele judiciare.

Însă Leigh s-a apropiat de Marisa în timp ce aceasta încărca ceva în portbagaj și a împușcat-o o dată în ceafă și încă o dată în spate, înainte de a îndrepta arma spre ea, pentru a se sinucide.

Leigh era bolnavă de cancer în fază terminală și locuia cu fiul ei.

Citește și: Ucigașă în serie, trei condamnări la închisoare pe viață. "În "lumea spiritelor" ei nu sunt triști"

Înainte de crima odioasă pe care a comis-o, Leigh a scris o scrisoare de șapte pagini „Pentru poliție” în care descria modul în care simțea că Marisa încerca să o îndepărteze pe Lili de fiul ei și spunea că o suspecta pe Marisa de abuz asupra lui Lili - în ciuda faptului că serviciile de protecție a copilului au achitat-o pe Marisa în două anchete lansate de Reed și a relatărilor prietenilor și rudelor conform cărora Marisa nu era altceva decât o mamă iubitoare.

„I-a luat mama copilului pentru a-și face fiul fericit... este șocant”, a declarat o sursă din cadrul forțelor de ordine.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te