Iubit de copiii României, Mihai Constantinescu a fost aruncat în stradă. Ar fi împlinit 76 de ani

DE Alex Darvari | Actualizat: 04.01.2023 - 18:24
Mihai Constantinescu ar fi avut 76 ani - Foto: Arhiva

Mihai Constantinescu ar fi împlinit 76 de ani. A fost extrem de iubit de copii care i-au fredonat melodiile precum „O lume minunată”, dar finalul vieții a fost unul dur. A fost evacuat din casă și nevoit să se mute într-o garsonieră.

SHARE

Compozitorul și interpretul de muzică ușoară Mihai Constantinescu a murit, pe 29 octombrie, în jurul orei 19:00, la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, după un stop cardio-respirator neresuscitabil. Artistul în vârstă de 73 de ani era în comă de mai multe luni de zile.

În anul 2008, Mihai Constantinescu a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Secţia Clinică Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, cu diagnosticul stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, insuficienţă mitrală gradul 3/4, insuficienţă tricuspidiană gradul 2, hipertensiune pulmonară medie. În anul 2017, artistul a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, după ce valva mitrală a avut o disfuncţie.

Născut pe 4 ianuarie 1946, Mihai Constantinescu a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în 1973, după ce, cu un an înainte, terminase cursurile Școlii Populare de Artă. Artistul făcuse parte din corul de copii al Radiodifuziunii Române, iar în anul 1964 a devenit membru al grupului Mondial, perioadă în care a lansat piesa „Păpușa”. Mihai Constantinescu a mai cântat cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin, în care Magdin cânta la trompetă, Marcel Dragomir la saxofon, Marius Ţeicu la pian.

Citește și: Un ucigaș și-a așteptat 19 ani sentința cu moartea pentru a-i transmite soției sale „un legământ”

 În 1971, a debutat la televiziune, într-un spectacol de varietăţi. Primele sale compoziţii, „Păpuşa” şi „Anotimpuri”, s-au bucurat de mare succes.

Citește și: Blestemul Sophiei Loren de România. Moare de aceeași boală ca soțul ei pe care l-a pierdut la 29 ani | Newsweek Romania

În 1975, melodia sa „Am visat” (interpretă Corina Chiriac), a obţinut Premiul III la Festivalul Şlagărelor de la Dresda, iar cântecul „I.E.F.S ura!”, locul I la festivalul „Şlagăre în devenire” (1981). În anul 1999 a lansat single-ul „Iubiți și câinii vagabonzi”, care s-a bucurat de o mare popularitate.

Ultimii ani, întunecați

Artistul Mihai Constantinescu a fost evacuat din casă în 2007. Locuinţa sa a fost retrocedată, după ce cântăreţul a pierdut procesul cu foştii proprietari. Cântăreţul rămânea fără casă la 60 de ani. Artistul considera, că era normal să primească în schimb un apartament cu două camere, pentru că, atunci când s-a mutat în casa din care pleca acum, a dat la schimb o locuinţă cu două camere.

Cântărețul s-a mutat, ulterior, într-o garsonieră. El a trăit alături de soția sa, cu 20 de ani mai tânără. A fost unul dintre artiștii simbol ai muzicii ușoare românești din anii 1970, alături de cântăreți precum Dan Spătaru, Margareta Pâslaru, Angela Similea, Cornel Constantiniu.

Cum și-a cunoscut soția

„Îmi aduc aminte prima întâlnire, era o iarnă cu multă zăpadă, și m-a luat nașul surorii mele să ne facă cunoștință. Mereu îi spunea lui Mihai că are o fină care cânta dar mai bine să-i spună el dacă am talent sau nu. Am mers la el acasă să-l căutăm dar nu l-am găsit acolo, și pe drum spre Televiziune ne-am întâlnit. Mi s-a părut incredibil să-l văd pe Mihai Constatinescu pe care îl admiram de mică și îi ziceam mamei, când îl vedeam, că este ‘prințul meu’....

Nu a fost dragoste la prima vedere, dar ne-am plăcut foarte mult unul pe altul. A fost o decizie rațională să rămânem împreună, ne-am asumat riscul că părinții mei vor spune nu, pentru că eu eram mai tânără. Am știut că îl iubesc atunci când el m-a ales pe mine. Îndrăgostită am fost tot timpul de el, dar atunci am simțit că eu sunt aleasa. Vreau să îi mulțumesc pentru tot frumosul dăruit în cei peste 25 de ani pământeni și după, deoarece el este îngerul meu de lumină”, a spus soția Simona Secrier pentru fanatik.ro

Ultima dorință

Profesional și-a dorit ca munca lui să fie auzită de cât mai multe suflete și să facă bine oamenilor. Niciodată nu știa de unde îi venea inspirația. Iar mie îmi spunea să-mi păstrez inima curată, să am în inimă lumina speranței și să fiu fericită. Chiar și în ultima perioadă spunea “eu mai stau pentru tine, ca să fii fericită”

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te