Marele actor, răpus de un infarct. Medeea Marinescu îl plânge: ”mare modestie şi nobilă discreţie”

DE Elena Petrescu | Actualizat: 04.10.2024 - 22:41

Marele actor, răpus de un infarct. Medeea Marinescu îl plânge: ”mare modestie şi nobilă discreţie”. Deși a fost dus de urgență la sital, nu au mai putut face nimic pentru a îl salva.

SHARE

 Actorul francez Michel Blanc, cunoscut graţie popularului film ''Les Bronzés'', a decedat în noaptea de joi spre vineri la vârsta de 72 de ani, a anunţat pentru AFP ataşatul de presă al principalelor sale filme, Laurent Renard, confirmând astfel o informaţie publicată de Paris Match.

Marele actor, răpus de un infarct. Medeea Marinescu îl plânge: ”mare modestie şi nobilă discreţie”

Actorul a suferit un infarct în timpul serii de joi şi a fost transportat în stare gravă la un spital parizian, a precizat anturajul acestuia pentru AFP.

''La naiba, Michel... Ne-ai făcut-o...'', a scris pe Instagram actorul Gérard Jugnot, colegul său din echipa teatrului Splendid şi din distribuţia filmului ''Les Bronzés''.

''Michel, prietenul meu, fratele meu, partenerul meu'', a reacţionat pe Instagram actriţa Josiane Balasko, o altă membră a acestui grup de actori de comedie din anii 1970-1980.

CItește și: Moștenirea lui Alain Delon, 250 milioane €, împărțită INEGAL între cei 3 copii. Cât a primit fiecare

Medeea Marinescu, partenera sa din „Je vous trouve très beau”, l-a descris pe actor ca „un actor inteligent, un fin observator a tot ceea ce se petrecea în jurul lui pe platoul de filmare, de o mare modestie şi o nobilă discreţie”.

„Nu am apucat să îi spun cât de mult a însemnat pentru mine întâlnirea cu el. Cu câtă delicateţe s-a purtat cu partenera lui din acel film, cu toţi cei de pe platou.

Ce actor minunat, atât de subtil, de fin în a-şi creiona orice rol. Un actor inteligent, şi cultivat, un fin observator a tot ceea ce se petrecea în jurul lui pe platoul de filmare, de o mare modestie şi o nobilă discreţie.

Mi-a fost un minunat partener de filmare (m-a apărat, atunci când a fost cazul, mi-a arătat ce înseamnă încredere şi generozitate).

Am sperat mereu că am să îl reîntalnesc şi am sa îi spun toate astea, şi dacă nu reuşeam s-o fac aşa cum trebuie în franceza mea deficitară, să îi spun măcar atât, ceva ce cred din adâncul sufletului: Michel, Je vous trouve tres beau!”, a scris pe Facebook actriţa Medeea Marinescu. 

Citește și: Actorii români în doliu, s-a stins peste noapte. ”Avea ochii de un albastru infinit și o voce caldă”

Devenit popular după succesul filmului ''Les Bronzés'', Michel Blanc a alternat râsul cu emoţia explorând sufletul uman atât din postura de actor, cât şi din cea de regizor.

După succesul enorm la public al peliculei ''Marche a  l'ombre'' (1984), debutul său în regie, Michel Blanc şi-a lărgit registrul actoricesc părăsind primul trupa de la Splendid şi figurând pe afişul peliculei ''Tenue de soirée'' (1986), în regia lui Bertrand Blier.

Michel Blanc a interpretat în acel film personajul Antoine, care face o pasiune pentru Gérard Depardieu şi se travesteşte. Acest rol, recompensat cu premiul de interpretare masculină la Festivalul de la Cannes, marchează un punct de cotitură în cariera actorului.



Medeea Marinescu și Michel Blanc, într-o emisiune TV, pentru promovarea filmului lor

În registrul dramatic, Michel Blanc a jucat în ''Monsieur Hire'' (1989), o ecranizare a romanului poliţist "Les Fiançailles de M. Hire" publicat de scriitorul Georges Simenon, şi a interpretat un medic homosexual la începutul epidemiei de SIDA în pelicula ''Les Témoins'' (2007), regizată de André Téchiné.

După eşecul celui de-al treilea film din seria ''Les Bronzés'', lansat în 2006, Michel Blanc, nominalizat de patru ori la premiul César pentru cel mai bun actor, a câştigat în 2012 preţioasa statuetă pentru rol secundar, graţie interpretării unui director de cabinet în thrillerul politic ''L'Exercice de l'Etat''. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te