Marian Râlea, pensie infimă și deprimantă. Magicianul: ”Pensia pentru actor ar trebui să nu existe”

DE Elena Petrescu | Actualizat: 16.09.2024 - 14:58
Marian Râlea, pensie infimă și deprimantă. Magicianul: ”Pensia pentru actor ar trebui să nu existe” - Foto: Fcebook(imagine cu rol ilustrativ)
Marian Râlea, pensie infimă și deprimantă. Magicianul: ”Pensia pentru actor ar trebui să nu existe” - Foto: Fcebook(imagine cu rol ilustrativ)

Marian Râlea, pensie infimă și deprimantă. Magicianul: ”Pensia pentru actor ar trebui să nu existe”. Actorul care a făcut mai frumoasă copilăria multora duce o bătrânețe cu neajunsuri, din cauza sumei lunare pe care o primește de la Statul român. Ce părere are de asta?

SHARE

Faptul că o mare parte din marii artiști - actori și cântăreți deopotrivă - ai României, ajunși la a treia vârstă acum, primesc niște pensii infime de la Stat, asta nu este o noutate.
Mulți nu mai activează în domeniile care i-au consacrat, fie din proprie alegere sau fie că nu le mai sunt dorite serviciile.

Marian Râlea, pensie infimă și deprimantă. Magicianul: ”Pensia pentru actor ar trebui să nu existe”

Cu toate acestea, există un grup mic de artiști care încă ne încântă cu talentul lor chiar și în prezent. 
Printre ei se numără și Marian Râlea, celebrul Magician de la Abracadabra, simbolul copilăriei pentru generații de români, ajunși și ei acum adulți.

„Toată lumea îmi spune Magi și oriunde mă duc, în orice echipă de filmare, toată lumea mă cunoaște după Magi: Magi în sus, Magi în jos.

Citește și: Cât va fi pensia lui Irinel Columbeanu după recalculare? Nu-i ajunge să plătească nici măcar azilul!

Făcând seriale cu Adriana Șchiopu, de exemplu, ea îmi spune Silișor că așa era în film. Dacă o întrebați pe Anca Sigartău, ea îmi spune Mitușule că așa era în film.

Dar Magi a rămas numele care este rostit de majoritatea: Magi la cadru, Magi la machiaj, Hai, Magi, o dată!”, a povestit actorul.

Îndrăgitul Marian Râlea, care va împlini 67 de ani pe 20 decembrie anul acesta, poate fi văzut, în prezent, în ultimul sezon din serialul ”Lia - Soția soțului meu”, aflat la ultimul sezon.

Cel mai probabil, dacă nu ar primi și salariul pentru apariția în populara serie TV, ”Magicianul” nu s-ar ajunge cu banii de pe o lună pe alta.

Asta deoarece, după cum el însuși a mărturisit - decent, fără să se plângă - pensia pe care o primește lunar de la Stat este una infimă.

Citește și: Nadia are pensie de 16.000 lei/lună. La recalculare a avut parte de o surpriză neplăcută

”Noi suntem pregătiți să ieșim la pensie, dar actorul nu iese niciodată la pensie. De fapt el își continuă joaca pe scenă, pentru că asta este viața lui.

Da, când primești cuponul de pensie e un fel de deprimare, dar nu ține mult. Pentru că seara ai spectacol sau filmezi, și atunci zici: e, ce?

O să-mi vină cuponul. Diferențele sunt cum sunt, e în funcție de ce vechime avem, trebuie înțeles. Pensia pentru actor ar trebui să nu existe și cred că nu există.”

Legat de meseria de actor de care se pare că nu-l lasă inima să se despartă încă, Marian Râlea a concuzionat:

”Știți cum e cu actorii? Actorii oricum sunt pe scenă. De acolo se hrănesc, acolo trăiesc. Ce să mai schimb pentru actori? Pentru că ei se schimbă în fiecare zi în alt personaj, în alt rol.

Sunt multe de spus, sigur. Bine ar fi cei tineri să respecte mai mult pensionarii, noi să-i ajutăm mai mult pe cei tineri, dar cred că asta și facem. Și să nu uite că părinții le sunt cei mai buni prieteni„

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te