Lonely Planet: Top 10 orașe de vizitat în 2019

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 26.10.2018 - 17:54

Pentru al 14-lea an consecutiv, specialiștii Lonely Planet, una dintre cele mai cunoscute edituri de ghiduri turistice, au întocmit ”Top 10 orașe de vizitat în 2019”. Printre criterii s-au numărat atracțiile, evenimentele și calificativele cititorilor pasionați de călătorii.

SHARE

Copenhaga se află în pole position. Capitala Danemarcei a strâns puncte importante, printre altele, pentru design-ul modern al clădirilor și spațiilor publice, cele 15 restaurante cu stele Michelin, zona de ”street food” Reffen, parcul tematic Tivoli Gardens și, nu în ultimul rând, pentru cultura bicicletei și pârtia de schi artificială construită pe locul unei vechi facilități pentru managementul gunoaielor. Sfatul celor de la Lonely Planet este să folosiți Copenhaga drept cartier general al vacanței și să vizitați Roskilde, orășelul în care se află catedrala în care își petrec viața veșnică regii și reginele Danemarcei, și Malmo, orașul din Suedia în care se ajunge traversând un pod spectaculos peste Marea Nordului.

Shenzen-ul, ”Silicon Valley-ul Chinei”, ocupă cea de-a doua poziție în ” Top 10 orașe de vizitat în 2019”, datorită arhitecturii ”hipermoderne” și inovative, a boom-ului cultural, a parcurilor tematice și a numeroaselor localuri cu preparate culinare excelente. Lonely Planet notează că ”Shenzen-ul este locul în care se trebuie gustată China modernă”, înainte sau după o vizită la Hong Kong și Beijing. 

Interesant, pe locul trei în top se află o destinație extrem de apropiată de România, Novi Sad, cel de-al doilea oraș ca mărime din Serbia. Novi Sad a fost ales drept capitala europeană a tineretului în 2019 și, printre altele, anul viitor va găzdui festivalul de rock Exit, unul dintre cele mai cunoscute din lume. 

Miami se află pe patru, dar în special nu pentru plaje, cum v-ați aștepta, ci pentru valul cultural cu care se va confrunta în 2019, începând cu Art Basel Miami Beach în decembrie, Perez Art Museum Miami și Frost Museum of Science. De asemenea, la The Wolfsonian-FIU Miami Beach găsiți o frumoasă colecție de obiecte de artă, fotogradii și alte articole din perioada ”Farm to Factory”, 1850 – 1950. 

Locul cinci aparține capitalei Nepalului. La trei ani după un devastator cutremur, Kathmandu a renăscut și așteaptă turiștii mai primitor ca niciodată. Totodată, la Kathmandu se desfășoară în 2019 South Asian Games. 

Top 10 orașe de vizitat în 2019

1. Copenhaga, Danemarca

2. Shenzen, China

3. Novi Sad, Serbia

4. Miami, Florida

5. Kathmandu, Nepal

6. Mexico City, Mexic

7. Dakar, Senegal

8. Seattle, Washington

9. Zadar, Croația

10. Meknes, Moroc

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.