Cel mai simplu mod de a afla dacă o piesă de îmbrăcăminte poate fi spălată în siguranță la mașină este să verificați eticheta de pe piesă.
Dacă vedeți un simbol care seamănă cu o chiuvetă plină cu apă, iar această pictogramă este barată cu un zigzag, atunci acel articol de îmbrăcăminte nu trebuie spălat, nici măcar manual. Mai jos am alcătuit o listă cu ceea ce nu trebuie spălat în mașina de spălat.
Pantofi, genți de mână, închizători metalice
Experții au sfătuit să nu puneți niciodată pantofii în mașina de spălat, deoarece acest lucru poate deteriora atât pantofii, cât și mașina, deoarece răsturnarea în mașină poate zgâria tamburul mașinii de spălat și poate face ca pantofii să își piardă forma. În schimb, este mai bine să curățați pantofii manual, folosind o perie moale și apă cu detergent ușor.
Ce haine poți să ți le strici dacă le bagi la mașina de spălat? Unele se uzează mai rapid
Dar nici rucsacurile sau pungile care conțin piese metalice nu trebuie introduse în mașina de spălat, deoarece acestea pot provoca, de asemenea, deteriorarea tamburului mașinii de spălat și deteriorarea articolelor.
Jucării de pluș
Dacă jucăriile de pluș ale copiilor urmează să fie spălate în mașina de spălat, asigurați-vă că acestea nu conțin baterii sau piese electrice, deoarece acestea pot deteriora mașina de spălat și pot deteriora jucăriile sau chiar le pot face inutilizabile. Și în acest caz, vă recomandăm să le curățați manual cu o cârpă umedă.
Un alt pericol al tăvilor de litieră din pluș este acela că umpluturile libere din interior, cum ar fi bilele de spumă sau buretele de spumă mărunțit, se pot aglomera, provocând un dezechilibru în timpul centrifugării, deteriorând mașina de spălat.
Haine decorate și cu paiete
Cămășile, puloverele și rochiile decorate cu paiete sau bijuterii sunt prea delicate pentru a fi spălate bine la mașină. Chiar dacă sunt așezate în saci de rufe, există riscul ca ornamentele delicate să se prindă în mașină.
În acest caz, cea mai bună soluție este curățarea uscată a acestor articole de îmbrăcăminte delicate, deoarece chiar și spălarea manuală poate provoca ruperea sau desprinderea paietelor.
Perne din spumă cu memorie
Nici măcar programul delicat al mașinii de spălat nu este potrivit pentru spălarea pernelor din spumă cu memorie. Și nu le puneți nici în uscătorul de rufe, unde umplutura de spumă din pernă se poate topi. În schimb, urmați instrucțiunile de spălare ale producătorului sau umpleți cada cu apă călduță și adăugați puțin detergent ușor.
Citește și: Ce buton trebuie să apeși la mașina de spălat să-ți iasă hainele imaculate fără produse scumpe
Scufundați perna în aceasta și apăsați ușor pentru a îndepărta apa din pernă, deoarece nu este recomandat să o stoarceți. Apoi lăsați perna să se usuce la aer.
Costume de baie
Dacă doriți ca costumul de baie să reziste tot sezonul, spălarea manuală este cea mai bună și mai blândă modalitate de a-l păstra curat. Spălarea în mașina de spălat poate deteriora bretelele unui bikini sau costum de baie și poate, de asemenea, să strice materialul special al costumului.
Citește și: Cum păstrezi mașina de spălat ca nouă cu ajutorul a 4 obiecte pe care le ai în casă? Costă 10 lei
În schimb, spălați-l de mână după fiecare purtare, folosind apă rece sau călduță și un detergent delicat.
Hainele și lenjeria de dantelă se pot spăla la mașină dacă sunt puse în saci de rufe și curățate la un ciclu delicat. Cu toate acestea, este bine de știut că spălările repetate la mașină pot uza mai repede aceste articole fragile și delicate. Prin urmare, pentru a păstra calitatea hainelor din dantelă, este mai bine să le spălați manual.
Covorașe și papuci din cauciuc
Majoritatea covoarelor de baie pot fi puse în mașina de spălat, dar nu spălați cele care au un suport din cauciuc, deoarece acesta poate fi deteriorat de mașina de spălat, iar covorul se va destrăma mai repede. Același lucru este valabil și pentru papucii cu talpă de cauciuc și produse similare.