Israelul va permite accesul turiștilor vaccinați din România, din 23 mai

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 13.04.2021 - 16:29
Israelul va permite accesul turiștilor vaccinați din România, din 23 mai. Foto Pexels.com

Israelul a atins imunitatea de turmă în urma vaccinării masive și va permite accesul în țară începând cu data de 23 mai 2021 pentru toți turiștii români vaccinați.

SHARE

Anunțul a fost făcut marți într-o declarație comună a ministrului turismului din Israel, Orit Farkash-Hacohen și a ministrului sănătății, Yuli Edelstein. În prima etapă, va fi permis accesul în Israel doar grupurilor organizate.

Redeschiderea turistică a Israelului se va face treptat, începând cu data de 23 mai, când primele grupuri de turiști vor avea acces în Țara Sfântă. Călătorilor individuali li se va permite să intre în Israel în cea de-a doua etapă.

Care sunt condițiile de acces în Israel din 23 mai

Toți vizitatorii vor putea intra în Israel în baza unui test PCR negativ și vor trebui să facă și un test serologic care să ateste existența anticorpilor în urma vaccinării.

Testul serologic pentru români va putea fi eliminat prin semnarea unui acord bilateral între Guvernul Israelului si Guvernul României, prin care Israelul să recunoască certificatul de vaccinare emis de autoritățile din România.

În acest sens, Guvernul Israelului a inițiat deja discuții cu partea românească și a trimis deja o propunere la care se așteaptă răspunsul oficial al Guvernului României. Astfel de tratate au fost semnate deja de Israel cu Grecia și Cipru. 

Citește și: VIDEO Autostrada București: avans de 6% pe 16 kilometri. Pe 86 km se stă. Inaugurări, după 2023

Autoritățile de la Ierusalim vor oferi în zilele următoare mai multe informații despre întreg procesul de acces în Israel.

„Israelul este țara cu procentul cel mai mare de persoane vaccinate, iar cetățenii din Israel sunt primii care se bucură de acest rezultat. După deschiderea economiei, este timpul să permitem accesul turiștilor străini într-o manieră atentă și calculată. Turismul este unul dintre domeniile cele mai afectate de pandemie. Vom analiza situația pandemică și vom continua să relaxăm măsurile restrictive”, a declarat Ministrul Sănătății, Yuli Edelstein.

Citește și: FOTO&VIDEO Drumul expres pe care Olguța îl promitea pentru 2016, gata în 2021. Cum arată cei 40 km

Ministrul turismului, Orit Farkash-Hacohen, a menționat, potrivit unui comunicat de presă, că e încântată să facă acest prim pas important în industria turismului.

„Este timpul ca avantajul unic al Israelului ca țară sigură și fără risc să ne ajute în recuperarea pierderilor acestui an pandemic. Permiterea zborurilor internaționale și unda verde oferită grupurilor de turiști este primul pas în reînvierea industriei turistice din Israel”, a menționat demnitarul israelian.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.