joi 04 septembrie
EUR 5.0772 USD 4.3611
Abonează-te
Newsweek România

Ingredientul din ciorba de fasole pe care o mănânci în Postul Crăciunului. Numit și „aurul maro”

Data publicării: 01.12.2024 • 07:31 Data actualizării: 30.11.2024 • 23:14
Ingredientul din ciorba de fasole pe care o mănânci în Postul Crăciunului. Numit și „aurul maro” - Foto: Suhettstock / imagine cu rol ilustrativ
Ingredientul din ciorba de fasole pe care o mănânci în Postul Crăciunului. Numit și „aurul maro” - Foto: Suhettstock / imagine cu rol ilustrativ

Ingredientul din ciorba de fasole pe care o mănânci în Postul Crăciunului. Numit și „aurul maro”. Ce poate face și ce gust îi lasă ciorbei după ce l-ai adăugat?

Ingredientul din ciorba de fasole pe care o mănânci în Postul Crăciunului. Numit și „aurul maro”. Ce poate face și ce gust îi lasă ciorbei după ce l-ai adăugat?

Ingredientul din ciorba de fasole pe care o mănânci în Postul Crăciunului

Ciorba de fasole este un preparat tradițional românesc, foarte îndrăgit datorită gustului său bogat, dar și pentru faptul că este o mâncare hrănitoare și satisfăcătoare. Aceasta este preparată în moduri variate în funcție de regiune și de preferințele fiecărei familii, dar de obicei conține fasole boabe, legume precum ceapă, morcovi, țelină și ardei, și uneori afumături sau alte tipuri de carne, dacă nu este post.

Citește și: Ingredientul care te ajută să scapi de firele albe în doar câteva minute. Costă doar 10 lei

Ciorba de fasole este delicioasă, dar pentru a o face deosebită, ingredientul secret aduce un plus de savoare și echilibru gustativ. Ei bine, ce ai putea adăuga? Oțet de mere sau zeamă de lămâie și o linguriță de zahăr brun!

De ce acest ingredient secret?

Citește și: Ingredientul din bucătărie denumit „miracolul gri” care are beneficii uimitoare pentru florile tale

Oțetul de mere sau zeama de lămâie echilibrează dulceața naturală a legumelor (precum morcovul sau ceapa) și intensifică aromele. Zahărul brun adaugă o notă subtilă de caramel, care completează perfect gustul fasolei și al legumelor.

Spre finalul fierberii, adaugă 1-2 linguri de oțet de mere (sau zeama de la o lămâie). Dacă preferi o notă ușor dulce, adaugă și 1 linguriță de zahăr brun. Lasă ciorba să mai fiarbă 5 minute pentru ca aromele să se combine.

Mai multe articole din secțiunea Timp liber

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România
Newsweek România Ultima oră
Newsweek România
Ultima oră