Ingredientul din bucătărie care își îndreaptă părul natural. Nu trebuie să mai folosești placa

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.08.2024 - 10:17
Ingredientul din bucătărie care își îndreaptă părul natural. Nu trebuie să mai folosești placa  - Foto: ISTOCK / Imagine cu rol ilustrativ
Ingredientul din bucătărie care își îndreaptă părul natural. Nu trebuie să mai folosești placa - Foto: ISTOCK / Imagine cu rol ilustrativ

Ingredientul din bucătărie care își îndreaptă părul natural. Nu trebuie să mai folosești placa. Despre ce ingredient este vorba și ce efect are asupra părului?

SHARE

Ingredientul din bucătărie care își îndreaptă părul natural. Nu trebuie să mai folosești placa. Despre ce ingredient este vorba și ce efect are asupra părului?

Ingredientul care îți îndreaptă părul

Părul drept este ceva pe care practic toți am visat să îl avem la un moment dat. Oricât de mult parul cret are un cadru unic și distinctiv, dificultatea de întreținere înseamnă că, cel puțin o dată pe săptămână, ne gândim să punem în evidență părul drept, strălucitor, care, fără a renunța la mișcarea naturală , ne asigură că rămânem pieptănați atâta timp cât. posibil pe parcursul întregii zile.

Citește și: Ceaiul de ceapă, medicament care îţi scade tensiunea și ajută la detoxifiere. Cum se prepară acasă?

În acest moment, cel mai obișnuit lucru este să apelezi la cel mai eficient instrument pentru a realiza acest lucru: placa de păr. Cu toate acestea, utilizarea frecventă a acestui instrument poate duce la slăbirea cuticulei părului și rezultatul este un păr uscat, aspru, creț, cu vârfuri despicate și casante.

Să ne gândim la cheratina ca alternativă este ceea ce ar face toată lumea, dar este adevărat că nu ne putem supune constant părul la acest tratament, iar multe dintre ele sunt toxice . Și deși se pare că în acest moment nu există o soluție, există un ingredient care ne poate salva: oțetul de mere.

Stilistii, trihologii și dermatologii sunt de acord că oțetul de mere pentru păr nu este doar o moft trecător de wellness - beneficiile sunt numeroase. Îngrijirea părului cu acest ingredient este foarte renumită, iar diferite mărci de cosmetice au profitat de ea pentru a face produse pentru păr.

Utilizarea lui este de actualitate, la fel cum folosim șampoane și balsamuri pentru a recupera strălucirea și hidratarea. Pe langa faptul ca actioneaza ca o keratina de casa, otetul de mere are mari avantaje pentru sanatatea parului si, mai ales, aspectul si estetica acestuia.

Citește și: Ingredientul care te ajută să scapi de firele de păr despicate peste noapte. Acționează în 20 minute

Oțetul de mere ajută la promovarea unui scalp sănătos datorită proprietăților sale antibacteriene și antifungice. Aceasta înseamnă că este capabil să elimine orice acumulare reziduală în păr, atât de la alte produse, cât și afecțiuni precum mătreața. 

Prin curățarea scalpului, acesta absoarbe mai bine nutrienții și vitaminele, pe lângă faptul că permite o mai bună oxigenare a foliculilor. Toate acestea regenerează părul, stimulează creșterea firelor de păr și previne căderea părului.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te