Tribunalul Bihor a decis să-i anuleze beneficiul suspendării în cazul a două condamnări pe care le-a încasat pentru "afaceri" cu carduri clonate, bărbatul având de executat o pedeapsă de 4 ani de detenţie.
Procesul la Tribunalul Bihor a fost declanşat în 2018 ca urmare a unei sesizări făcute de judecătorul delegat din cadrul Biroului de executări penale, care arăta faptul că Varadi nu ar fi respectat condiţiile care i-au fost impuse în perioada de probă prin două condamnări pe care le-a încasat în 2014, respectiv 2016.
Ambele condamnări vizează complicitate la infracţiuni informatice, bărbatul fiind acuzat că a făcut parte dintr-o reţea specializată pe fraude informatice similare, despre care a scris şi BIHOREANUL. Grupul era format din 19 persoane, între care şi numeroase VIP-uri: Emil Tudor, zis "Ciorbă", fostul manager al celebrului club "Bamboo" din Bucureşti, creatoarea de modă Andra Ţurcanu, ale cărei haine au fost purtate de Loredana Groza şi de Inna, dar şi Bogdan Niţă, zis "Vulpe", apropiat al lui Nuţu Cămătaru, arestat în 2012 după ce s-a descoperit că aproviziona cu droguri cluburile de fiţe Bamboo, Le Gaga si Players.
În dosarul cardurilor, Adrian Varadi, poreclit "Bujie" în lumea interlopă, era un "om de sacrificiu", ocupându-se de recrutări şi de punerea în circulaţie a instrumentelor de plată falsificate. Procurorii DIICOT l-au acuzat că a cumpărat cu carduri falsificate, produse de aproximativ 82.000 - 84.000 euro din magazine de lux din Amsterdam, care apoi au fost vândute.
Orădeanul a şi fost trimis în judecată în două dosare distincte, fiind condamnat, în 2014, la 3 ani de închisoare, cu suspendare pe o perioadă de 6 ani, iar în 2016, la 1 an şi 6 luni de închisoare, suspendată pe o perioadă de 3 ani, având obligaţia, printre altele, să se prezinte periodic la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor, să anunţe orice schimbare de domiciliu şi informaţiile cu privire la locul de muncă.
Doar că, în 2016, "Bujie" a fost arestat pe aeroportul internaţional Phnom Penh din Cambodgia, după ce a fost prins cu aproape 5 kilograme de cocaină asupra sa, iar un an mai târziu a fost condamnat de la închisoare pe viaţă şi la plata unei amenzi de 10.000 dolari de Judecătoria Phnom Penh.
Ca atare, el nu şi-a mai putut îndeplini obligaţiile statuate de instanţele din Oradea. Aşa cum se întâmplă în asemenea situaţii, judecătorul delegat din cadrul Biroului de executări penale este obligat să solicite Tribunalului Bihor anularea suspendării executării pedepselor în cele două dosare.