Iluzie optică. Dacă vezi fructul corect ești o persoană „inteligentă în mod natural”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 26.09.2023 - 08:37
Ce vezi în imagine? Foto: Newsweek

Modul în care creierul tău interpretează această iluzie optică uluitoare va determina aparent dacă ești o persoană „inteligentă natural” sau nu. Doar cei cu IQ mai mare vor putea observa fructul corect.

SHARE

Ai simțit vreodată că mintea sau ochii tăi îți joacă feste? S-ar putea să te fi uitat la o iluzie optică. Creierul și ochii noștri lucrează împreună pentru a încerca să interpreteze ceea ce avem în fața noastră - dar, deși ar putea încerca să vorbească unul cu celălalt într-un limbaj simplu, poate deveni amestecat și confuz.

Lucruri precum culorile, umbrele și perspectivele ajută creierul să înțeleagă ceea ce vede și vor începe să-și formeze o opinie pe baza acestor indicii - dar dacă acestea sunt proiectate într-un mod specific, creierul nostru poate deveni confuz. 

Iluzie optică. Dacă vezi fructul corect ești o persoană „inteligentă în mod natural”

Ceea ce îl face și mai derutant, este că doi oameni pot privi aceeași iluzie optică și pot vedea două lucruri complet diferite.

Ei bine, în această ultimă iluzie optică, ești provocat să vezi fructul corect din imagine - și ceea ce vezi dezvăluie dacă ești mai „inteligent natural” sau nu. Trebuie să vă concentrați mintea pentru a găsi fructul ascuns printre linii și culori.

Citește și: Iluzie optică înfricoșătoare. Ești concediat? Tu ce vezi prima dată? Ai curaj să privești?

Iluzia optică distractivă te poate învăța multe despre tine, inclusiv despre capacitățile tale profesionale. Iluziile optice pot fi incredibil de distractive și fascinante - dar ne spun și multe despre cum funcționează creierul nostru individual.

Dacă ochii tăi sunt suficient de ascuțiți, vei putea vedea fructul clar și, aparent, dacă poți să-l vezi, ești „inteligent natural”. Potrivit cercetărilor publicate în Current Biology, persoanele cu IQ mai mare sunt capabile să se concentreze asupra detaliilor corecte și să ignore mai multe informații irelevante cu mai multă ușurință.

Oamenii mai inteligenți din punct de vedere natural, care sunt capabili să identifice fructul, se spune că sunt „puțin probabil să ia lucrurile la valoarea nominală” și caută mereu „nuanțarea tuturor”. 

Citește și: Iluzie optică. Ceea ce vezi mai întâi poate spune dacă ești de încredere sau arogant. E adevărat?

De asemenea, în calitate de coleg de muncă, se consideră că ei sunt o „plăcere să lucrezi cu, rapid să înțeleagă lucrurile și sunt incredibil de de încredere”.

Instantprint continuă: „Cei care sunt inteligenți în mod natural sunt susceptibili de a fi stimulatori, buni la comunicare în multe moduri diferite și, în general, mai organizați.

Citește și: Iluzie optică. Intuitiv sau analitic? Ce vezi prima dată spune totul despre tine

Se spune că indivizii inteligenți de la locul de muncă sunt incredibil de curioși, iubitori de informații și sunt extrem de pregătiți pentru orice. Indiferent cu ce se confruntă, au întotdeauna o soluție. Au abilități analitice puternice - sunt capabili să recunoască rapid tipare, să conceptualizeze idei și să execute planuri cu ferocitate."

Deci poți găsi fructul potrivit? Răspunsul pe care îl căutăm este un măr.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te