Ileana Popovici despre iubitul Sergiu Nicolaescu: Un om frumos, chinuit. Uneori îi aprind o lumânare

DE Alex Darvari | Actualizat: 12.05.2023 - 18:04
Sergiu Nicolaescu - Foto: Facebook / Studiourile Buftea

Ileana Popovici împlinește 77 de ani. S-a căsătorit la 50 de ani cu un iubit din tinerețe. S-a scris că Sergiu Nicolaescu ar fi făcut o mare pasiune pentru actrița cu părul meu tuns scurt.

SHARE

Ileana Popovici s-a măritat la 50 de ani cu un fost iubit din prima tinerețe. Însă, ea vorbește cu tandrețe despre relația specială pe care a avut-o cu Sergiu Nicolaescu. Regizorul ar fi împlinit, în ianuarie vârsta de 90 de ani.


„Sergiu Nicolaescu era pasionat și dedicat meseriei sale. Uneori, era sever pe platoul de filmare. Ba, chiar, chițibușar. Îmi amintesc că a căutat odată niște nasturi anume pentru costumul regelui Carol I și nu s-a lăsat până nu a găsit ce-și dorea.
Era un mare admirator al primului rege al României! Era însă genul de om care avea o relație specială cu actorii. Știa când să le dea și mână liberă, să se exprime cum simțeau ei. O fi, oare, întâmplător că a lucrat cu mai toți actorii mari ai țării din perioada sa?
Cu Amza Pellea, cu Mircea Albulescu, cu George Constantin, cu Jean Constantin, Ion Besoiu, Colea Răutu și atâția alții? N-aș crede!”, spune Ileana Popovici, într-un interviu.

Citește și: Destinul cumplit al fetiței bune din „Maria, Mirabela”. Luată ostatică, abuzată, se stinge la 34 ani

Actrița își amintește de întâmplarea care i-a dat certitudinea că este o actriță foarte bună.

„ Sunt multe întâmplări, dar este un moment care mi-a dat certitudinea că rolul pe care îl interpretez este adevărat. Eram la filmul „Pentru patrie” al regizorului Sergiu Nicolăescu, unde aveam rolul soldatului Ciucă. O fată în rol de travesti. Se filma pe dealurile de la Crucea, cu armata, cu 3.000 de persoane. Tot auzeau ei „Ileana, la cadru! Ileana, la cadru!” dar nu știau cine e, precis, Ileana. Și într-o pauză de filmare, stăteam tolănită pe iarba.

Era foarte cald. Filmul asta a fost un film foarte greu, dar mi-a adus mari satisfacții. Eram îmbrăcată în soldat. Pe vremea aceea fumam. Și mi-am scos un Kent, să fumez liniștită. Și a venit un caporal la mine și mi-a spus „nu ți-e rușine, mă, să fumezi în fața mea Kent-ul asta?! Ia, dă-mi-l imediat!” Eu i-am spus „Știți că sunt Ileana…”. „Ce, aia e o fată, în niciun caz nu ești tu. Dă-mi Kentul”. Și atunci mi-am dat seama că l-am convins că sunt, cu adevărat, soldatul Ciucă”, a spus pentru revistatango.ro


Nu dă dreptate tinerei generații de actori care condamnă filmele lui Sergiu


„Nu toate filmele lui au fost de nota 20, asta e clar, dar să vii astăzi, în numele unei alte generații, să spui una și alta, de multe ori fără argumente, mi se pare o grozăvie. Mă oripilează acuzele astea între generații. E ca și cum te-ai plânge de pălăria bunicăi, dar nu faci aproape nimic să o schimbi!”, e de părere Ileana Popovici.


Știu și știm cu toții tot felul de acuzații la adresa lui Nicolaescu. Dar de ce nu a apărut după el nicio comedie românească măcar egală ca valoare cu «Nea Mărin miliardar». Sau filme de genul «Osânda» sau «Atunci i-am condamnat pe toți la moarte» sau filme istorice?”.

Dacă e să regret ceva e faptul că nu l-a dus mintea să facă o fundație, să lase o bursă după el. Nimic altceva! Dar au rămas filmele lui! Din când în când, îi mai aprind câte o lumânare și mă rog pentru sufletul lui chinuit. Căci a fost un suflet chinuit!”.

Iubirea de 4 luni pentru Sergiu

Silvia Popovici susține că de multe ori, oamenii au judecat-o gresit:

„Cred că normalitatea mea și faptul că am fost lipsită de interes. Cu toate că, de multe ori, oamenii m-au judecat greșit: „Aaa, uite că e cu regizorul ăla ca să facă un film, cu ălălalt că să facă alt film!”. Nu a fost așa. Sergiu (N.R. regizorul Sergiu Nicolaescu), de exemplu, mi-a făcut curte vreo patru luni. Nici nu m-am gândit vreodată că o să fie o iubire între noi. Ne-au legat mulți ani, a fost o relație bună, normală. Fără lucruri deosebite, dar, probabil că în perioada aceea eu aveam nevoie de el și el de mine. Poate că el avea nevoie de normalitatea mea și eu eram îndrăgostită – era un bărbat frumos, era un bărbat influent și îmi dădea o anumită siguranță”, a spus actruța

S-a măritat al 50 de ani

Ileana Popovici avea 50 de ani când s-a măritat cu Tudor Gheorghiu.

„În fine, m-am îndrăgostit de băiatul ăsta de la Medicina, de la Stomatologie. Eu, care am trăit mereu în mediul asta artistic și datorită surorii mele…
L-am cunoscut la mare, la Vama Veche. Eram la filmări acolo, la „Zodia Fecioarei”. Vama Veche era superbă. Nu era nimeni pe plajă – acum nici nu îndrăznesc să intru acolo, pentru că mi-aș strica visurile mele de tinerețe. Și a venit băiatul asta, Tudor Gheorghiu, să ne cunoaștem, m-a invitat la o plimbare. M-am îndrăgostit foarte tare de el și abia după 40 de ani am devenit soț și soșie.

Pentru că ne-am despărțit la un moment dat și ne-am întâlnit, după 30 de ani. Și astăzi e soțul meu. Cred că e bine că ne-am întâlnit într-o perioadă când s-au decantat lucrurile. Am avut noroc și din punctul acesta de vedere, pentru că e mare noroc să-ți faci bătrânețea cu un om pe care l-ai cunoscut în tinerețe. Pentru că atunci se leagă niste lucruri”, spunea într-un interviu din 2013.

Citește și: Ileana Popovici își reîntâlnește prima iubire după trei decenii. Se căsătorește la 50 de ani

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te