Gospodinele au spus secretul pentru a scoate petele de grăsime și arsură din interiorul cuptorului

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 18.01.2024 - 14:39
Gospodinele au spus secretul pentru a scoate petele de grăsime și arsură din interiorul cuptorului Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Gospodinele au spus secretul pentru a scoate petele de grăsime și arsură din interiorul cuptorului care le dă bătăi de cap multora. Sunt dificil de scos dacă se întăresc, dar există o metodă prin care pot fi scoase.

SHARE

Menținerea curățeniei în bucătărie este o lecție atât de rezistență, cât și de ingeniozitate. Nu necesită doar curățenie zilnică, ci și sesiuni programate pentru a vă curăța bucătăria în profunzime. 

În plus, s-ar putea să trebuiască să fii creativ pentru a curăța grăsimea și murdăria din anumite locuri, cum ar fi ușa cuptorului. Sunt dificil de scos petele de grăsime, mai ales dacă se întăresc.

Desigur, buretele magic este eficient pe suprafețe, de la pereți la dușuri, dar este util mai ales în zonele care au nevoie de o atenție sporită.

Ușile cuptoarelor pot aduna o mulțime de alimente lipite și grăsime, iar acumularea poate trece neobservată pentru o perioadă lungă de timp - în general, nu este o zonă la care vă uitați foarte des.

Gospodinele au spus secretul pentru a scoate petele de grăsime și arsură din interiorul cuptorului

Chiar dacă sunteți atent la deversări, temperaturile ridicate din interiorul cuptorului fac ca orice stropi și scurgeri să se evapore și să se condenseze pe suprafața mai rece a ușii.

Pelicula lipicioasă rezultată atrage praful și alte particule din aer, creând un strat murdar.

Citește și: Câteva prosoape și covoare te ajută să economisești 10% din factura la căldură. Unde le pui în casă?

Anumite metode de gătit, cum ar fi grătarul și prăjirea, generează mai multe stropi și grăsimi în aer în comparație cu coacerea sau fierberea la foc mic; acest lucru poate fi vizibil mai ales dacă gătiți frecvent cu carne grasă sau sosuri.

În plus, dacă săriți peste curățarea regulată permite murdăriei să se acumuleze, ceea ce o face din ce în ce mai greu de îndepărtat.

Cu cât stă mai mult timp, cu atât mai mult se coace, necesitând mai mult efort și soluții de curățare mai puternice pentru a fi îndepărtată. 

Metoda face diferența

Pentru a obține o curățenie strălucitoare pe interiorul ușii cuptorului, trebuie să folosiți acei bureți magici pentru curățenie. Se găsesc într-o gamă variata de la multe firme în magazinele din România. 

Ceea ce face diferența în eficacitatea acestor bureți este modalitatea în care îi folosiți.

Este posibil să fie nevoie să folosiți mai multă presiune și să alternați între o radieră magică umedă și una uscată pentru a îndepărta toată murdăria.

Abordarea petelor mici pe parcurs este mai eficientă decât frecarea unei suprafețe mari, așa că clătiți buretele de șters des pentru a-l menține curat și pentru a preveni răspândirea murdăriei.

Citește și: Ce obiect care costă numai 1 leu te ajută să usuci hainele mai rapid și să consumi puțină energie?

Odată ce ușa este curată, ștergeți toate reziduurile de săpun cu apă curată și lustruiți-o rapid la final cu o cârpă uscată.

Odată ce ați rezolvat o acumulare de murdărie abundentă, nu veți dori să lăsați să se ajungă din nou în acel punct.

Pentru a-ți curăța cel mai bine bucătăria și a evita o altă sesiune maraton de frecare, încorporează o curățare ușoară a interiorului ușii cuptorului la fiecare trei luni, care va îndepărta grăsimea și murdăria înainte ca acestea să se fi copt de prea multe ori pentru a se desprinde cu ușurință.

De asemenea, este foarte important să ștergeți ușa cuptorului cu o cârpă umedă din microfibră de fiecare dată când gătiți, îndepărtând, imediat după ce cuptorul se răcește, orice stropi vizibili.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te