Ghid rapid pentru mobila de bucătărie: ce elemente nu trebuie să-ți lipsească

DE Newsweek România | Actualizat: 23.08.2023 - 12:34
Foto: Unsplash

După ce ai ales electrocasnicele, va trebui să te decizi ce fel de mobilă de bucătărie ai vrea să ai în casa ta. Cele mai discutate tipuri de mobilier pentru această cameră sunt, desigur, dulapurile de bucătărie.

SHARE

Varietatea de dulapuri disponibile astăzi este absolut uimitoare, variind de la dulapuri simple, tradiționale, din lemn de arțar, până la dulapuri de bucătărie moderne, cu picioare din alamă.

Iată care sunt piesele principale pe care să le iei în considerare dacă vrei o bucătărie de top.

Elemente esențiale în mobila de bucătărie: dulapurile

Dulapurile vin în trei tipuri fundamentale:

1. dulapuri personalizate;
2. dulapuri semi personalizate și
3. dulapuri de producție care sunt lucrate în fabrici și vândute în stiluri prestabilite.

Oferind cel mai mare impact vizual într-o bucătărie, dulapurile trebuie să fie funcționale în ceea ce privește spațiul de depozitare și accesibilitatea oferită, precum și durabile și rezistente la schimbările bruște de temperatură specifice bucătăriilor.

În funcție de valoarea casei tale și de bugetul tău, vrei să te asiguri că dulapurile tale vor rezista o perioadă lungă de timp. În timp ce unele dulapuri de producție ar putea trebui înlocuite după câțiva ani, bucătăriile personalizate pot dura până la 20 de ani, în funcție de marca și finisajul dulapului de bucătărie pe care îl alegi.

Pe lângă aspectele funcționale, vrei să te asiguri și că estetica noii tale bucătării este în concordanță cu preferințele și stilul tău, iar în timp ce dulapurile semi personalizate sau de producție pot părea inițial opțiunea mai ieftină, asigură-te că dulapurile de bucătărie alese se integrează perfect cu spațiul existent. Atunci când alegi o bucătărie complet personalizată, acest aspect este garantat.

Insula: mobila de bucătărie care poate schimba aspectul întregii încăperi

Dacă ești în căutarea mai multor spații de depozitare sau pe care le poți folosi pe post de tejghea în bucătărie, iar spațiul pe care îl ai la îndemână este suficient de mare, împodobirea acestuia cu o insulă de bucătărie tradițională sau modernă frumos lucrată manual îți poate satisface nevoile funcționale și estetice.

Cele mai multe insule de bucătărie tradiționale sunt realizate din lemn masiv care a fost finisat și sigilat pentru a preveni deteriorarea, cu opțiuni precum bare pentru prosoape, blaturi parțiale și rotile pentru mobilitate.

În ceea ce privește designul modern al bucătăriei, poți alege din orice material dorit și finisaj pentru insula ta, fie același cu cel folosit pentru baza modernă, perete și dulapuri înalte, fie un finisaj complet nou. Ieși în evidență mai mult formând un contrast frumos.

Ce scaune de bucătărie sunt potrivite pentru tine?

Pentru bucătăriile cu blaturi lungi sau adânci sau cu mese extensibile saude lucru integrate, scaunele de bar și cele normale sunt disponibile în diferite tipuri de lemn și metal. Acestea sunt adesea echipate cu perne din piele, piele întoarsă sau combinații mai ușor de curățat, precum pielea ecologică sau plasticul de calitate superioară.

Vrei să-ți ridici mobila de bucătărie la un nivel de lux? Încearcă un cărucior!

Bucătăriile de lux mai mari și aglomerate au adesea nevoie de un cărucior de bucătărie fermecător și portabil pentru a ține articolele necesare pentru a crea o masă somptuoasă, fără ca nimeni să fie nevoit să se ridice de la masă. Disponibile în toate dimensiunile, cărucioarele de bucătărie pot fi folosite și ca accesorii pentru grătar în aer liber sau în alte scopuri de divertisment.

Rafturi pentru brutărie

Fabricate inițial din metal sau fier forjat și având rafturi pe care brutarii și-au așezat produsele pentru a se răci, rafturile pentru brutărie sunt acum un tip de mobilier ornamental de bucătărie conceput pentru a ține sticle de vin sau obiecte decorative menite să îmbunătățească atmosfera bucătăriei.

Bufete de bucătărie

Elegante și uimitor de artistice, bufetele de bucătărie transformă bucătăriile medii spre mai mari în capodopera casei. Bufetele cu blat din granit oferă locuri grozave în care să lucrezi și îți pot expune în siguranță cele mai valoroase articole de masă sau de bucătărie. Cu fler și o frumusețe aparte, bufetele de bucătărie din lemn natural oferă, de asemenea, spațiu suplimentar de stocare, fără a compromite stilul bucătăriei tale.

Rafturi pentru oale

Rafturile pentru oale le permit bucătărilor cu normă întreagă să-și atârne oalele și tigăile de peretele lateral sau de tavanul bucătăriei pentru un acces ușor la fiecare vas și pentru a ajuta la menținerea organizată a bucătăriei. Suporturile pentru oale oferă bucătăriei un aer deschis și spațios și, de asemenea, îți permit mișcarea în sensul acelor de ceasornic și în sens invers acelor de ceasornic pentru a facilita găsirea oalei sau tigăii potrivite, fără a pierde timp să sapi prin sertarele pline cu ustensile.

Accesorizează-ți bucătăria recent renovată cu mobilier unic și funcțional pentru a adăuga acea notă personală la care ai visat dintotdeauna. Dacă știi că vei lua masa împreună cu familia sau prietenii tot în această încăpere, nu uita să alegi o masă încăpătoare și în ton cu restul mobilierului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te