FOTO Cum pregătesc bulgarii plajele și hotelurile din Albena pentru sezonul estival

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 19.05.2020 - 15:23

Bulgaria a trecut de la ”Stare de Urgență” la ”Alertă Epidemică” pe 14 mai, iar actorii din turism pregătesc susținut deschiderea sezonului estival. La Albena, plajele și hotelurile au implementat deja aproape toate regulile pentru limitarea răspândirii COVID-19.

SHARE

Cum Bulgaria nu a fost lovită puternic de pandemie, în momentul de față bilanțul COVID-19 fiind de 2.259 de cazuri și 112 decese, terasele în aer liber ale restaurantele și barurilor au fost redeschise în prima jumătate a lunii mai, cu regulile de distanțare de rigoare, muzeele, galeriile de artă, librăriile și cinematografele funcționează de săptămâna trecută, iar hotelierii iau ultimele măsuri pentru sezonul estival, care, probabil, se va deschide de la 15 iunie.

Pe pagina de Facebook a stațiunii Albena au fost postate mai multe fotografii care arată cum va fi vacanța la plaja în contextul pandemiei. Nu, nu vor fi separatoare din plexiglas, dar fiecare ansamblu format din două șezlonguri și o umbrelă beneficiază de un spațiu dedicat de 25 de metri pătrați. Iar dacă în unele zone ale plajei distanța dintre două astfel de ansambluri este de patru metri, în altele aceasta ajunge la șapte metri.

Pentru a merge în apă sau la bar, au fost create coridoare speciale, astfel încât regulile de distanțare socială să poată fi respectate chiar dacă pe drum se întâlnesc mai multe persoane.

Pe site-ul stațiunii Albena, autoritățile locale menționează că au implementat reguli suplimentare de curățenie și dezinfectare pentru a preveni răspândirea COVID-19:

-        Fiecărei persoane îi va fi luată temperatura la intrarea în stațiune. Dacă aceasta depășește 37 de grade Celsius, turiștilor nu li se va permite accesul și vor fi anunțate autoritățile.

-        Fiecare vehicul va fi dezinfectat înainte de a intra în stațiune (anvelope și șasiu)

-        În toate hotelurile, turiștilor le va fi luată temperatura la recepție. Dacă aceasta depășește 37 de grade Celsius, vor fi anunțate autoritățile. Până la sosirea acestora, turiștii vor fi izolați într-o cameră separată.

-        Suprafețele de lucru de la recepție vor fi dezinfectate după fiecare înregistrare.

-        Hotelurile vor fi dezinfectate în asamblu, iar în camere va fi pus accentul pe băi, telecomenzi, întrerupătoare, fesrestre, etc.

-        Atât în recepții cât și în restaurante vor fi disponibile distribuitoare de soluție dezinfectantă pentru mâini.

-        După fiecare masă, restaurantul va fi dezinfectat.

-        Mijloacele de transport din Albena vor fi dezinfectate de mai multe ori pe zi și la sfârșitul fiecărei ture.

-        Toate drumurile și căile de acces din Albena, precum și băncile și coșurile de gunoi, vor fi spălate și dezinfectate zilnic.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te