Floarea care te scapă de țânțari, gândaci, căpușe. Crește pe toate gardurile, dar și în apartamente

DE Alex Darvari | Actualizat: 19.06.2024 - 08:46
Floarea care te scapă de țânțari, gândaci, căpușe. Crește pe toate gardurile, dar și în apartamente - Foto: Pexels
Floarea care te scapă de țânțari, gândaci, căpușe. Crește pe toate gardurile, dar și în apartamente - Foto: Pexels

Floarea care te scapă de țânțari, gândaci, căpușe. Crește pe toate gardurile, dar și în apartamente. Este vorba de crizantemă, una din cele mai puternice, comune și rezistente flori. Se cresc ușor și în casă sau apartament.

SHARE

Este o floare care, în multe culturi, simbolizează viața după moarte și este folosită ca un omagiu adus celor care au murit.

Citește și: Care obiecte din casă și apartament atrag țânțarii? Cu ce vă îmbrăcați să nu fiți mușcat de căpușe?

Citește și: Băutura naturală care te ajută să scapi de păduchii verzi de pe trandafiri. O bei iarna, costă 9 lei

Citește și: Condimentul din bucătărie care te scapă pentru totdeauna de furnici. Îl ai în casă și costă 3 lei

Citește și: Planta care te scapă complet de căpușe pe timpul verii. Un buchet costă doar 9 lei

Sosirea verii are multe lucruri bune: călătoriile și vacanțele se apropie, ne putem face planuri indiferent de vreme, primim mai multă vitamina D de la Soare, zilele sunt mai lungi și suntem, în general, mai fericiți. Deși toate acestea pot părea perfecte, este adevărat că această perioadă a anului are și o serie de dezavantaje.

Citește și: Semințele care te ajută să îți cureți colonul și să slăbești. Le mănânci cu sare și costă 10 lei

Citește și: Superaliment folosit de astronauți te ajută să slăbești rapid și produce colagen pentru pielea feței

Floarea care te scapă de țânțari, gândaci, căpușe. Crește pe toate gardurile, dar și în apartamente

Pentru cei care iubesc frigul, principalul dezavantaj al verii este căldura. Temperaturile ridicate înseamnă că nu ne simțim confortabil nicăieri, nici măcar în timpul somnului. Totuși, cei care iubesc această senzație, nu sunt în totalitate scutiți de fericire, deoarece apare un alt mare dușman: insectele, fie că sunt căpușe, fie că sunt țânțari.

Mușcături, sunete și mișcări enervante ne fac să ne gândim la orice soluție de exterminare. Solușia este mult mai simplă decât credem: o floare numită crizantemă. 

Ce este crizantema

Este foarte posibil ca atunci când vorbim despre crizantemă sau chrysanthemum, să ne vină în minte cimitirele și este parțial o realitate: este una dintre cele mai alese flori pentru buchete de Ziua Tuturor Sfinților. Își are originile în China și Japonia și are o frumusețe și o putere uimitoare: respinge toți țânțarii și chiar căpușele.

Aceasta este o floare foarte asemănătoare cu margareta, dar cu o mare varietate de forme și culori. Capacitatea sa de adaptare face ca ea să fie prezentă aproape peste tot în lume și tot mai mulți oameni aleg să o adauge în casele lor, deoarece poate deveni un excelent aliat decorativ.

Semnificația crizantemei este, de asemenea, unul dintre motivele pentru care multe persoane o aleg dintre atâtea flori, și anume că simbolizează fidelitatea, optimismul, bucuria și viața lungă. De fapt, este cunoscută pentru longevitatea sa, deoarece este capabilă să înflorească și toamna, când multe alte specii se ofilesc.

Toate aceste culori, forme și simbolistică o fac o alegere foarte bună pentru case, fiind, de asemenea, una dintre cele mai ușor de îngrijit plante de apartament. Dacă toate acestea vi se par insuficiente pentru a o alege, una dintre cele mai mari capacități ale sale este, fără îndoială, aceea de a alunga țânțarii și căpușele, datorită puterii sale "insecticide".

De ce elimină insectele

Crizantema este una dintre cele mai eficiente flori pentru respingerea insectelor și gândacilor, cum ar fi muștele, țânțarii, gândacii și căpușele. Acest lucru se datorează unei substanțe chimice numite piretroizi, produsă natural de crizanteme care acționează ca insecticid. 

Piretrinele sunt adesea folosite în insecticidele de uz casnic și în produsele pentru combaterea insectelor sau căpușelor de pe animalele de companie sau de pe animale. Aceștia sunt compuși naturali.

Potențialul pesticid al piretrinelor era cunoscut încă din antichitate, iar astăzi, având în vedere toxicitatea lor scăzută pentru mamifere și acțiunea lor rapidă asupra insectelor, sunt considerate unul dintre cele mai eficiente instrumente de combatere a dăunătorilor în orice spațiu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te