Fetița lui Cabral a moștenit de la tatăl său „o afecțiune rar întâlnită”. Cum se manifestă boala

DE Alex Darvari | Actualizat: 18.12.2021 - 14:06
Fetița lui Cabral a moștenit de la tatăl său „o afecțiune rar întâlnită”. Cum se manifestă / cancan.ro

Cabral a ținut să le împărtășească fanilor o problemă cu care se confruntă încă din copilărie și despre care nu a vorbit niciodată.

SHARE

Soțul Andreei Ibacka le-a dezvăluit celor de acasă că suferă de "sindromul picioarelor neliniștite", o afecțiune rar întâlnită, care se manifestă în multiple feluri.

Citește și: „Miracolul” românesc: România are un decedat la 12 infectări. Spania și UK, un mort la 400 infectări

Recent, prezentatorul a descoperit că și fiica lui a moștenit această boală, căci Namiko face niște mișcări asemănătoare. 

Cabral a dezvăluit că nu a avut o copilărie tocmai normală, din cauza unei boli care îi provoca tot timpul disconfort.

Prezentatorul TV se confruntă încă de mic cu afecțiunea neurologică "Willis-Ekbom", cunoscută și sub denumirea de "sindromul picioarelor neliniștite", care poate fi recunoscută după unele senzații la nivelul membrelor inferioare: "Trăiesc cu el de când încă eram copil şi din cauza lui am fost certat nu de puţine ori. Sindromul picioarelor neliniştite. Cum se manifestă? În mai multe feluri. E vorba de o… nelinişte pe care o au propriile picioare, arată wowbiz.ro.

Citește și: Chef Cătălin Scărlătescu, săgetat de Cupidon. Doina Teodoru, iubita sa, este cu 18 ani mai tânără

Efectiv nu găseşti confortul decât dacă tot frichineşti labele picioarelor, le freci ba între ele, ba de pat, ba de aşternuturi. Uneori e cu senzaţie de cald la picioare. Alteori cu senzaţie de rece. Nu e cu mâncărime, dar am auzit că are şi manifestarea asta la unii. Pe alţii îi şi înţeapă. Mai sunt cazuri când şi amorţesc picioarele. 

Ideea, per ansamblu, este că nu-i un disconfort major (în majoritatea cazurilor), dar nici nu poţi face abstracţie de treaba asta. De cele mai multe ori te lasă în pace după vreo oră, aşa. Şi revin la ideea de mai sus: ai mei au înţeles devreme că e cu defect la băiat – şi ăsta s-a dovedit a fi cel mai mic – şi nu m-au mai certat.

Dar în alte cazuri am fost apostrofat, pentru că atunci când te ia cu neliniştea labelor… nu poţi adormi. Şi de nu te frichineşti, te răsuceşti pe toate părţile, schimbi poziţia picioarelor de 89 de ori pe secundă… că-l lasă nervii pe orice adult care ar trebui să se asigure că dormi. 

Ăsta cred că a fost în cazul meu singurul neajuns palpabil… am adormit mai greu din cauza agitaţiei de prin pat. Dar sunt unii care se chinuie pe bune cu boala asta (are şi-un nume afecţiunea asta neurologică, Willis-Ekbom), pentru că din cauza ei pot apărea probleme severe de somn şi de la asta se poate ajunge la epuizare, incapacitate de muncă etc.", a povestit Cabral, pe blogul lui personal.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te