Drama artistului care a scris șlagăre pentru Angela și Corina. Îmi visez fiica. Durerea e prea mare

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.05.2023 - 20:02
Marius Țeicu - Foto: Facebook / Marius Țeicu
Marius Țeicu - Foto: Facebook / Marius Țeicu
Mirabela, alături de Marius Țeicu, Corina și Angela - Foto: Facebook / Marius Țeicu
Marius Țeicu - Foto: Facebook / Marius Țeicu

Marius Țeicu împlinește vârsta de 78 de ani. Unul dintre cei mai prolifici compozitori, el însuși un cântăreț de succes, a avut parte de un moment de cumpănă în urmă cu mai mulți ani: și-a pierdut singura fata.

SHARE

Marius Țeicu s-a născut pe 9 mai 1945. A absolvit ,Liceul de muzică” din Timișoara, la secția oboi-pian. Urmează ,,Academia de muzică” din București în 1968 la secția dirijat. Este cunoscut într-o dublă ipostază. Este unul dintre cei mai prolifici compozitori. El a semnat 500 de lucrări muzicale, vocale și instrumentale, pentru toate vârstele. Iar ca solist a interpretat peste 50 de melodii.

Citește și: Mirela a venit pentru un șlagăr și a rămas o viață întreagă. Un cadou la ușa lui Cornel Fugaru

„M-am îndrăgostit la prima vedere"

Este compozitorul unor șlagăre de neuitat pe care le-a încredința unor soliste iubite: Angela Similea, Corina Chiriac, Olimpia Panciu, Carmen Rădulescu. A fost el însuși un cântăreț de succes. A făcut parte dintr-un „Trio formidabil” timp d emia mulți ani în 1970. Trupa lor era compusă din Marius Țeicu, Olimpia Panciu și Mihai ConstantinescuAveau un caracter special, un caracter muzicalo-umoristic.

Într-un interviu pentru jurnalul.ro, Mariu Țeicu rememorează faptul că s-a născut într-un mediu artistic: „Am luat contact cu acest mediu artistic de când eram un bebeluș. Tata și mama făceau parte din Corul Filamonicii din Timișoara și stând azi în brațele unui tenor, mâine în ale unei soprane, pur și simplu am fost "infestat" de acest "microb”.

Plăcerile de o noapte nu m-au tentat

Avea să se căsătorească îm 1974 cu Rodica, femeia care îi va sta alături toată viața. În urmă cu aproape 50 de ani își căuta gazdă în București, Și-a zărit soția care i-a devenit jumătate pentru că a fost dragoste la prima vedere. S-au căsătorit după numai un singur an. Apoi, a compus piesa „M-am îndrăgostit la prima vedere", pe versuri de Ovidiu Dumitru.

Citește și: Olimpia Panciu, cucerită de soț cu o melodie. Fug în Danemarca, unde li s-a interzis să aibă copii

Asaltat de femei frumoase, Marius Țeicu a știut să nu cadă pradă tentațiilor. Deși, recunoștea că are o soție geloase nu i-a dat și motive: „M-am îndrăgostit la prima vedere"
Citește și: Olimpia Panciu, cucerită de soț cu o melodie. Fug în Danemarca, unde li s-a interzis să aibă copii
„Pentru mine, familia a fost întotdeauna pe primul plan, iar plăcerile de-o noapte nu m-au tentat niciodată", a spus artistul.

Singurătatea în doi face victime 

„Când ne-am cunoscut, eu și Rodica ne-am stabilit niște măsuri de securitate. Am luat-o cu mine în toate turneele. Că să fim împreună nu doar acasă, ci și atunci când eu trebuia să plec prin țară. Sigur, când dragostea-i adevărată, și nu un foc de paie conjunctural, rezistă și la despărțiri, și da, câteva zile de dor de celălalt pot să facă și bine, dar distanța prelungită erodează o relație prin simpla lipsă a unei comunicări reale.

Ce-i drept, și singurătatea în doi face victime. Asta e trist în ziua de azi: că oamenii, mai ales din cauza ritmului de viață foarte alert și a grijilor generate de lipsuri, uită să-i mai acorde timp celuilalt, uită să-l mai descopere și să-l mai prețuiasc”, avea să spune pentru formula-as.

Încercarea cea mai grea

Pentru Marius Țeicu a urmat cea mai grea încrecare. În 2017, singura lui fiică, Patricia, avea să moară la 41 de ani. Artistul a mărturist că i-a fost greu că nu areușit și nu reuși să treacă pe deplin peste această încercare.
”Am fost într-o perioadă în care n-am cântat și n-am compus, n-am putut face nimic. Poate, cu ajutorul lui Dumnezeu revin. Mi-a murit fiica, este o mare durere, nu mai trece durerea, este din ce în ce mai greu. Toți mă roagă să mă întorc la muzică, dar nu am mai putut, tristețea e prea mare. Mă oprește și lumea pe stradă să mă roage să revin pe scenă. O să-mi revin!”, ne-a mai spus Marius Țeicu, în exclusivitate pentru ego.ro anul trecut.

O mai visez

Artistul a sperat mereu că fiica sa se va face bine. Din păcate, Patricia a pierdut lupta cu boala. 
„Pierderea unui copil e un lucru extrem de greu, de dur. Poate chiar inimaginabil! Mi se pare atât de dur acest subiect încât nu poate spune nimic mai mult. O mai visez, merg împreună cu soţia la cimitir, dar e o poveste foarte dură, greu de înfruntat!, ne dezvăluia Marius Țeicu, într-un alt interviu.


”A fost un virus, dar nu mai ştiu dacă retrovirus, dar, da, a fost un virus care a declanşat leucemia. Cred că retrovirus sau ceva de genul acesta. Putea să aibă două finalizări. Ori să paralizeze, tot restul vieţii, ori să facă leucemie. 

Am fost cu ea de sute de ori la analize 

A făcut leucemie. Noi am sperat, atunci, că, prin tratament…dar a trecut timp de trei ani (cinci ani de acum n.red) prin nişte lucruri groaznice. Am fost cu ea de sute de ori la analize şi la spital. Umblam cu eprubeta de sânge după mine şi duceam la câte un institut unde era mai performant în a face analize. Ne bucuram când era mai bine, dar după aceea iar era mai rău. A făcut tot ce … vai de capul meu şi de viaţa mea!”, a povestit el, la ”Legendele”, seria de interviuri realizată de Dan Negru.


Marius Țeicu, artistul cu zâmbetul mereu în colțul gurii, rămâne și astăzi o prezență discretă. Piesele sale muzicale sunt, însă, pentru eternitate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te