De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei”

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 19.04.2024 - 15:36
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu - Foto: Facebook/Studiourile Buftea
in 1970
cu ilarion si aimee
nicolaescu

De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? Celebrul regizor și actor, care s-a stins din viață în 2013, a trăit tot timpul fiind sigur că are un băiat rezultat din relația cu o femeie măritată. „M-a ales să fiu tatăl copilului ei”, declara el cu 3 ani înaintea morții.

SHARE

De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? Popularul regizor și actor a trăit 82 de ani, murind fără urmași cunoscuți. Cu toate acestea, cineastul a fost sigur că a avut un băiat, în urma relației pe care a avut-o, la jumătatea anilor '50, cu o femeie măritată.

De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei”

Celebrul regizor și actor, de la a cărui naștere s-au împlinit 94 de ani, pe 13 aprilie, n-a avut copii.

A fost o decizie asumată, mai ales în tinerețe, dar și în plină maturitate. A fost căsătorit de trei ori, dar urmașii de sânge n-au apărut.

La doar 24 de ani, în 1954. s-a însurat pentru prima oară, cu Mariana - prenumele e singurul detaliu știut despre ea - dar căsnicia n-a durat decât trei luni.

Abia la 50 de ani a repetat gestul, însurându-se cu Gabriela, o pictorită de costume, dar, după câțiva ani, a urmat un alt divorț.

Citește și: Sergiu Nicolaescu, un om chinuit și singur. „Nu cred că am iubit vreodată”. A avut trei căsnicii

Apropiații maestrului spuneau ulterior că tocmai opoziția regizorului în a avea copii ar fi dus la ruptura dintre ei.

În plus, s-a adăugat și pasiunea sa continuă pentru femeile frumoase, ce n-o putea și nu voia s-o „țină în frâu”, nici măcar din postura de bărbat însurat.

Apoi, în 2005, a ajuns la a treia și ultima soție, căsătorindu-se cu Dana, cea care avea să-i stea alături până la moartea survenită pe 3 ianuarie 2013.

Spre apusul vieții, Sergiu Nicolaescu mărturisea că i-ar fi plăcut să aibă 5-6 copii și că admiră familiile care cresc copii.

Sergiu Nicolaescu, la 40 de ani, în timpul filmărilor pentru „Mihai Viteazul” - Foto: Facebook/Cineclic

„Mi-ar fi plăcut să am cinci-sase copii, mă rog… n-am avut… Am o mare admiraţie faţă de familiile care au făcut şi au crescut copii. Nu am căutat să mă realizez printr-o dragoste mare.

Câți bărbati pot afirma că au întâlnit dragostea vieţii lor? Îndrăgosteala e una, iubirea, cu totul altceva. Iubirea nu-i distracţie şi nici voluptate, ci un angajament statornic şi o devotiune veşnică”, dezvăluia cineastul, într-un interviu din 2002., conform VIVA.

Câțiva ani mai târziu, în 2010, Nicolaescu a vorbit pentru prima oară despre faptul că e convins că are un băiat, rezultat din relația sa cu o femeie măritată.

Citește și: Cine a fost în realitate Comisarul Moldovan jucat de Sergiu Nicolaescu. Criminalul devenit erou

Aceasta ar fi locuit în aceeași zonă cu el, regizorul trăind, vreme de decenii, într-o vilă de pe strada Muzeul Zambaccian.

„Era prin 1956, cred. Era o femeie care m-a ales, să spun așa. M-a ales să fiu tată copilului ei. Stătea pe aici, prin apropiere, într-o vilă mare, frumoasă. Roxana. Roxana Ghiață. Culmea, pe soț îl chema tot Nicolaescu. Era inginer.

Ea a născut un copil, un băiat. Sunt convins că era al meu. Dar a lecat în altă țară, la scurt timp. O vreme am încercat să aflu ce fac, unde sunt. N-am reușit. Apoi au trecut anii și-am considerat că e prea târziu să mai intervin în viața cuiva”, a mărturisit Nicolaescu, ăn interviul pentru Libertatea, realizat cu nici trei ani înainte de moartea sa.

Spre finalul vieții, Nicolaescu regreta că nu a avut urmași - Foto: Facebook/Cineclic

În 2012, regizorul a explicat și motivul pentru care nu a putut nici să înfieze un copil.

„Din pacate nu am copii. Nu pot înfia un copil. Din ce motiv? Sigur că parinții transmit ceva copilului, influențează sentimentele și calitîțile copilului, dar când e sânge din sângele tău e altceva.

Sigur că exista potriviri, și crescut de mine, un copil ar putea și în mod sigur ar ajunge un sincer patriot - cum am fost eu - și naționalist chiar, dar acum e prea târziu”, a declarat regizorul pentru realitatea.net.

Citește și: Care a fost marea durere a lui Amza Pellea în „Mihai Viteazul”? Adevărul despre vocea sa din film

După moartea lui Nicolaescu au apărut mai multe informații, neverificate însă, conform cărora presupusul lui băiat ar fi trăit în Spania, țară în care s-ar fi stabilit și mama sa.

Mai mult, se pare că respectivul, botezat Dan Ioan, s-ar fi sinucis în 2011, potrivit eva.ro.

Oricum, Sergiu Nicolaescu a trăit toată viața cu convingerea că are, totuși, un copil. Iar dacă n-a fost așa, are „urmași” destui în cele peste 90 de filme, inclusiv coproducții, pe care le-a făcut de-a lungul unei cariere strălucite, dar, după 1990, controversate.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te