De ce nu trebuie să păstrăm niciodată pâinea în frigider sau în pungă de plastic? Ce spune expertul?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 16.07.2024 - 12:25
Painea nu trebuie tinuta in frigider - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
Painea nu trebuie tinuta in frigider - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
De ce nu trebuie să păstrăm niciodată pâinea în frigider sau în pungă de plastic - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
De ce nu trebuie să păstrăm niciodată pâinea în frigider sau în pungă de plastic - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

Cei mai mulți oameni iubesc gustul și mirosul pâinii proaspete, abiua scoasă din cuptor și ar vrea ca acestea să se păstreze cât mai mult timp posibil. Însă unele metode nu sunt deloc eficiente și pot fi chiar dăunătoare pentru sănătate.

SHARE

Un expert în siguranța alimentară a dezvăluit de ce nu trebuie să păstrăm pâinea în frigider chiar dacă pe timp de caniculă aceasta pare a fi o soluție bună.

Nici în pungă de plastic nu este bine să depozităm pâinea, mai ales dacă aceasta este caldă. 

Cu toate acestea, ar fi o soluție pentru păstrarea ei.

De ce nu trebuie să păstrăm niciodată pâinea în frigider sau în pungă de plastic?

Păstrarea pâinii în stare cât mai proaspătă devine o misiune aproape imposibilă. Deși am putea avea impulsul de a o păstra în frigider, experții spun că nu este cea mai bună soluție. 

Citește și: Cât de nesănătoasă e pâinea prăjită? Care este alternativă bună pentru organismul uman

Sarah Taylor, un expert în securitate alimentară avertizează asupra depozitării acestui aliment spunând că frigul din interiorul frigiderului vor face ca amidonul să se recristalizeze, făcând ca pâinea să nu mai aibă gust și textură proaspete.

„Dacă aveți tendința de a parcurge pâinea încet, o opțiune mai bună este să o înghețați – aceasta menține pâinea comestibilă și previne răspândirea mucegaiului”, a precizat Sarah Taylor.

Pentru toți cei care doresc să-și păstreze pâinea mai proaspătă pentru perioade mai lungi, Sarah a recomandat să cumpere pâine feliată - subliniind că mucegaiului îi ia mai mult timp să se răspândească astfel în comparație cu o pâine proaspăt făcută. 

De asemenea, ea a spune că este împotriva practicii de sigilare a pâinii în ambalaje de plastic atunci când este caldă

„Dacă pâinea vine în ambalaje din plastic, poate „transpira” în medii calde, provocând formarea de umezeală în interiorul ambalajului.

Citește și: Pâinea integrală, periculoasă pentru sănătate? Când este cazul să nu o consumăm?

Ar trebui să încercați să utilizați un coș de pâine sau o pungă respirabilă pentru a evita acest lucru, dar dacă nu aveți altă opțiune, atunci depozitarea pâinii într-un dulap rece și uscat poate ajuta la încetinirea procesului.”, a mai spus experta.

De asemenea, experta a amintit că este bine ca pâinea să fie ținută departe de apă deoarece altfel poate dezvolta rapid mucegai.

„Mediile umede și umede sunt condițiile perfecte pentru ca sporii de mucegai să se dezvolte și să se răspândească mai repede decât s-ar face în mod normal, așa că încetinește acest lucru, menținând pâinea cât mai uscată posibil”, a mai spus Taylor conform Dailymail.co.uk.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te