De ce mii de rechini dorm pe fundul oceanului? Un VIDEO ciudat a uluit cercetătorii. „E nemaivăzut!”

DE Alex Darvari | Actualizat: 09.09.2024 - 14:29

De ce mii de rechini dorm pe fundul oceanului? Un VIDEO ciudat a uluit cercetătorii. „E nemaivăzut!”

SHARE

Un video capturat de un robot subacvatic i-a făcut pe oamenii de știință să se scarpine în cap. Videoclipul, care a fost filmat în Beagle Marine Park din Australia, arată mii de rechini femele care dorm pe fundul mării.

De ce mii de rechini dorm pe fundul oceanului? Un VIDEO ciudat a uluit cercetătorii. „E nemaivăzut!”

Oamenii de știință nu știu exact ce să creadă despre acest videoclip nebunesc cu rechini, cercetătorii descriindu-l ca fiind „mii de rechini strânși ca un covor întins pe fundul mării”.

Citește și: VIDEO Un bărbat a dispărut în adâncuri după ce a salvat un rechin de 3 metri eșuat pe mal: Tati, nu!

Deși cercetătorii au observat inițial doar că erau mii de rechini, ei au confirmat ulterior că adunarea era formată doar din rechini femele. Acest lucru a condus la unele speculații conform cărora poate că acestea se ospătau cu un deliciu local pentru rechinii din zonă - scoicile - înainte de a se îndrepta spre nord pentru a-și depune ouăle. Cu toate acestea, oamenii de știință nu sunt siguri ce să creadă.

Rechinii sunt doar femele

Videoclipul cu rechinii a fost filmat cu ajutorul unui robot subacvatic desfășurat de pe o navă de cercetare a Institutului de Cercetare și Dezvoltare din Australia de Sud (SARDI) numită MRV Ngerin.

Robotul a fost controlat de oamenii de știință care lucrează la Institutul pentru Studii Marine și Antarctice (IMAS) al Universității din Tasmania.

Găsirea unui număr atât de mare de rechini într-un singur loc a fost cu siguranță surprinzătoare și a lăsat cercetătorii care au vizionat imaginile cu destul de multe întrebări. În special, ei încearcă să afle de ce la adunare au participat doar femele. Dacă își pot da seama de acest lucru, atunci ar putea fi în măsură să afle de ce rechinii s-au adunat acolo.

Până atunci, însă, tot ce poate face cineva este să urmărească filmarea și să speculeze. Și este un videoclip pe cinste. Dacă v-ați întrebat vreodată cum arată să vedeți mii de rechini zăcând pe fundul mării, acest videoclip cu rechini nebuni este probabil una dintre cele mai bune șanse pe care le veți avea vreodată, scrie bgr.com

Un rechin l-a mâncat pe un altul

Într-un alt caz bizar, se crede că un rechin gestant a fost mâncat de un mare alb, prădătorul mai mare înghițindu-i dispozitivul de urmărire în largul coastei Bermudelor, raportează oamenii de știință.

Un rechin mare și prădător care înota în apropiere de Bermude a fost înghițit de un rechin și mai mare - înghițind chiar și dispozitivul de urmărire care îi era atașat - în ceea ce oamenii de știință spun că este primul caz de acest fel înregistrat.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te