Cum să răcești berea în doar 7 minute? Două trucuri ce te vor ajuta în zilele caniculare

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 22.07.2024 - 21:12
Cum să răcești berea în doar 7 minute? Două trucuri ce te vor ajuta în zilele caniculare - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
Foto: freepik.com

Berea rece într-o zi caniculară este tot ce își doresc cei care iubesc această băutură. Însă, dacă din orice motiv, aceasta nu este la temperatura dorită, poți folosi unul dintre cele două trucuri propuse de noi.

SHARE

Fiecare băutor de bere a fost în cea mai proastă situație: a revenit acasă după o zi lungă și grea la carieră și a realizat că a uitat să lase bere în frigider, iar acum este caldă. 

Sunt însă trucuri ce pot scoate din încurcătură pe oricine. Condiția este să ai la îndemână cele necesare. 

Cum să răcești berea în doar 7 minute? Două trucuri ce te vor ajuta în zilele caniculare

Nu există neapărat motive pentru a bea o bere rece. Celor care le place această boutură ar face orice să aibă parte de această relaxare, mai ales în zilele toride, după muncă. 

Chiar dacă ai uitat să o bagi în frigider, berea poate fi răcită doar în câteva minute. 

Citește și: Ce bere este bună pentru stomac și nu îngrașă? Care este ”secretul”? Este demonstrat științific

Iată cum:

Primul truc: înveliți sticla într-un prosop ud și bagați-o la congelator

Mulți bagă berea la congelator pentru a o răci rapid. Însă pot aștepta chiar și jumătate de oră să ajungă la temperatura optimă. Un truc foarte simpliu poate grăbi procesul. 

Luați cârpa cea mai mică, udați-o cu apă rece, apoi stoarceți excesul. Ideea este că vrei ca apa să înghețe în jurul berii cât mai repede posibil. Deci, dacă este suprasaturat, va fi greu. Prosoapele de hârtie pot funcționa dacă sunteți într-o situație neplăcută, dar într-adevăr, o cârpă sau un prosop de vase sau chiar un prosop adevărat este ceea ce doriți aici.

Poate dura între 7 și 10 minute pentru a se răci astfel, în funcție de cantitate și de mărimea sticlei. 

Un mare avertisment: indiferent de circumstanțe, NU lăsați berea în congelator mai mult de 20-30 de minute. Pentru unul, va îngheța și se va sparte sticla și este imposibil să bei bere prin ușile congelatorului.

Al doilea truc este sarea amestecată cu gheață. 

Dacă nu aveți un congelator la îndemână, dar aveți o bere caldă, puteți face următorul truc. Puteți lua gheață de la magazin și sare și le puneți într-o găleată cu apă în care așezați sticlele cu bere. 

Foto: freepik.com 

Dacă vă amintiți clasa de chimie de clasa a IX-a, vă veți aminti că protonii au o sarcină pozitivă, electronii au una negativă, iar spălarea ochilor de urgență este complet amuzantă pentru a păcăli oamenii să bea apă. Vă puteți aminti sau nu și principiile din spatele cotei punctului de fierbere/scăderea punctului de îngheț.

Definiția tehnică implică entropie și termodinamică. . . să sărim peste toate astea și să spunem: dacă puneți sare în apă, face ca temperatura la care apa îngheață să scadă mult.

Citește și: Berea fără alcool care te poate lăsa fără permis. Producătorul a retras-o imediat de la vânzare

Deci, dacă puneți sare în apă și gheață, aceasta face ca gheața să se topească, făcând întreaga baie semnificativ mai rece. Ceea ce îți face berea rece, dacă o pui înăuntru.

 Sunt exact același set de principii care fac ca antigelul să funcționeze, dar din moment ce vei bea berea, poate nu te gândi la asta.

Există câteva mișcări cheie de reținut aici.

În primul rând, nu folosiți un praf de sare; ai nevoie de multe.

Doar aruncați-l și amestecați, apoi adăugați cât mai multă gheață puteți găsi. Următorul este că, odată ce intră în baie, trebuie să învârți sticla sau cutia cât mai mult posibil, ceea ce va accelera procesul de răcire.

Trei minute de centrifugare ar trebui să vă aducă berea exact acolo unde doriți.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te