Cum îndepărtezi zgârieturile de pe mașină cu două obiecte ce costă 10 lei. Faci economie de mii lei

DE Alex Darvari | Actualizat: 12.11.2023 - 19:04
Cum îndepărtezi zgârieturile de pe mașină cu 2 obiecte care costă 10 lei. - Foto: Freepik

Cum îndepărtezi zgârieturile de pe mașină cu două obiecte ce costă 10 lei la magazin și pe care le ai la îndemână. Economisești mii de lei în acest fel.

SHARE

Cum îndepărtezi zgârieturile de pe mașină cu două obiecte - oțetul și folia de aluminiu - ce costă 10 lei la magazin și pe care le ai la îndemână. Economisești mii de lei în acest fel.

Citește și: FOTO Muncitorii au vopsit balustrada unui pod, dar și mașinile, oamenii și vegetația

Potrivit experților, automobiliștii pot repara singuri zgârieturile minore ale caroseriei cu două obiecte de uz casnic. Un mod simplu de a avea grijă de o mașină avariată poate economisi până la câteva mii de euro pe care îi dai la o vizită la un vopsitor. 

De ce aveți nevoie și ce trebuie să faceți? 

Costul reparației profesionale a zgârieturilor poate depăși chiar și câteva mii de lei. Pe de altă parte, dacă este necesară vopsirea unei părți mai mari a caroseriei sau a întregii mașini pentru a evita diferențele de culoare, prețul serviciilor de vopsire poate ajunge la peste 2.000 de euro.

Citește și: Cum știi că mașina a intrat în colimatorul hoților. Cele mai furate mașini în 2022

Experții dezvăluie o metodă simplă de a îndepărta zgârieturile de pe caroseria mașinii tale.

Aveți acasă aceste două produse

Experții de la Parkland Motors, cunoscutul dealer auto din Marea Britanie, spun că o combinație de oțet și folie de aluminiu poate ajuta la repararea deteriorărilor minore ale caroseriei mașinii. Probabil că majoritatea oamenilor au aceste două produse acasă, iar dacă nu, ele sunt disponibile în orice supermarket.

Folia de aluminiu poate fi cumpărată în majoritatea magazinelor pentru doar aproximativ 6 lei, iar o sticlă de oțet pentru aproximativ 4 lei. Astfel, costul reparației unor zgârieturi minore pe caroseria unei mașini poate fi de doar 10 lei.

Ashley Johnson, un angajat al cunoscutului dealer auto britanic Parkland Motors, dezvăluie pas cu pas cum pot șoferii să îndepărteze singuri și cu ușurință zgârieturile mici de pe caroseria mașinii lor.

Cum pot îndepărta zgârieturile de pe caroserie folosind oțet și folie?

În primul rând, trebuie să curățați bine partea zgâriată a caroseriei cu apă și săpun, de preferință fără a folosi detergenți puternici, pentru a îndepărta orice murdărie. Apoi, este necesar să uscați zona cu o cârpă sau un prosop curat.

Ulterior, tăiați o bucată de folie de aluminiu suficient de mare pentru a acoperi zona zgâriată și apoi înmuiați-o în oțet.

Folia trebuie să fie înmuiată în oțet, dar să nu picure din ea. Faceți mișcări circulare ușoare pentru a apăsa ușor pe zonă și, după aproximativ un minut, verificați zona și, dacă zgârietura este încă destul de vizibilă, puteți repeta din nou procesul până când veți obține rezultatele dorite.

Ultimul pas este să clătiți zona cu apă curată pentru a îndepărta orice reziduu de oțet și apoi să o uscați cu o cârpă.

Această metodă funcționează pentru că ionii de aluminiu formați în reacție sunt solubili în oțet și sunt dispersați în lichid. Între timp, pelicula acționează ca un abraziv ușor, care este suficient pentru a lustrui zgârietura la nivelul suprafeței, dar nu suficient de puternic pentru a provoca deteriorarea ulterioară a vopselei.

Desigur, pentru zgârieturi mai adânci care au îndepărtat mai multe straturi de vopsea de pe caroseria mașinii, va fi necesară o vizită la un atelier pentru a le repara, potrivit presei poloneze.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te