Cum i-a schimbat viața Octavian Cotescu colegului Mihai Mălaimare. Umblam singur noaptea pe străzi

DE Alex Darvari | Actualizat: 11.06.2023 - 19:21
Cum i-a schimbat viața Octavian Cotescu colegului Mihai Mălaimare - Foto: Arhiva

Octavian Cotescu avea să îi salveze viața unui coleg de scenă, Mihai Mălaimare, care se afla într-un moment delicat al vieții.

SHARE

Octavian Cotescu avea să îi salveze viața colegului său de scenă, Mihai Mălaimare, într-un moment în care acesta își pierduse busola. Octavian Cotescu, unul din monștrii sacri ai scenei românești, a avut, din păcate o viață scurtă.

El a decedat la vârsta de 52 de ani și a fost căsătorit cu marea actriță și fostă elevă, Valeria Seciu. Newsweek a relatat povestea vieții lui Cotescu.

Citește și: Cotescu: Bolnav, refuză să anuleze spectacolul. „Nu putem trimite publicul acasă”.Moare în 3 zile.

Mihai Mălaimare a povestit momentele dramatice prin care a trecut atunci când era student la actorie și cum Octavian Cotescu i-a redat încrederea în forțele lui.

„Eram într-un moment de dramă personală majoră care putea să mă dea peste cap și am primit un telefon: „Mâine, vă așteaptă tovarășul rector la facultate. Habar n-aveam cine că eram paradit rău. Și m-am dus la facultate și era Cotescu. Care-i consătean, e din Dorohoi.

Și zice: „Puiule, te-am văzut aseară umblând ca nebunul pe bulevard. Ia vino-ncoa′! Dacă vrei să scapi și să trăiești, trebuie să muncești, nu să umbli de-a-n boulea pe stradă”. Și m-a dus într-o clasă: „Îl vedeți pe ăsta?! E actor la Național, din clipa asta e profesorul vostru”. În anul I eram foarte prost”, își amintește actorul.

Citește și: Fiul Valeriei Seciu s-a călugărit pe muntele Athos. Am venit în vacanță și am rămas. Mama e împăcată

Mihai Mălaimare își amintește că era disperat deoarece nu reușea să depășească „handicapul” care îl împiedica să fie actor.

Cum i-a salva viața Octavian Cotescu colegului Mihai Mălaimare

„Defectele de dicție nu se reparau ușor. Am dormit doi ani cu creionul în gură. Și nu mai aveam timp de actorie, eram disperat. Și jucam o scenuță și eram… iar unul dintre profesorii din institut era și el la repetiție și mi-a zis: „Nu vrei să rămâi cu mine diseară în institut? Eu sunt de gardă, mai stăm de vorbă”. Și m-a învățat cum să apelez la lumea mea interioară, cum s-o folosesc. A doua zi rămăseseră trăsniți colegii și profesorii. Câtă schimbare într-o singură noapte!”, spune Mihai Mălaimare.

O postare controversată

Actorul Mihai Mălaimare a avut o postare pe rețelele de socializare în care se plânge că românii au ajuns minoritari în propria țară. El a anunțat că vrea să se retragă din viața publică.

Mihai Mălaimare s-a născut la 27 august 1950, Botoșani. A fost actor de teatru și film, fost director al Teatrului Masca.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te