VIDEO Cum arată cel mai rar crocodil din lume? Există doar șapte exemplare de acest fel în lume

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 22.12.2023 - 19:43
Cum arată cel mai rar crocodil din lume - Foto: Pixabay.com - cu rol ilustrativ
crocodil alb

Cum arată cel mai rar crocodil din lume? Un parc de distracții cu reptile din Florida a anunțat nașterea unui exemplar de acest tip, ceea ce reprezintă un eveniment extrem de rar. În lume, nu sunt cunoscute decât șapte exemplare de acest fel.

SHARE

Cum arată cel mai rar crocodil din lume? Există doar șapte exemplare de acest fel în lume, iar trei dintre ele se află în Gatorland Orlando, Florida. Administratorii parcului de distracții au anunțat nașterea unui pui care arată cu totul neobișnuit pentru o asemenea reptilă.

Cum arată cel mai rar crocodil din lume? Există doar șapte exemplare de acest fel în lume

Un parc de distracții cu aligatori de lângă Orlando, Florida, numit Gatorland, a anunțat cea mai mare atracție a sa: nașterea „celui mai rar crocodil din lume”,

Este vorba, de fapt, de un pui de aligator de culoare alb intens, cu ochi albaștri, ca de cristal.

Pentru turistul obișnuit, aligatorul fantomatic ar putea părea albinos, dar, în realitate, este o formă și mai rară de reptilă, cunoscută sub numele de aligator leucistic.

Citește și: Trei rețete vechi românești, bune pentru Crăciun. Cum se prepară „budinca de cartofe”?

Spre deosebire de albinism, care este marcat de lipsa pigmentului melanină, leucismul este cauzat de defecte în celule specifice producătoare de pigment.

„Pentru prima dată de la descoperirea unui cuib de aligatori leucistici în mlaștinile din Louisiana, în urmă cu 36 de ani, avem prima naștere a unui aligator alb solid înregistrată vreodată de la acei aligatori originali.

Acest lucru este mai mult decât rar, este absolut extraordinar și este primul din lume", se arată într-un comunicat al Gatorland, citat de Science Alert.

În prezent, în lume mai există doar șapte aligatori leucistici în viață, iar Gatorland are trei dintre ei. Pentru a pune acest lucru în perspectivă, există între 100 și 200 de aligatori albinoși cunoscuți în lume.

Așa arată puiul alb de aligator, în lume existând doar 7 exemplare de acest fel - Foto: Facebook/Gatorland Orlando

Președintele și directorul general al Gatorland, Mark McHugh, a explicat într-un videoclip de pe YouTube cum a luat naștere cea mai mare unitate de creștere a aligatorilor albi din lume.

În 2008, grădina zoologică Audubon din New Orleans a oferit Gatorland câțiva aligatori care purtau genele leucismului.

Unul dintre acești aligatori adoptați, un mascul pe nume Jeyan (care între timp s-a mutat la parcul tematic Fun Spot), are solzi care arată ca „ciocolata albă” și este purtător atât al genelor dominante, cât și al celor recesive pentru leucism.

O altă femelă aligator, pe nume Ashley, arată normal, dar s-a crezut că deține în secret și gena recesivă pentru leucism.

Citește și: Cum să mâncați de Crăciun să nu ajungeți la spital. 10 reguli de la un medic de urgențe

În luna august a acestui an, genele ascunse ale lui Ashley au fost în sfârșit confirmate de crescători.

Două ouă, depuse de Ashley și fertilizate de Jeyan, au început să eclozeze și, spre entuziasmul lucrătorilor din parc, una dintre cochilii a fost străpunsă de un mic bot alb.

Crocodilul de buzunar este de un alb cremos frumos, cu ochii de un albastru rece. Alături de culorile normale ale fratelui femelei aligator, sora arată de-a dreptul de vis.

Ambii frați sunt sănătoși, potrivit oficialilor din parc.

Ei cântăresc deja aproximativ 96 de grame și au în prezent 49 de centimetri lungime. Ei trăiesc acum în "White Gator Swamp" din Gatorland - un loc umbros care îi protejează pe indivizii leucistici de razele aspre ale soarelui.

La fel ca și aligatorii albinoși, aligatorii leucistici pot fi ușor arși de lumina directă a soarelui și, totuși, spre deosebire de albinism, leucismul nu coincide cu alte anomalii genetice care cauzează deformări precum curbura coloanei vertebrale.

În general, aligatorii leucistici au o stare de sănătate bună și pot trăi o viață lungă și fericită în captivitate.

În sălbăticie, însă, este probabil ca o astfel de colorit să îngreuneze vânătoarea, dar și să se ascundă de propriii prădători, potrivit experților de la Audubon Nature Institute din New Orleans.

Citește și: De ce se taie maioneza pentru salata de boeuf? Secretul pentru a avea sosul perfect

Gatorland Orlando a făcut apel la public să ajute la „botezarea” celor doi noi aligatori.

Deja, a existat o frenezie de oferte pe rețelele de socializare, fiind propuse diverse nume, inclusiv Leucie și Rickie, Salt și Pepper sau Rice și Gumbo.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te