Cum să crești un copil de succes. Sfaturi pentru părinți de la „Mary Poppins”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 06.11.2023 - 17:10
Studenți de la Norland College, a căror uniformă a fost asemănată cu ținuta lui Mary Poppins. Foto: Colegiul Norland

Copiii sunt diferiți fi pentru fiecare dintre ei trebuie găsite metode care să îi facă să colaboreze în diverse activități. Există un colegiu în Marea Britanie unde bonele învață cum să se comporte cu orice copi, de la bebeluș la adolescent. Sunt un fel de „Mary Poppins”.

SHARE

Copiii sunt diferiți fi pentru fiecare dintre ei trebuie găsite metode care să îi facă să colaboreze în diverse activități. Există un colegiu în Marea Britanie unde bonele învață cum să se comporte cu orice copi, de la bebeluș la adolescent. Sunt un fel de „Mary Poppins”.

Un mic colegiu din orașul istoric Bath, Marea Britanie, este locul pe care familia regală a Marii Britanii îl sună atunci când au nevoie de îngrijire a copiilor.

Uniformele lor sunt asemănătoare cu cele ale personajului Mary Poppins din musical-ul pentru copii cu același nume. 

Cum să crești un copil de succes. Sfaturi pentru părinți de la „Mary Poppins”

Norland, care a fost fondată în urmă cu mai bine de 130 de ani, pune candidații printr-un program de formare academică și practică de patru ani, în care petrec aproximativ 1.300 de ore îngrijind copiii mici și nou-născuții.

La botezul Prințesei Charlotte de Cambridge în 2015 – al doilea copil al Prințului și Prințesei de Wales – dădaca Maria Teresa Turrion Borrallo a fost fotografiată într-o uniformă formală Norland, vorbind cu regretata Reginei Elisabeta a II-a.

Citește și: La ce vârstă trebuie să afle copiii că nu „i-a adus barza”. Cum le vorbim despre corpul lor

Bonele Norland - care obțin o diplomă de licență în educație și îngrijire timpurie a copilăriei, plus o diplomă atunci când termină un an ca dădacă de probă - sunt foarte căutate și bine plătite. Pentru fiecare bonă care absolvă, există aproximativ 8 până la 10 locuri de muncă permanente disponibile prin intermediul Agenției Norland.

Norlanderii, așa cum sunt cunoscuți după absolvire, preferă de obicei să fie cunoscuți public doar sub numele lor, pentru a proteja identitatea copiilor aflați în grija lor, precum și a angajatorilor lor, scrie CNBC.

Dar, în timpul antrenamentelor, sunt remarcați de locuitorii din Bath datorită uniformelor lor formale, maro – care au fost asemănătoare cu ceea ce purta Mary Poppins – o rochie și o pălărie pentru femei, un costum pentru bărbați și o opțiune neutră de pantaloni sau de gen. o rochie cu o jachetă din tweed.

Bona Prințului George, Maria Teresa Turrion Borrallo, într-o uniformă oficială Norland, vorbește cu Regina Elisabeta a II-a la botezul Prințesei Charlotte de Cambridge, pe 5 iulie 2015. Foto: CNBC

Alice, o bonă din Norland care a fost crescută în Bath, obișnuia să-i vadă pe elevii în uniformă în autobuz când era în liceu, dar la acea vreme „habar” avea cine sunt, a spus ea la CNBC la telefon. Știind că vrea să lucreze cu copiii, Alice a explorat predarea printr-un stagiu școlar, dar a simțit că un cadru mai puțin structurat i s-ar potrivi mai bine.

„Am simțit că le pot oferi copiilor atât de mult timp individual pentru a se dezvolta... pentru a-și găsi entuziasmul pentru viață [și] să le urmăresc interesele”, a spus ea pentru CNBC.

Norland a fost înființată în 1892 de educatoarea Emily Ward, care s-a sprijinit pe învățăturile lui Friedrich Fröbel, un pionier în educația timpurie, care a introdus conceptul de grădiniță și s-a concentrat pe ideea copilului ca individ cu nevoi și abilități unice.

„Înveți tot ce este posibil să știi despre îngrijirea copiilor”, a spus Alice. „Gradul se concentrează foarte mult pe psihologia copiilor și pe învățarea lor, iar diploma este tot ceea ce ai putea experimenta în casa familiei”, a adăugat ea. Programul include, de asemenea, învățare practică în afara casei, cum ar fi cum să controlezi o mașină în condiții proaste sau periculoase.

După absolvire, o dădacă din Norland care lucrează în jur de 60 de ore pe săptămână cu unul sau doi ani de experiență se poate aștepta să câștige până la 41.500 de lire sterline (aproximativ 50.000 de dolari) la Londra, conform site-ului web al lui Norland, în timp ce o dădacă cu opt sau mai mulți ani Experiența de lucru în afara Regatului Unit poate câștiga până la 124.000 de lire sterline.

Sfaturile cele mai bune

Alice are o experiență de peste un deceniu ca dădacă, începând o carieră cu o familie de militari în Marea Britanie, unde tatăl a fost desfășurat în Afganistan.

Citește și: De ce avem mame la 13 ani? Medic ginecolog: Suntem în secolul vitezei. Toate sunt pe repede înainte

Cel mai lung rol al ei a fost în New York City, unde a avut grijă de o fată și de frații ei gemeni timp de nouă ani, începând slujba când gemenii aveau 18 luni, iar fata de trei ani. Părinții lor lucrau în domeniul imobiliar, iar Alice era singura responsabilă de copii între orele 7:00 și 19:00.

„Un sfat foarte, foarte important pentru orice... părinte este că fiecare copil este diferit și crește și învață cu viteze diferite”, a spus Alice pentru CNBC.

„Este foarte ușor, mai ales pentru un părinte care are un copil pentru prima dată să se gândească oh, ei bine, copilul meu încă nu se târăște. De ce toate celelalte mămici îmi spun că copilul lor se târăște?” ea a spus.

„Dar un copil care nu se târăște ar putea să construiască un turn de blocuri în picioare”, a adăugat ea.

„Nu compara alți bebeluși, ci doar mergi cu ceea ce funcționează pentru tine pentru a-l menține fericit și sănătos”, a spus ea.

Mângâierea unui copil care plânge

Somnul este o preocupare evidentă pentru îngrijitorii copiilor mici, care dorm în diferite momente ale zilei. În prezent, Alice are grijă de o fetiță de 10 luni, o vârstă în care regresia somnului - când un copil are probleme în a adormi sau a adormi - este obișnuită, a spus ea.

„Dacă nu dorm suficient ziua, probabil că nu vor dormi noaptea”.

Foto: pixabay.com - rol ilustrativ

Fiecare copil va avea o rutină de somn diferită, iar Alice recomandă o abordare consecventă pentru a mângâia copilul care plânge. „Ceea ce aș spune întotdeauna este, intră, „shhh”, ei, pune-ți mâna pe burta lor pentru a le spune că ești acolo, dar încearcă să nu le vorbești”, a spus ea.

Citește și: Ce se întâmplă când părinții vor să aibă copii independenți: Există riscul îndepărtării de familie

„Bebelușii sunt ca adulții care se trezesc noaptea. De cele mai multe ori ne întoarcem direct la culcare. Dar uneori, pur și simplu nu poți să adormi din nou. Și asta este atât de frustrant pentru noi ca adulți, darămite ca bebeluși pentru care singura comunicare... este plânsul”, a spus ea.

Confruntarea cu crizele de furie

Alice a descris rolul ei pentru un copil care are o criză de furie drept un „spațiu sigur”. „Sunt pe podea în jurul lor… pentru a le oferi puțin confort în timp ce trec prin asta”, a spus ea.

„Cu un copil care a început să comunice verbal, nu vrea să asculte ce ai de spus, nu este momentul potrivit să vorbești despre asta”, a spus ea. În schimb, a sugerat ea, să vorbească cu ei după aceea, când vor fi într-o stare de spirit mai bună.

În loc să spui „nu” — fă asta

Dacă un copil face ceva ce nu vrei să facă, ia în considerare „redirecționarea comportamentelor”, a spus Alice.

„Dacă ei aruncă o minge în perete și chiar nu vrei ca ei să marcheze peretele... puteți spune, „de ce nu jucăm cine poate pune această minge în cratiță? ’” ea a spus.

Citește și: Țara unde părinții nu mai cred în prezența fizică a copiilor la școală. ”Viața e prea scurtă”

„Redirecționând aceleași comportamente în loc de un constant „nu, nu face asta”, am descoperit din experiența mea, copiii vor răspunde mult mai bine”, a spus Alice.

Este important să vă asigurați că răspundeți copiilor indiferent de comportamentul lor.

Dacă gătești cina și un copil vrea să se joace, „Poți spune: „Dă-mi cinci minute și hai să aruncăm mingea în cratiță”. … S-ar putea să nu funcționeze neapărat prima dată, dar vor ști că veți reveni mereu la ei”, a spus Alice.

„Dacă nu le acordați atenția în altă parte, dar o acordați atunci când nu vă place să facă ceva, ei se vor concentra cu adevărat pe acele comportamente”, a adăugat ea.

Oferă copiilor de ales

Daca ai un copil care refuza sa se imbrace, lasa-l sa-si aleaga tinutele.

Citește și: Când să-ți asculți copilul și când să-ți muști limba.Cinci sfaturi de la un terapeut pentru părinți

„Asta le dă sentimentul de control”, a spus Alice. „Dar într-adevăr, spui că [acestea sunt] ținutele pentru vreme caldă pe care le poți purta, astfel încât să le păstrezi în siguranță, permițându-le în același timp să aibă controlul”, a adăugat ea.

Confruntarea cu comportamentul rău

Dacă comportamentul unui copil este periculos sau dăunător, cum ar fi dacă un copil mic încearcă să muște un alt copil, încercați să înțelegeți că acest lucru vine din „frustrare sau din curiozitate”, a spus Alice. Întrebați „Cum crezi că l-a făcut pe celălalt copil să se simtă când l-ai mușcat?”

“Nu au neapărat cuvintele pentru a spune cum i-a făcut să se simtă. Dar apoi spui... Cred că probabil că asta l-a întristat cu adevărat, probabil că l-a rănit cu adevărat, nu cred că ți-ar plăcea”, a spus ea. .

De asemenea, sugerează-i ca, dacă au chef să muște din nou, să spui: „Poate să luăm un măr din care poți să muști sau o pernă sau un bloc”.

Evitați „pasul obraznic”

„Nu prea îmi place să etichet un copil drept „obraznic””, a spus Alice și nu folosește „pasul obraznic” ca pedeapsă pentru copiii mici și nici nu trimite un copil mai mare în camera lor.

„Dacă se află în acel moment în care pur și simplu nu își pot regla emoțiile, spui, corect, înțeleg că ești supărat. O să fac altceva. Când ai avut timp să te calmezi... putem vorbi ,” ea a spus.

Ora tabletei

Alte sfaturi includ să fii consecvent și la fel de bun ca cuvântul tău.

Foto: freepik.com- rol ilustrativ

Timpul pe dispozitive precum iPad-uri poate fi negociat prin stabilirea de limite sau permițând doar jocuri educaționale, a spus Alice.

Pentru a limita timpul petrecut pe ecran, spuneți „Ne pare rău, nu putem face asta astăzi. Lasă-mă să planific ceva timp pentru mâine”, a sugerat Alice sau „De ce nu joci acel joc timp de cinci minute și apoi îl vom opri. ”

Zile de școală

Instalarea unui copil la școală se face adesea treptat, cu zile mai scurte pentru început. Asigurați-i că își vor face prieteni acolo și că vor încerca să aibă întâlniri de joacă cu colegii de clasă înainte de începerea școlii, a spus Alice.

„Poate aflați ce fac ei în prima zi, așa că puteți spune [de exemplu]: „Spune-mi cum merge tabloul când te iau. Abia aștept să aud despre asta.”

Alice a mai spus să facă ceva distractiv după prima zi sau săptămână la școală, cum ar fi să mergi la un loc de joacă preferat sau la un film pe care și-ar dori să-l vadă.

Alice a recunoscut că a fi dădacă este diferit de a fi părinte care lucrează. „Ai mult mai multă răbdare pentru că este treaba ta”, a spus ea despre rolul ei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te