Concediu sau city-break? Portugalia și Lisabona, cele mai bune destinații din lume

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 14.12.2018 - 08:12
Ponte 25 de abril, podul suspendat care leagă orașul Lisabona de Almada

Pentru al doilea an consecutiv, Portugalia a fost desemnată „Cea mai bună destinație din lume“, în cadrul galei World Travel Awards 2018.

SHARE

Pentru al doilea an consecutiv, Portugalia, una dintre țările cu o tradiție extrem de bogată în domeniul călătoriilor pe mare și a marilor descoperiri geografice și pe al cărei teritoriu și-au lăsat amprenta de-a lungul anilor de la celți, cartaginezi și romani, la vizigoți și mauri, de exemplu, a fost desemnată „Cea mai bună destinație din lume“, în cadrul galei World Travel Awards 2018. Mai mult, Lisabona, capitala Portugaliei, a primit titlul de „Cea mai bună destinație de city-break“. Așa că lucrurile se „complică“ în 2019, pe lista cu rezoluții de călătorie apărând, dacă nu cumva figurau deja, două noi poziții. 

Țărmul stâncos ține piept Atlanticului în regiunea Algrave


Cum din România până în Portugalia și retur sunt circa opt mii de kilometri, fără a pune la socoteală plimbările de-a lungul plajelor uimitoare de pe coasta Atlanticului sau, de exemplu, o incursiune până la Coimbra, orașul în care se află, din anul 1290, una dintre cele mai vechi universități din Europa, o vacanță cu mașina iese din calcul. Prin urmare, pentru a avea libertate maximă de mișcare și posibilitatea de a merge, opri și vizita ce doriți și când doriți, soluția optimă este reprezentată de o combinație avion – mașină de închiriat. Aterizați, după circa patru ore de zbor, la vărsarea fluviului Tejo în Atlantic și porniți imediat pe urmele conchistadorilor. Întâi, câteva zile prin Lisabona și, apoi, cap-compas către Algarve, cea mai impresionantă regiune a Portugaliei, Porto sau, de pildă, către plajele stâncoase de la Cabo Vincente. 

Incursiune în Lisabona

Străzi pline de culoare, priveliști magnifice, restaurante pitorești, muzee, galerii de artă. Lisabona nu a obținut întâmplător titlul de „Cea mai bună destinație de city-break“ la World Travel Awards 2018. Odată unul dintre cele mai importante porturi din lume si centrul unui imperiu ce se întindea din Brazilia, la vest, până în India, la est, capitala Portugaliei păstrează încă vii amintiri din epoca marilor descoperiri conduse de Vasco da Gama. 

Turnul Belem, Lisabona


Puteți vizita, de pildă, Cartierul Belem, o zonă plină cu monumente precum Turnul Belem sau Mănăstirea Jeronimos, care are un centru cultural modern ce adăposteşte o colecție de opere semnate de artiști contemporani ca Dali si Picasso. Apoi, continuați pe Ponte 25 de Abril, podul suspendat care leagă Lisabona de orasul Almada, si ajungeți în Alfama, cel mai vechi cartier al orașului, care este brăzdat de un labirint de străduţe înguste cu aer medieval. Un alt obiectiv din Lisabona ce nu trebuie ratat este Bairro Alto, „cartierul înalt“ unde se poate ajunge fie cu funicularul, fie pe jos, pe străduțele abrupte cu șiruri de trepte.

Conchistadori de experiențe

După incursiunea în Lisabona, Portugalia merită luată la pas cu mașina, pentru a colecționa cât mai multe experiențe unice. O primă oprire puteți face la Estoril. Situat la circa 30 de kilometri de Lisabona, orașul se numără printre atracțiile de top din Europa, graţie plajelor preferate de vedete din întreaga lume, a circuitului emblematic de Formula 1 și a celui mai mare casino de pe „bătrânul continent“. 

Țărmul stâncos ține piept Atlanticului în regiunea Algrave


Apoi, vă puteți muta cartierul general în Algarve, cea mai impresionantă regiune a Portugaliei, după un drum de circa 250 de kilometri cu mașina. Lagune, plaje cu nisip fin și auriu, izolate sau foarte aglomerate, precum Praia Da Falesia, care se întind pe zeci de kilometri, și vinuri bune la tot pasul… În plus, spiritul cald și primitor al portughezilor și atmosfera boemă sunt adevărate constante. Iar bucătăria portugheză se laudă cu peste o sută de feluri de a prepara tonul și cu fel de fel de combinaţii cu fructe mare. Nu în ultimul rând, Portugalia este o destinație preferată de surferi. 


Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te