Cine a fost marea iubire a lui Florin Piersic? „Mi-a scris ani de zile. Am trăit ca amanții”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 12.08.2024 - 09:36
Cine a fost marea iubire a lui Florin Piersic? „Mi-a scris ani de zile. Am trăit ca amanții” - Foto: Arhiva / imagine cu rol ilustrativ
Cine a fost marea iubire a lui Florin Piersic? „Mi-a scris ani de zile. Am trăit ca amanții” - Foto: Arhiva / imagine cu rol ilustrativ

Cine a fost marea iubire a lui Florin Piersic? „Mi-a scris ani de zile. Am trăit ca amanții”. Ce spune despre femeia cu care a fost și căsătorit și de iubirea pe care i-o poartă.

SHARE

Cine a fost marea iubire a lui Florin Piersic? „Mi-a scris ani de zile. Am trăit ca amanții”. Ce spune despre femeia cu care a fost și căsătorit și de iubirea pe care i-o poartă.

Florin Piersic prea îndrăgostit de viață ca să plece

Florin Piersic, unul dintre cei mai iubiţi actori români a speriat o țară întreagă, după ce anul acesta s-a îmbolnăvit. În acea perioadă, toată lumea credea că maestrul actor va trece la cele veșnice, însă a dovedit încă odată că iubește prea mult viața. 

Actorul Florin Piersic a transmis un mesaj video din clinica de recuperare şi a afirmat că a fost cam “bolnăvior, cam multişor timp”, dar a precizat că va părăsi unitatea medicală şi se va întâlni cu fanii săi.

Mesajul video este postat pe pagina de socializare a clinicii medicale unde actorul se recuperează.

Citește și: Iubit de milioane de români, umilit de stat. Ce pensie infimă ia Piersic după 65 de ani pe scenă

”M-aţi recunoscut? Nu cred. Nu cred. Pentru că nu pot să cred pentru că sunt o mie de Florini în ţara asta românească şi numai pe Florin Piersic aţi vrut să-l uitaţi, dar nu l-aţi uitat pentru că dacă l-aţi fi uitat eu nu vă vorbeam în clipa asta”, a afirmat Florin Piersic, în clipul video postat pe Facebook.

Actorul s-a referit la îndelunga sa recuperare: ”Am fost cam bolnăvior, cam multişor timp, dar vremea trece, omul rămâne şi eu sunt cu dumneavoastră.(...)  Aici sunt, o să plec şi o să ne întâlnim şi o să ne iubim”.

Florin Piersic, unul dintre cei mai iubiţi actori români, s-a născut la 27 ianuarie 1936, la Cluj.

Pe parcursul bogatei sale cariere, a interpretat zeci de roluri pe scena Naţionalului bucureştean, în piese ca "Act veneţian" de Camil Petrescu, "Zbor deasupra unui cuib de cuci" de Dale Wasserman, "Gaiţele" de Alexandru Kiriţescu, "Idiotul" după F.M. Dostoievski , "Logodnicele aterizează la Paris" de Marc Camoletti, "Cartea lui Ioviţă" de Paul Everac şi multe altele. Însă, pe partea amoroasă a fost un adevărat crai, reușind să facă toate femeile din jurul său să-l iubească.

Adevărata iubire a lui Florin Piersic 

Actorul a avut succes atât în film, dar și în viața sentimentală, având mai multe căsnicii, dar și multe admiratoare. 

Florin Piersic are doi copii și a fost căsătorit de trei ori. 

Actorul a trăit niște frumoase povești de dragoste, dar zbuciumate. Piersic a fost căsătorit cu Tatiana Iekel, Anna Szeles și cu actuala sa soție, Anna Torok.

Piersic a curtat-o pe Szeles încă de când era căsătorit cu Tatiana Iekel.

Când filma pentru pelicula "Elixirul tinereţii" (1963), Anna Szeles s-a îndrăgostit de actorul Florin Piersic. Cei doi s-au căsătorit abia după opt ani, din mariajul lor rezultând un fiu, Daniel.

După zece ani de căsnicie, cei doi au divorţat, dar relaţia lor a mai durat cinci ani, deşi Anna Szeles locuia şi juca la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, iar Florin Piersic locuia şi juca la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Citește și: FOTO Actrița Tatiana Iekel despre soțul Florin Piersic: „Nu a fost iubirea vieții mele. Era un crai”

După decesul părinţilor, Anna Szeles a emigrat în Ungaria, în 1989, împreună cu fiul ei, Daniel. Actriţa şi-a continuat cariera artistică în Ungaria, unde a jucat în lungmetraje şi în filme pentru televiziune.

Cei doi au recunoscut că s-au iubit nebunește, iar Anna a fost întradevăr cea mai mare iubire a actorului Florin Piersic. 

Am trăit ca amanții

„Nici nu mai știu cum l-am cunoscut, cred că la Buftea, la filmări, dar el era căsătorit atunci cu Tatiana Iekel. Țin minte că mă tot invita la teatru. Francisc Munteanu mi-a spus să nu mă duc că o să mă îndrăgostesc de el, dar eu totuși m-am dus. Am văzut câteva spectacole, apoi nu s-a mai întâmplat nimic. În schimb, Florin întotdeauna mi-a scris câte o vedere, de peste tot unde se afla, ani de zile.

După opt ani de la divorțul lui am făcut un film împreună, „Elixirul tinereții”, și acolo, la filmare, ne-am îndrăgostit și imediat ne-am căsătorit. Marea dragoste a durat aproape cincisprezece ani. Dar în acest timp noi am trăit separat, eu la Cluj, el la București și umblam de la unul la altul, ca amanții.

Eu eram angajată la Teatrul Maghiar din Cluj, acolo primeam roluri principale și îmi era teamă că dacă mă duc la București voi ajunge doar să duc tava pe scenă. În plus, familia mea, rădăcinile, toate îmi erau în Ardeal. Copilul nostru stătea cu mine (cei doi au un copil - Daniel n.red.), Florin n-avea nici o treabă, venea în vizită, și-atât. Tot ce era greu, școală, boală, totul eu am făcut. Singură”, povestea Anna Szeleș despre relația cu Florin Piersic într-un interviu.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te