Cinci motive pentru un city break de toamnă în Paris

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 19.10.2018 - 15:38

„Orașul luminilor“ este o destinație pe care, probabil, v-ar face plăcere s-o vizitați în fiecare zi, indiferent de anotimp. Totuși, toamna este momentul perfect pentru o escapadă în Paris.

SHARE

Copiii din întreaga lume s-au întors la școală, adulții au terminat concediul de vară, soarele conferă naturii culori unice, tarifele scad ușor și, nu în ultimul rând, este „sezonul ciocolatei calde“.

Vara, în plin sezon, străzile și obiectivele turistice din Paris sunt supraaglomerate de turiști din întreaga lume. Dar, toamna, pentru a vizita catedrala Notre Dame, turnul Eiffel sau muzeul Louvre nu trebuie să mai stați la cozi de peste două, trei ore. De asemenea, vă puteți plimba și admira în voie arhitectura și clădirile spectaculoase fără a fi perturbați de vreun grup în Ile Saint Louis, de exemplu. 

Mai mult, toamna este „sezonul ciocolatei calde“ în capitala Franței. Temperaturile scad puțin, dar încă puteți savura delicioasa băutură, albă sau neagră, la terasa uneia dintre celebrele cafenele pariziene, alături de un croissant care se  topește în gură.

O vizită la Paris nu este completă fără o plimbare cu "bateaux mouche" pe Sena.

În al treilea rând, Parisul se îmbracă în culori unice toamna. Doar primăvara poate să rivalizeze cu acest anotimp, dar doar dacă nu plouă. Întregul oraș pare pictat în galben, portocaliu și roșu deschis, iar fotografiile în Jardin du Luxembourg, Places des Vosges sau Jardin des Tuileries ies pur și simplu perfect. De grădinile Palatului Versailles nici nu mai vorbim. Sunt un „must“!

Vara și iarna, în preajma sărbătorilor, Parisul este asaltat de milioane de turişti. Toamna, însă, pe lângă diminuarea cozilor la principalele obiective, scad și tarifele la cazare și transport, dacă în oraș nu are loc vreun eveniment important. Și, cum „Mondialul Automobilului“ din acest an și-a închis porțile, puteți găsi o cameră în hotelul preferat la un preț mai avantajos, precum și bilete de avion mai accesibile.

Nu în ultimul rând, dacă în lunile de vară sau în preajma sărbătorilor de iarnă puteți avea surpriza să găsiți multe localuri sau magazinaşe închise în Oraşul luminilor, proprietarii plecând la rândul lor în vacanță, toamna totul este deschis. Iar sezonul reducerilor este în plină desfășurare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.